Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019  23:00:45

Α.Σαμαράς ακραία καταγγελτικός: «Τσίπρας- Καμμένος ξεπουλάνε για τις καρέκλες και για να πάρουν προσωρινή αναβολή στις περικοπές των συντάξεων, που οι ίδιοι αποφάσισαν». Κύριο

Στη γραμμή του Κων. Καραμανλή για την μία και μόνο Μακεδονία ο πρώην Πρωθυπουργός εντάσσεται στην κοινή γραμμή του κόμματος, όπως το επιβεβαίωσε και χθες στην Άρτα ο Κυρ. Μητσοτάκης και όχι «ακροδεξιά παρέκκλιση-καθοδήγηση από Σαμαρά», όπως υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Τζαννακόπουλος, σύμφωνα με κύκλους της Πειραιώς.

Επίθεση στην κυβέρνηση εφόλης της ύλης, μεταξύ άλλων και για το «Σκοπιανό», εξαπέλυσε από την Καβάλα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Απευθύνθηκε στους «Μακεδόνες της μιας και μόνης, Ελληνικής, Μακεδονίας μας» λέγοντας ότι «δεν θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας». «Εγώ υποστήριζα πάντα, ότι ΔΕΝ μπορούμε να δώσουμε στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας. Τελεία και παύλα», είπε ο κ. Σαμαράς και εξήγησε: «Γιατί; Γιατί απλούστατα, από την ώρα που τους δίναμε όνομα που περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία, επισήμως όλοι θα τους έλεγαν, όχι ...βορειο-μακεδόνες, όχι ανω-μακεδόνες, αλλά σκέτο "μακεδόνες"... Και επί πλέον, η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει στους Σκοπιανούς και επισήμως από την ελληνική πλευρά και το ΟΝΟΜΑ της Μακεδονίας και την αναγνώριση εθνότητας "Μακεδόνων" και την αναγνώριση "Μακεδονικής γλώσσας" και την αναγνώριση "Μακεδονικής ταυτότητας"».

«Τους τα έδωσαν όλα», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ. Σαμαράς και αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριξε ότι δεν λύνει κανένα πρόβλημα, ενώ προέβλεψε αναταραχή στα Βαλκάνια: «Η συμφωνία πυροδοτεί νέες εκρήξεις. Στα Σκόπια την ψήφισαν σύσσωμοι οι ...Αλβανοί! Γιατί διευκολύνει τη "μεγάλη Αλβανία"! Θα ζητήσουν κι εκείνοι τώρα να αναγνωριστεί η δική τους εθνότητα μέσα στα Σκόπια, ως πλήρως ισοδύναμη! Όταν λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω, πρόκειται να καταργηθούν τα σύνορα μεταξύ της χώρας Αλβανίας και του αλβανικού Κοσσυφοπεδίου».

Ξεκαθάρισε και τη στάση της ΝΔ: «Η ΝΔ λοιπόν, όπως έχει επανειλημμένως διακηρύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτή τη συμφωνία. Ούτε ως κυβέρνηση ούτε ως αντιπολίτευση. Τελεία και παύλα...

Όπως ήλθαν τα πράγματα βέβαια, δεν ξέρω αν θα φτάσει τελικά ως την Ελληνική Βουλή - πάντως εμείς ΔΕΝ θα την ψηφίσουμε...Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε "Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα". Γιατί τότε θα νομιμοποιούσαμε το Σκοπιανό αλυτρωτισμό μέσα στην ίδια τη χώρα μας. Ούτε μπορούμε να παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας να διαπραγματευθούμε με τα Σκόπια τη μελλοντική τους ένταξη στην Ενωμένη Ευρώπη. Το καλύτερο - για όλους, πια - είναι να συμβεί αυτό που είπε στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Να μην προχωρήσουν οι Πρέσπες και να αρχίσει η διαπραγμάτευση μεταξύ μας από την αρχή».

Ο κ. Σαμαράς ισχυρίστηκε ακόμη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «τα δίνει όλα, σήμερα, μόνο και μόνο, για να κερδίσει έξη μήνες αναβολή στην νέα περικοπή των συντάξεων!».

Για την συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε, πως η ΝΔ, δεν θα την κυρώσει, ούτε στην παρούσα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ενώ όπως επισήμανε, εάν η συμφωνία δεν επικυρωθεί συνταγματικά στα Σκόπια, θα υπάρχει ξεκίνημα διαπραγμάτευσης από το μηδέν, συμπληρώνοντας ότι αν επικυρωθεί, δεν θα την κυρώσει η ΝΔ.

Παράλληλα, ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας δεν μιλάει με ελληνικό λαό για το συγκεκριμένο ζήτημα και σημείωσε: «Η εκχώρηση της γλώσσας και της εθνότητας, συνιστά σημαντική εθνική οπισθοχώρηση, την οποία δεν ήταν διατεθειμένη να κάνει καμία προηγούμενη κυβέρνηση». Ωστόσο, παρατήρησε πως η συμφωνία παράγει ήδη μια σειρά από τετελεσμένα και όσο προχωρούν τα βήματά της τόσο πιο δύσκολο γίνεται να ανατραπεί, ειδικά για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

ΟΙ ΟΜΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ- ΤΑΥΤΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιτέθηκε και κατά του Π. Καμένου και είπε πως η πρόταση μομφής που είχε καταθέσει το κόμμα του έγινε για να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους. Ειδικότερα, εξήγησε πως «Κάναμε πρόταση μομφής για να θέσουμε όλους προ των ευθυνών τους. Ιδίως τον κ. Καμένο ο οποίος με περισσή υποκρισία προτίμησε την καρέκλα του, παρά να ρισκάρει να διαταράξει την ανίερη συμμαχία που έχει υπογράψει με τον κ. Τσίπρα».

-Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ερώτηση σχετικά με πρόσφατη δήλωση του κ. Τζανακόπουλου για «ακροδεξιά πολιτική της ΝΔ», είπε μεταξύ άλλων: «Καταλαβαίνω την ανάγκη της κυβέρνησης που βρίσκεται σε αποδομή, να προσπαθήσει να περιγράψει τη ΝΔ σαν κάτι άλλο... Η ΝΔ είναι η μεγάλη κεντροδεξιά, φιλελεύθερη, λαϊκή παράταξη. Ο Τζανακόπουλος είναι αυτός που συγκυβερνά με την ακροδεξιά του κ. Καμένου. Ο κ. Τζανακοπουλος, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμένος είναι η δύναμη οπισθοδρόμησης και του διχασμού. Δεν είπαμε εμείς, ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα