Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019  19:08:49

Ο κ. Καραμανλής απόψε στην ομιλία Μητσοτάκη, σε έμπρακτη διάψευση για τους καπήλους του «νεοκαραμανλισμού» και πολέμιους Μητσοτάκη- ΝΔ. Οι περιπτώσεις φθοράς Παυλόπουλου-Παπακώστα- Αντώναρου- Παπαγγελόπουλου. Κύριο

Χθες δύο από τα πιο σκληρά άρθρα εναντίον του τέως Πρωθυπουργου από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, που τον κατηγορούν ανοικτά ως υπονομευτή του Κυρ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, με παρασκηνιακές συναλλαγες, ρόλους προσώπων και συμφωνίες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Οι ισχυρισμοί τους.

Στην κρίσιμης σημασία ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη,απόψε το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, θα παραστεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής,όπως ανακοινώθηκε από το περιβάλλον, τερματίζοντας την ανεύθυνη φημολογία σχετικά. Σε μια έμπρακτη απόδειξη ότι δεν στηρίζει κάποιους πολέμιους τηε ΝΔ και δεν ανέχεται όψιμους υπερασπιστές –διεκδικητές της παράδοσης του «νεοκαραμανλισμού», όπως από τον Παν. Καμμένου, την Κατ. Παπακώστα και τον Ευαγ. Αντώναρο. Η αποψινή του παρουσία, συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη και το όλο κλίμα της εκδήλωσης και της εκεί συμπεριφοράς του θα κριθούν αρκετα..

ΤΑ ΔΥΟ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΡΘΡΑ ΑΚΡΑΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΦΥΡΟΚΟΠΕΊ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ, ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 2004-2009, ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΙΟΥ ΕΠΙ ΟΚΤΏ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ, ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ, ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΒΓΟΝΤΖΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗς ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΔΕΟΝΤΟΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

Γιατί δεν παρεμβαίνει;
1.Σιωπά ο Κώστας Καραμανλής στην... καραμανλική στήριξη στον Αλ. Τσίπρα

Οι δηλώσεις αυτές αλλά και η γενικότερη στάση και του Ευάγγελου Αντώναρου και της νεόκοπης στους ΑΝΕΛ και στην κυβέρνηση, Κατερίνας Παπακώστα, δείχνουν μια σαφή διάθεση να διασπάσουν το καραμανλικό στρατόπεδο ή να το προσεγγίσουν σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν πρόβλημα στη ΝΔ

TANEA Team12 Σεπτεμβρίου 2018 | 12:51

Το ρόλο του πιο... Καραμανλικού διεκδικούν μια σειρά από στελέχη που κάποτε ήταν στη Νέα Δημοκρατία και πλέον «στριμώχνονται» στον προθάλαμο του Μαξίμου ή των υπουργείων. Ο Πάνος Καμμένος είναι αυτός που ασφαλώς επιδιώκει εδώ και καιρό να εμφανίζεται ως ο αυθεντικός εκπρόσωπος του καραμανλισμού. Ενός... κινήματος που λόγω της «αφωνίας» του πρώην πρωθυπουργού, τείνει να γίνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.
Από τη ΔΕΘ ο υπουργός Αμυνας, ερωτηθείς για το γεύμα που είχε με τον Ευάγγελο Αντώναρο, ανέφερε:

«Με τον Αντώναρο έχουμε μια για πολλά χρόνια από τότε που ήμασταν μαζί στην κυβέρνηση. Είναι καραμανλικός και όπως κι εγώ πιστεύουμε στη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή που δεν είχε τότε αντιπρόεδρο των Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη».

«Η ΝΔ πίστευε στην εθνική συνύπαρξη, αναγνώρισε το ΚΚΕ, τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που συγκυβέρνησε με τον Φλωράκη και τον Κύρκο την εκπροσωπεί ο Αντώναρος και η Παπακώστα και όσοι διαγραφόμαστε από τη ΝΔ» συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας.
«Θα συνομιλήσω με τον κ. Αντώναρο, χαίρομαι που είναι η κυρία Παπακώστα στην κυβέρνηση, πιστεύω ότι είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος χώρος που μπορεί να συνεργαστεί» κατέληξε για το θέμα ο Πάνος Καμμένος.

Αντώναρος και Παπακώστα

Οι δηλώσεις αυτές αλλά και η γενικότερη στάση και του Ευάγγελου Αντώναρου και της νεόκοπης στους ΑΝΕΛ και στην κυβέρνηση, Κατερίνας Παπακώστα, δείχνουν μια σαφή διάθεση να διασπάσουν το καραμανλικό στρατόπεδο ή να το προσεγγίσουν σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν πρόβλημα στη ΝΔ.
Η κ. Παπακώστα σε σημερινή συνέντευξη, αλλά και από τη ΔΕΘ ορκίστηκε κι αυτή στην καραμανλική σκέψη.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: Είναι συνειδητή η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείψει τις αρχές του κ. Καραμανλή. Η Νέα Δημοκρατία έχει υποστεί μετάλλαξη, η δική μου παράταξη τις οποίας τις αρχές ουδέποτε έχω απορρίψει. Υπάρχει συνειδητή επιλογή που κινείται ανάμεσα στον αντικοινωνικό φιλελευθερισμό που δεν υπηρετεί τον άνθρωπο αλλά το κέρδος. Είναι ένα συνονθύλευμα ακροδεξιάς πολιτικής ακολουθώντας την μόδα άλλων χωρών της Ευρώπης.
Θεωρώ πως στην πολιτική επιλέγεις στρατόπεδο. Είσαι με την κοινωνία ή με την ελίτ.

Ο «Καραμανλισμός» υπηρετεί τα εξής: ενιαίο μέτωπο στα εθνικά θέματα».

Ενας άλλος... ακραιφνής καραμανλικός είναι φυσικά ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε στο Βελλίδειο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα. Προσφάτως διαγραφείς από τη ΝΔ ο κ. Αντώναρος παρεμβαίνει συχνά από τα social media, κατακεραυνώνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αποθεώνοντας τον Κώστα Καραμανλή.
Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί πολλοί βλέπουν (και το τονίζουν συνεχώς) μια ιδιότυπη και υπόγεια συμμαχία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού, γνωστού και ως καραμανλικού στρατοπέδου.
Αλλωστε, από το χώρο αυτό προέρχεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος.

Γιατί δεν μιλά

Και όσο συνεχίζει ο Κώστα Καραμανλής να είναι αμίλητος και να μην ξεκαθαρίζει ότι κανείς από αυτούς που βγαίνουν ως «εκπρόσωποι καραμανλικοί» δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις του τόσο θα συνεχίζεται η παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί. Αλλωστε, ειδικά η περίπτωση του «Μακεδονικό», όπου έπαιξε ιστορικό ρόλο με το βέτο στο Βουκουρέστι, είναι ένα προνομιακό πεδίο δράσης για τον πρώην πρωθυπουργό. Παρ' όλα αυτά δεν έχει πει ούτε κουβέντα, δεν έχει κάνει καμιά παρέμβαση στη Βουλή, δεν έχει δείξει τον παραμικρό εκνευρισμό για μια συμφωνία που καταδικάζεται από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και των κομμάτων.

Στην κυβέρνηση βολεύονται με τα σενάρια καθώς εμφανώς δημιουργείται πρόβλημα στη ΝΔ μιας και το καραμανλικό μπλοκ παραμένει ισχυρό.
Όπως γράφει σήμερα στα Νέα ο Γιώργος Παπαχρήστος:

«Τα πρώτα χρόνια της αφωνίας του, όλοι εκτιμούσαν ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας του να αρθρώσει έστω και μία σοβαρή εξήγηση για το πώς οδηγήθηκε επί των ημερών του η χώρα στη χρεοκοπία. Τώρα, όμως, είναι προφανές ότι ο «άφωνος» Καραμανλής στοχεύει στον καθολικό εξαγνισμό του μέσα από την προεδρική εκλογή του 2020. Με δεδομένο τον ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο δεν αντιπολιτεύεται αλλά συνεργάζεται εμμέσως μαζί του, και με πιο δεδομένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει δεμένα τα χέρια, λογικό είναι να πιστεύει ότι διά περιπάτου θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Γιατί όχι άλλωστε; Στην Ελλάδα όλα μπορεί να συμβούν. Ακόμη και αυτό. Θα είναι ένα απτό δείγμα της επιτυχίας του να καταστήσει την αναξιοκρατία και την τεμπελιά ως το απόλυτο προσόν για οτιδήποτε...»

2.Ο Αντώνης Βγόντζας (1946) είναι Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός. Έχει διατελέσει διευθυντής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου στην τελευταία κυβέρνησή του (1993 - 1996), γενικός γραμματέας στα υπουργεία Υγείας και ΠΕΧΩΔΕ και νομικός σύμβουλος στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Παιδείας και Προεδρίας της Κυβέρνησης. Εχει συστσηματική παρεμβατική αρθρο γραφία σε γνωστά έντυπα και στο Διαδίκυο/

Ο «σκοτεινός» ρόλος του Κώστα Καραμανλή

Είναι βαριά κουβέντα αυτή. Δεν μπορείς εύκολα να την αποδώσεις σε έναν πρώην πρωθυπουργό που κυβέρνησε την Ελλάδα πεντέμισι χρόνια. Οφείλω να το εξηγήσω. Και οφείλω να δώσω την αφετηρία αυτής της ανάλυσης.

Στα εγκαίνια της ΔΕΘ ήταν προσκεκλημένος ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπός του. Και δεν υπήρξε καμιά, μα καμία δήλωση, όχι φυσικά του ίδιου, αλλά κάποιου τρίτου προσώπου που θα δικαιούται να μιλάει εξ ονόματός του.
Καπάκι ήρθαν και οι δηλώσεις της υφυπουργού Δημόσιας Τάξης που προσπάθησε να μας διαβεβαιώσει ότι ανήκει στη σχολή του Κώστα Καραμανλή. Πάλι κανένας δεν προσπάθησε τουλάχιστον να γελοιοποιήσει, εξ ονόματός του, μια τέτοια επιεικώς ανόητη δήλωση.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν κρίκους μιας μακράς αλυσίδας που συνδέει τον Κώστα Καραμανλή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Να τα θυμίσω.

Το πρώτο και το πιο σημαντικό. «Δάνεισε» το στενότερό και πιο αφοσιωμένο συνεργάτη του στον Αλέξη Τσίπρα για να του λύσει το πρόβλημα της επιλογή του προέδρου της Δημοκρατίας το χειμώνα του 2015. Και εκείνος δεν άφησε ευκαιρία για να μη στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δάνεισε» το διοικητή των Μυστικών του Υπηρεσιών. Και αυτόν στον Αλέξη Τσίπρα. Και ο τελευταίος τον προώθησε στον χώρο της Δικαιοσύνης με σαφές νόημα και περιεχόμενο. Σε ανταμοιβή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης στην παρθενική του ομιλία κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Τσίπρα μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 «έκλεισε το μάτι» στους δικαστές με τα απροκάλυπτα λόγια: «Σας ξέρω και με ξέρετε». Το νόημα και το μήνυμά ήταν πεντακάθαρο. Αυτός είναι ο ουσιαστικός υπουργός Δικαιοσύνης. Όχι απλά ο πολιτικός προϊστάμενος της Δικαιοσύνης.
Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε την πλήρη αλυσίδα με όλους τους κρίκους των προσώπων που αναζητούν τη νομιμοποίηση της ύπαρξής τους μέσα στους μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα Κ. Καραμανλής.

Και η ανταμοιβή; Ο Αλέξης Τσίπρας ουδέποτε έχει κάνει αναφορά στην τραυματική περίοδο 2004 – 2009. Ούτε στο ότι ο Κώστας Καραμανλής παρέδωσε την ελληνική οικονομία, το 2009, με το θηριώδες έλλειμμα των 360 δις ευρώ.
Αν σιωπά ο Αλέξης, την ίδια καταφυγή στη σιωπή επιδιώκει και ο Κώστας Καραμανλής. Αυτή ήταν η εξήγηση που δίναμε μέχρι τώρα. Δεν αρκεί. Ο Κώστας Καραμανλής δεν υπερασπίζεται καν την παράταξή του.
Τί, άραγε, να επιδιώκει;
Νέα Κρήτη, Άποψη, Παρασκευή, 14.09.2018

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα