Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019  23:15:45

Παράλογη απεργία-κοπάνα παντού, χωρίς αιτία, από τους... «συνήθεις υπόπτους» φύλακες αρχαιοτήτων. Οργή και αγανάκτηση από χιλιάδες τουρίστες. Κύριο

Λουκέτα σε Ακρόπολη και Λευκό Πύργο, σε όλα τα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς-ιστορικούς χώρους. Δίκαιη καταδίκη από την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά αλλά και το υφυπουργό-αρχαιολόγο, που μίλησαν για αδικαιολόγητη φιέστα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης πραγματοποίησαν, μέσα σε συνθήκες απουσίας-κοπάνας μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Ο αποκλεισμός ενός εκ των δημοφιλέστερων αρχαιολογικών χώρων της Ευρώπης εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων κινητοποιήσεων των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού που αντιτίθενται στην εκχώρηση μνημείων και μουσείων στο λεγόμενο Υπερταμείο. Θέμα κλειστό, όπως έχουν διαβεβαιώσει πολλές φορές Υπουργοί και άλλοι αρμόδιοι. Πρόκειται για συλλόγους, που αποφασίζουν με το παραμικρό απεργίες ή στάσεις εργασίας με το παραμικρό και μάλιστα σε μήνες τουριστικής κίνησης. Ενας χώρος εργαζομένων στο Δημόσιο που θεωρείται συχνά χωρίς πνεύμα ευαισθησίας για ανάλογα καθήκοντα , ο δε συνδικαλισμός τους ως στενοκέφαλος, συχνά φαύλος παλαιότερα και ως «καρκίνωμα».

Κατά το υπουργείο Πολιτισμού η χθεσινή απεργία κόστισε απώλεια 500.000 ευρώ από τα εισιτήρια και άλλες εισπράξεις,
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού.

Από νωρίς το πρωί μέλη της Ομοσπονδίας βρέθηκαν στην είσοδο της Ακρόπολης όπου ανήρτησαν πανό και πλακάτ ενάντια στην εκχώρηση χωρών που, όπως σημειώνουν, «δεν ανήκουν στην κυβέρνηση αλλά στον ελληνικό λαό και στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά».

Η διαμαρτυρία εντάσσεται στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Έτσι, αντί για περιήγηση στον Παρθενώνα οι εκατοντάδες ξένοι επισκέπτες που βρέθηκαν στο σημείο αποχωρούσαν απογοητευμένοι λαμβάνοντας ένα φυλλάδιο που τους ενημέρωνε για τους λόγους της σημερινής κινητοποίησης και ζητούσε για την κατανόηση, την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση τους, με τους περισσότερους εξ αυτών να αρκούνται σε μακρινές φωτογραφίες του Ιερού Βράχου.

Ο αποκλεισμός ενός εκ των δημοφιλέστερων αρχαιολογικών χώρων της Ευρώπης εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων κινητοποιήσεων των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού
Οι υπάλληλοι αντιτίθενται στην εκχώρηση μνημείων και μουσείων στο λεγόμενο Υπερταμείο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού, Γιάννης Παπαγεωργόπουλος, σημειώνει πως πρόκειται για μια πρωτοφανή κυβερνητική πράξη που αντίκειται στο Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας και η Ομοσπονδία ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης εκχώρησης.
Επιπλέον, απαιτούν η κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων και των μουσείων προς διάθεση καθώς και τα ονόματα των υπαλλήλων που την κατάρτισαν και την παρέδωσαν στο υπουργείο Οικονομικών.

Από νωρίς το πρωί μέλη της Ομοσπονδίας βρέθηκαν στην είσοδο της Ακρόπολης όπου ανήρτησαν πανό και πλακάτ ενάντια στην εκχώρηση χωρών.
Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας, πλην του Μουσείου της Ακρόπολης, στην είσοδο του οποίου έχουν σχηματιστεί τεράστιες ουρές. Νωρίτερα, στην είσοδο της Ακρόπολης βρέθηκε η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά η οποία συνομίλησε με τους συγκεντρωμένους και δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα υπάρξει ενημερωτική συνάντηση με μέλη της Ομοσπονδίας στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί η λίστα των προς διάθεση χώρων.

Οπως σημειώνουν με ηρωισμό και δυσπιστία αλλά ανακριβώς «δεν ανήκουν στην κυβέρνηση αλλά στον ελληνικό λαό και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά».
Έτσι, αντί για περιήγηση στον Παρθενώνα οι εκατοντάδες ξένοι επισκέπτες που βρέθηκαν στο σημείο αποχωρούσαν απογοητευμένοι λαμβάνοντας ένα φυλλάδιο που τους ενημέρωνε για τους λόγους της σημερινής κινητοποίησης.

Μάλιστα ζητήθηκε κατανόηση, αλληλεγγύη συμπαράσταση από τους τουρίστες που αρκέστηκαν σε μακρινές φωτογραφίες του ιερού βράχου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού, Γιάννης Παπαγεωργόπουλος, σημειώνει πως πρόκειται για μια πρωτοφανή κυβερνητική πράξη που αντίκειται στο Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας και η Ομοσπονδία ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης εκχώρησης.

Διαμαρτυρία και στη Θεσσαλονίκη

Με πανό ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού έξω από το Λευκό Πύργο
Με πανό ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού έξω από το Λευκό Πύργο
Ηδη από τις 11:00 το πρωί τα μέλη του συλλόγου υπαλλήλων υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδος είχαν συγκεντρωθεί στον Λευκό Πύργο.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους αντιδρούν στην μεταβίβαση αρχαιολογικών μνημείων και μουσείων στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου.
Κατω αό το Λευκό Πύργο άνοιξαν τεράστιο πανό που έγραφε Δεν ΠΩΛΕΙΤΑΙ η κληρονομιά μας.
«Δεν πωλείται» κάτω από το Λευκό Πύργο

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα