Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019  21:12:59

Ελεύθερος ο πετροπόλεμος από ΣΥΡΙΖΑ κατά Καμμένου με «σιωπή»- ανοχή Αλ. Τσίπρα. Δευτέρα θα έχουν ...εγκάρδια συνάντηση, κατά τη διπλή τακτική του Πρωθυπουργού. Οι αντιφάσεις, που πληρώνονται. Κύριο

Η κρυφή συμφωνία των δύο αλλά και τα φυγόκεντρα φαινόμενα, που έχουν δημιουργηθεί και στα δύο κόμματα.

Οι αντιφάσεις κάποτε εκδηλώνονται και τα διπλά παιχνίδια σκοπιμότητας- παραπλάνησης αποκαλύπτονται και προκαλούν αντιδράσεις για τη γενική φθορά και στον ΣΥΡΙΖΑ και σε ΑΝΕΛ, που συνεπάγονται και την πολιτική αναξιοπιστία. Με αποτέλεσμα τις εντεινόμενες ήδη φυγόκεντρες τάσεις και στα δύο κόμματα. Πάνω πλέον και κόντρα πλέον στην κρυφή «συμφωνία- συνδιαλλαγή» που θέλουν να επιβάλλουν οι Τσίπρας-Καμμένος στις δικές τους επιλογές. που δεν γίνονται πλέον ανεκτές. Προκαλούν αμφίπλευρες αντιδράσεις. Ορατές, βέβαιες πλέον.

Ετσι, μπορεί να υπάρχει, όπως έχουμε αναλύσει η κρυφή συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου να μην αιφνιδιάζει ο ένας τον άλλο, να πάνε μαζί έως τις εκλογές του Μαΐου τουλάχιστον, να προσυνεννοούνται στις μεγάλες πρωτοβουλίες του λχ. υπέρ της Συμφωνίας και κατά, αναλόγως (ερήμην των υπόλοιπων στελεχών Κυβέρνησης και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και επιπλέον έτσι να απευθύνονται ο καθένας στο δικό του ακροατήριο. Χωρίς ποτέ προσωπική τους αντιδικία και αντιπαλότητα, όπως συνέβη και πάλι αυτές τις ημέρες με το ταξίδι και τις δηλώσεις Καμμένου στις ΗΠΑ.

Όμως, όπως απέδειξε η δημοσιότητα των τελευταίων ημερών και οι τοποθετήσεις στη Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κάτι έχει αλλάξει σημαντικά. Το σικέ παιχνίδι των δύο όχι μόνο αιφνιδιάζει δυσάρεστα πλέον (Υπουργούς, βουλευτές, στελέχη) αλλά και έχει γίνει κατάδηλο στην κοινωνία, «παραμύθι διαφωνιών» μπροστά στις υπουργικές πολυθρόνες, που προκαλεί ένα ευρύτατο κλίμα δυσφορίας, ειρωνείας, «αριστερής απαξίωσης» πιεστικό πλέον από τν κοινωνία και εξοργιστικά μειωτικό για οπαδούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτούς τους χώρους, το πιεσμένο ελατήριο ανοχής-ταπείνωσης επί 3,5 χρόνια για τους ΑΝΕΛ και τον Π.Καμμένου αποσυμπιέστηκε και εκτινάχτηκε με οργή, μετά τις δύο δηλώσεις-πρωτοβουλίες του στις ΗΠΑ, που αντιμετώπισε με πλήρη σιωπή ο Αλ. Τσίπρας και μετά δύο ημέρες «σχολίασε» με διάθεση υποβάθμισης.

Όμως η υποκρισία, το ψέμμα και η παραπλανητική σκοπιμότητα δεν αποτελούν σταθερό καπάκι σε ένα καζάνι που βράζει. Η ταπεινωτική οργή για τη «δουλικότητα ου συγκυβερνήτη Καμμένου προς τιε ΗΠΑ» έπρεπε να εκφραστεί. Και δόθηκε η εντολή από Μαξίμου να τονωθεί το δικό τους ακροατήριο, εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στο φιλοαμερικανικό (πρώην φιλορώσικο) ακροατήριο των ΑΝΕΛ. Με δηλώσεις κλιμακούμενης διαφοροποίησης είτε νουθεσίας Καμμένου από υπουργούς είτε με καταδίκες για όσα υποστήριξη περί νέων βάσεων των ΗΠΑ και πενταμερούς συμφωνίας-συνεργατικής, θυγατρικής του ΝΑΤΟ, τα Βαλκάνια, Με ευθείες απόψεις επίσης ότι συμμαχία με τον Π.Καμμένο και τις ακραίες θέσεις του προκαλεί φθορά στον ΣΥΡΙΖΑ και πως η συγκυβέρνηση έχει εξαντλήσει τα όρια της.

Παράλληλα στους ΑΝΕΛ υπάρχει η διαρκής αποψίλωση από οπαδούς και στελέχη, οι παραιτήσεις και αποχωρήσεις, ενώ οι κοινοβουλευτικοί και τα μέλη της Κυβέρνησης στρέφονται προς τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και δεν παραμένουν στις θέσεις του Π. Καμμένου για τη λήξη της συνεργασίας τους, απόσυρσης των «Υπουργών του» κλπ με χαρακτηριστική περίπτωση τη στάση τους απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, στάση τουλάχιστον ανοχής ή επιδοκιμασίας. Δύο χρήσιμα συμπεράσματα για το άμεσο μέλλον.

Όντως τρίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Καμμένου, καθώς για πρώτη φορά υπάρχει ανοιχτός πόλεμος και ψυχική αποστασιοποίηση ανάμεσα στα στελέχη και τους επιτελείς των δύο κομμάτων με ένα ιδιότυπο. Οι επιτελείς Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ είναι ελεύθεροι να παίζουν και να κλιμακώνουν σταδιακά το παιχνίδι τη κριτικής-πολεμικής κατά των ΑΝΕΛ και προσωπικά του Πάνου Καμμένου και δήθεν να «ασεβούν» στη στάση αυτοσυκράτησης –και συμφωνίας κορυφής- του Αλ Τσίπρα, ενώ παράλληλα μεθοδεύουν όλοι μαζί να διασπάσουν το άλλοτε συμπαγές των βουλευτών των ΑΝΕΛ.

Και φαίνεται να το έχουν καταφέρει αν λάβει υπόψη του κανείς τις δηλώσεις (Παππάς) ότι η Κυβέρνηση δεν έχει την ανάγκη τον Πάνου Καμμένου για να διατηρηθεί στη εξουσία, εννοώντας καταφανώς ότι δεν ελέγχει όλους τους βουλευτές του. Και είναι πράγματι έτσι ήδη. Από την άλλη ο Π. Καμένος συνεχώς αποψιλούμενος και πολιτικά αναξιόπιστος είναι καταδικασμένος να πιεί δύο φορές το πικρό ποτήρι της διπλής προδοσίας.

Να τον εγκαταλείψουν οπαδοί κι στελέχη, με μόνο τον κ.Κατσίκη ως πιστό του βουλευτή από μετακίνηση των άλλων βουλευτών-που έχει αρχίσει ήδη- στις τελείως αντίθετες θέσεις για τα το Σκοπιανό και την στήριξη της Κυβέρνησης εξαιτίας της τακτικής, των διπλών παιχνιδιών του Αλέξη Τσίπρα και του κλειστού οικοσυστήματος Μαξίμου. Αυτή τη φορά θα τα μάθει δεύτερος και θα αιφνιδιασθεί ως απατημένος σύζυγος ο Παν. Καμένος και όχι οι άλλοι. Έτσι πάντα καταλήγουν οι ...ισότιμες συνεργασίας σκοπιμότητας, απλής νομής της εξουσίας και χωρίς αρχές. Το μεγάλο ψάρι τρώει και εδώ το μικρό. Επιβάλλεται, κυριαρχεί, ενσωματώνει πάντα ο ισχυρότερος, όταν τελειώνουν οι αυταπάτες.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα