Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019  23:36:02

Αχιλλεία Γεωργακίλα: Η μοναδική γυναίκα πιλότος F-4 σε όλο τον κόσμο και σε αποστολές πάνω από τα Αιγαίο. Γιατί η υποσμηναγός από την Καλαμάτα κέρδισε κέρδισε το σεβασμό των Αμερικανών και των Ισραηλινών στην μεγάλη άσκηση «Ηνίοχος 2018». Κύριο

Μια ξεχωριστή Ελληνίδα, πραγματικά χειραφετημένη. Αφοσιωμένη στο καθήκον. Με έντονη αυτοπεποίθηση, με την σεμνότητα και το ήθος που χαρακτηρίζει ισχυρές προσωπικότητας.

Μια περίπτωση ξεχωριστή, εθνικής υπερηφάνειας, πρότυπο ζηλευτό, που δεν έχει καμμία σχέση με την ευτέλεια των τηλεοπτικών εκπομπών Τατιάνας, Φαίης, Σταματίνας, Σάσας για τις Ελληνίδες-πρωινές , μεσημεριανές, βραδινές. Αποτελεί τον αντίποδα της τηλεοπτικής φτήνιας.

Είναι η δεύτερη Ελληνίδα που πετάει με F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας και εντυπωσίασε Αμερικανούς και Ισραηλινούς συναδέλφους της στην άσκηση «Ηνίοχος 2018. Είναι η μόνη πλέον, γιατί η προκάτοχός της ήταν εκπαιδεύτρια. Οι άλλες γυναίκες στην Πολεμική μας Αεροπορία βρίσκονται σε ελικόπτερα και πληρώματα μεταφοράς.

Εγραψε ο Fotis Sarantopoulos στο fb. Πράγματι αυτό το κορίτσι δεν έχει ουδεμία σχέση με τα σούργελα του εγχώριου βλαχομπαρόκ lifestyle. Aκόμη και η πρεσβεία των ΗΠΑ έκανε ειδική αναφορά στην υποσμηναγό Αχιλλεία Γεωργακίλα η οποία κέρδισε της εντυπώσεις των Αμερικανών στην διάρκεια της πολυεθνικής άσκησης «Ηνίοχος 2018».

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα αναφέρει στην ανάρτησή της που τιτλοφορείται «Ελληνίδα πιλότος διαπρέπει σε πολυεθνική στρατιωτική άσκηση» πως «όταν η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε το σχέδιο για να φιλοξενήσει την πολυεθνική άσκηση "Ηνίοχος 2018" από τις 13 μέχρι τις 23 Μαρτίου, έθεσε ένα στόχο να παράσχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση και συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο περιβάλλον πολλαπλών απειλών ώστε να αυξήσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας».

«Αυτό που δεν περίμενε ήταν πως η άσκηση που διεξήχθη σε όλο το FIR Αθηνών με την συμμετοχή αεροποριών από Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Βρετανία, ΗΠΑ και ΗΑΕ, θα έβλεπε ένα αξιωματικό της να φτάνει σε επίπεδο σούπερσταρ.
Πρόκειται για την περίπτωση της υποσμηναγού Αχιλλείας Γεωργακίλα, της οποίας η απόδοση εντυπωσίασε όλους όσους παρακολουθούσαν από το έδαφος στη βάση της Ανδραβίδας και ειδικά εκπρόσωποι διεθνών ΜΜΕ.

Είναι η δεύτερη γυναίκα που πετάει ένα φάντομ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και μίλησε σε ελληνικά ΜΜΕ αναφερόμενη στο θέμα των γυναικών που υπηρετούν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Παρά το γεγονός πως οι αριθμοί τους αυξάνουν οι περισσότερες υπηρετούν σε ελικόπτερα και μεταγωγικά δήλωσε. Αυτή είναι προς το παρόν η μόνη που πετάει μαχητικό ως αξιωματικός οπλικών συστημάτων» αναφέρει η ανάρτηση της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Η μάνα της πιλότου που ενθουσίασε τους Αμερικάνους: 'Δεν ήθελα η κόρη μου να πετάει'

Πρόκειται για την περίπτωση της Καλαματιανής υποσμηναγού Αχιλλείας Γεωργακίλα, της οποίας η απόδοση εντυπωσίασε όλους όσοι παρακολουθούσαν από το έδαφος στη βάση της Ανδραβίδας και ειδικά τους εκπρόσωπους των διεθνών ΜΜΕ.
Προς το παρόν, είναι η μόνη που πετάει με μαχητικό αεροπλάνο F-4 Φάντομ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και, μετά το τέλος της άσκησης, μίλησε σε ελληνικά ΜΜΕ, αναφερόμενη στο θέμα των γυναικών που υπηρετούν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

«Παρά το γεγονός πως οι αριθμοί τους αυξάνουν, οι περισσότερες υπηρετούν σε ελικόπτερα και μεταγωγικά δήλωσε. Αυτή είναι προς το παρόν η μόνη που πετάει με μαχητικό ως αξιωματικός οπλικών συστημάτων».

Σημειώνεται πως η Αχιλλεία πετάει καθημερινά, καθώς είναι υπεύθυνη οπλικών συστημάτων σε ένα από τα F-4 Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας.
Παρά το γεγονός ότι κάνει τη χώρα της υπερήφανη με την πορεία της, η μητέρα της όμορφης υποσμηναγού αποκάλυψε σε δηλώσεις της ότι είχε αντιρρήσεις ως προς τον επαγγελματικό προσανατολισμό της κόρης της. Σε δηλώσεις της στο TharrosNews, η Χριστιάνα Γεωργακίλα επεσήμανε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα η Αχιλλεία να διαλέξει αυτό που κάνει. Ήταν, όμως, τόσο μεγάλη η επιμονή της, που από ένα σημείο και μετά την αφήσαμε ελεύθερη, εγώ και ο πατέρας της, να κάνει μόνη της τις επιλογές της για το μέλλον. Ήταν τόσο μεγάλο το πάθος που έδειχνε για τα αεροπλάνα, που υπερκέρασε κάθε μας ενδοιασμό.

Εκείνο που μου λέει πάντα είναι ότι "εγώ, μαμά, πετάω και χωρίς χρήματα, δε με ενδιαφέρουν". Ακόμα και άρρωστη να είναι δεν μπορεί να μην μπει σε ένα αεροπλάνο. Πρόκειται για ένα κορίτσι ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, αλλά με τρομερή θέληση. Βέβαια το όνειρό της είναι από τα Φ-4 να πάει στα Φ-16. Θα δούμε. Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι στην ίδια και σε όλα τα παιδιά να είναι καλά και να κάνουν αυτό που θέλουν. Εμείς, ως γονείς, αισθανόμαστε υπερήφανοι για την Αχιλλεία και τον αδερφό της, Παναγιώτη».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα