Δευτέρα 22 Απριλίου 2019  19:02:46

Κ. Χατζηδάκης: «Οι συμβασιούχοι του ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο Κράτος θα απολυθούν μόλις λήξει η θητεία τους.» Χωρίς καμμία ανανέωση. Κύριο

Θα απολυθούν και όλοι οι μετακλητοί υπάλληλοι, συνεργάτες και σύμβουλοι Υπουργείων και Οργανισμών, συνολικά ορισμένες χιλιάδες.

Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τους συμβασιούχους του Δημοσίου,που προσλαμβάνονται συνεχώς ακόμα από τον Ιανουάριο του 2015, με ανανεώσεις και παρατάσεις, χωρίς καμία αντικειμενική και αξιοκρατική διαδικασία. Είτε πρόσληψης είτε κάποιας κρίσης και αξιολόγηση των ικανοτήτων και της προσφοράς τους.

Επιπλέον, είναι βέβαιο ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές και τη βεβαιη ήττα των ΣΥΡΙΖΑ_ ΑΝΕΛ θα απολυθούν και όλοι οι μετακλητοί υπάλληλοι, συνεργάτες και σύμβουλοι Υπουργείων και Οργανισμών, συνολικά ορισμένες χιλιάδες.

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με τις ανανεώσεις των συμβάσεων στο Δημόσιο προκάλεσε διαμάχη μεταξύ των δύο κομμάτων.

«Ο επίδοξος ολετήρας της ΝΔ φαίνεται πως δεν αρκείται στην καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με την πρόταση για ασφαλιστικό Πινοσέτ προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κωστή Χατζηδάκη.

«Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Πρέπει να περιορίσουμε τις δαπάνες και για να μειώσουμε τους φόρους. Θα κρατήσουμε την αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις στην παιδεία και στην υγεία. Δεν υπάρχουν απολύσεις στο πρόγραμμά μας. Η αξιολόγηση έχει ως στόχο την καλύτερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Οι καλύτεροι θα επιβραβεύονται με μπόνους, όσοι μένουν πίσω θα εκπαιδεύονται. Ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας θα προβλέπει κυρώσεις για τους επίορκους. Το θέμα στο Δημόσιο δεν είναι πια ο αριθμός αλλά η ποιότητα. Υπάρχουν διεθνώς συστήματα αξιολόγησης και θα υπάρχει ως δεύτερος πυλώνας το ΑΣΕΠ ως εχέγγυο αξιοπιστίας» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Για τους συμβασιούχους θα ισχύσει ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα που δεν επιτρέπει τις συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσλάβει κομματικά ρουσφέτια και περιμένει όλους αυτούς να τους μονιμοποιήσουμε αυτό δεν θα γίνει. Το 2017 είχαμε αύξηση στο μισθολόγιο Δημοσίου κατά 400 εκ ευρώ σε σχέση με το 2016», συμπλήρωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.
Από το Μαξίμου προσθέτουν πως «ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ομολόγησε μεταξύ άλλων πως το κόμμα του θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου.
«Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί και η μανία της δεν την αφήνει» διερωτώνται καταλήγοντας τα κυβερνητικά στελέχη.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα