Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019  20:43:34

Ανασχηματισμός : αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Μετά της Παναγίας την ερχόμενη Τετάρτη και έως το τέλος Αυγούστου το νέο Κυβερνητικό σχήμα, μήπως αλλάξουν τα πράγματα. Κύριο

Ο τελευταίος ανασχηματισμός του Αλ. Τσίπρα, με ελάχιστες αξιόλογες εφεδρείες, αναγκαία προϋπόθεση για να δοθεί η εντύπωση μιας νέας εκκίνησης , σε συνδυασμό-εάν όλα πάνε καλά- με τη δέσμη οικονομικών παροχών και υποσχέσεων στη ΔΕΘ στις 8-9 Σεπτεμβρίου.

Γενικώς οι καταστροφικές φωτιές στην Αττική, άλλαξαν ριζικά τους υπολογισμούς και τις καλές ελπίδες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ_ ΑΝΕΛ σε όλα τα μέτωπα , βάρυναν περισσότερο το αρνητικό κλίμα λόγω του Μακεδονικού, θόλωσαν τα πανηγύρια περί « καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια οκτώ ετών». Επιπλέον ως προς τον χρόνο των εκλογών, όλοι οι σχεδιασμοί γίνονταν με σημείο αναφοράς τον ερχόμενο Μάιο, όχι αργότερα πλέον,δηλαδή μετά εννέα μήνες από τώρα..

Ο ανασχηματισμός, που θα αποτελούσε μήνυμα για πολιτική στροφή, ανανέωση και νέα δυναμική, τελικά εκ των πραγμάτων αποτελεί υποχρεωτικό βήμα για έξοδο από τη «διακεκαυμένη ζώνη φθοράς» του Αυγούστου.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται πριν από τη ΔΕΘ (χρειάζεται ικανός χρόνος ενημέρωσης) για τους νέους υπουργούς πριν ανέβουν στη Θεσσαλονίκη και μετά την τυπική ημερομηνία εξόδου από τη μνημονιακή επιτροπεία. Συνεπώς στα 24ωρα μεταξύ της Τρίτης 21 Αυγούστου (λήξη Μνημονίου) και της Παρασκευής 24 του μήνα αναμένονται οι ανακοινώσεις αυτές, το πολύ έως τα τέλη τπου Αυγούστου την Παρασκευή 31 του μηνός.

Ανασχηματισμός σε ωρίμανση, αρχίζει πράγματι η αντίστροφη μέτρηση. Μετά της Παναγίας την ερχόμενη Τετάρτη- με στάδια τις 21 και 24 του μηνός- και έως το τέλος Αυγούστου το νέο Κυβερνητικό σχήμα, μήπως αλλάξουν τα πράγματα. Κάτι που αναμένεται να φανεί στις δημοσκοπήσεις από τα μέσα Σεπτεμβρίου και την όλη εικόνα της Κυβέρνησης στην ΔΕΘ. Τότε από εκείνες τις δημοσκοπήσεις θα εξαρτηθούν όλα δηλαδή η πορεία χωρίς ελπίδες βελτίωσης-ανάκαμψης, έστω μερικής, για τη συνεργατική ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

-Ο τελευταίος ανασχηματισμός του Αλ. Τσίπρα, με ελάχιστες αξιόλογες εφεδρείες, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να δοθεί η εντύπωση μιας νέας εκκίνησης , σε συνδυασμό-εάν όλα πάνε καλά- με τη δέσμη οικονομικών παροχών και υποσχέσεων στη ΔΕΘ στις 8-9 Σεπτεμβρίου.

Το Μέγαρο Μαξίμου σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητήσει να μάθει το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας έως το τέλος Αυγούστου επειδή ετοιμάζεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, που όλα δείχνουν πως θα είναι και ο τελευταίος ανασχηματισμός της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα.
Ετσι το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ειδοποίησε ότι το Σάββατο 11 Αυγούστου ο Προκόπης Παυλόπουλος θα βρίσκεται στο Καρπενήσι, στις εκδηλώσεις «Μποτσάρεια» για τον Μάρκο Μπότσαρη (εκεί, εκτός απροόπτου, θα έχει συνάντηση και με τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη).

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρεθεί ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο στην Κάρπαθο, για την εορτή της Παναγίας στο χωριό Ολυμπος. Από εκεί και πέρα το πρόγραμμα του Προέδρου είναι κενό.

Συνεπώς μετά τον Δεκαπενταύγουστο και την 21η Αυγούστου (που βγαίνει η χώρα από τα μνημόνια) μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησής του και εν συνεχεία οι υπουργοί να δώσουν (όσοι το επιθυμούν) είτε θρησκευτικό όρκο στο Προεδρικό Μέγαρο είτε διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η 25η Αυγούστου

Στις 24 Αυγούστου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να επισκεφθεί τη Θέρμη. Το πρόγραμμα όμως της επίσκεψής του δεν έχει ακόμα καταρτιστεί. Συνεπώς, εάν ο κ. Τσίπρας ανακοινώσει ανασχηματισμό, η Θέρμη μπορεί να αναβληθεί. Εκτός εάν τον ανακοινώσει στις 24 Αυγούστου και ορκίσει τους υπουργούς του την επομένη, δηλαδή στις 25, οπότε ο Πρόεδρος μπορεί να πάει και στη Θέρμη.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα