Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019  02:10:04

Δίκαιες-καθυστερημένες καμπάνες με βαριές πρόστιμα σε ασυνείδητους οδηγούς και ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ. Τα πρόστιμα για ποιές παραβάσεις μέχρι 4.000 ευρώ και αφαίρεση άδειας.. Κύριο

Ολίγες εκατοντάδες μεν στους 15.οοο οδηγούς ταξί αλλά με αρκετά θύματα καθημερινά από τουρίστες, ταξιδιώτες, ηλικιωμένους, νέους και νέες κλπ που αντιμετωπίζουν την ασέβεια, την κερδοσκοπία, την αυθάδεια και άλλα φαινόμενα παρόμοιας συμπεριφοράς σε αυτοκίνητα δημοσίας τάξεως και καθήκοντος.

Την εικόνα πολλών αυτοκινήτων ταξί και ταξιτζήδων(ιδιοκτητών και οδηγών) , που είναι τα μαύρα πρόβατα του χώρου και της κοινωνίας, ελπίζεται να αλλάξει η νέα απόφαση του υπουργείου Μεταφορών(με εντολή του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη), η οποία προβλέπει αυστηρές κυρώσεις για τους αγενείς ταξιτζήδες.

Η απόφαση προβλέπει την κατηγοριοποίηση των παραβάσεων σε χαμηλής, μεσαίας και υψηλής αξιολόγησης.

Ανάμεσα στις ποινές περιλαμβάνεται πρόστιμο έως 300 ευρώ για το κάπνισμα μέσα στο αυτοκίνητο, για απρεπή συμπεριφορά ή εξύβριση πελάτη η ποινή είναι αφαίρεση αδείας για έξι μήνες, ενώ σε περίπτωση υποτροπής για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή τοξικών ουσιών το πρόστιμο φτάνει έως τα 4.000 ευρώ.
Για την πρώτη κατηγορία οι ποινές περιλαμβάνουν επίπληξη και διοικητικά πρόστιμα από 50 έως 300 ευρώ. Σε αυτήν συγκαταλέγονται η επιλογή πελατών, η άρνηση μίσθωσης, η μη συμμόρφωση στις υποδείξεις του επιβάτη ως προς τον προορισμό, το κάπνισμα, το μη κατέβασμα της πινακίδας «ελεύθερο», η μη χρήση του ταξίμετρου, το άνοιγμα παραθύρων χωρίς τη συγκατάθεση επιβάτη, η έλλειψη καθαριότητας του οχήματος.

Για τις μεσαίας αξιολόγησης παραβάσεις το πρόστιμο ξεκινά από τα 301 ευρώ και φτάνει έως τα 600 ευρώ ενώ προβλέπεται και αφαίρεση αδείας για έξι μήνες. Ως μεσαίας αξιολόγησης παραβάσεις θεωρούνται η μη ορθή λειτουργία του ταξίμετρου, η άρνηση μεταφοράς μικρών ζώων συντροφιάς, η έλλειψη μέριμνας ώστε το αυτοκίνητο να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Στην τελευταία κατηγορία, τέλος, που αφορά την ανάρμοστη, άσεμνη, απειλητική συμπεριφορά προς τον πελάτη και άλλους οδηγούς καθώς και την άρνηση μεταφοράς ατόμου σε νοσοκομείο εφόσον αυτό ζητηθεί από τις Αρχές, προβλέπεται και επανεξέταση του οδηγού.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα