Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019  19:40:33

«Γιατί είναι έξω ακόμα ο Λοβέρδος;». Ο στρατοδίκης Υφυπουργός Υγείας Π.Πολάκης θεωρεί πρώτο αναγκαίο για να καλές ελπίδες στις εκλογές «να κλεισθούν κάποιοι στις φυλακές». Οι άλλες απαιτήσεις για μαζικά ρουσφέτια. Κύριο

Γνωστός για την εμμονή του όχι μόνο για «σκάνδαλα» στον χώρο της Υγείας –όπου έχει προκαλέσει διαρκείς συγκρούσεις, αδυναμία παραγωγής σοβαρού έργου και αποτυχίας σε κάθε σοβαρή επιδίωξη στα νοσοκομεία- από όλες- τις προηγούμενες Κυβερνήσεις ο γραφικός και αντιδημοκράτης Υφυπουργός Υγείας προκάλεσε δυσάρεστες εντυπώσεις για μια ακόμη φορά με όσα συνέστησε στους συντρόφους του ως... αναγκαία να ελπίζουν στις ερχόμενες εκλογές.

Με καταφανές άγχος και πολιτική αγωνία για τη μεγάλη φθορά και πτώση, απαριθμεί ως αναγκαία «βόλια» παροχές, επιδόματα, βελτίωση κατώτερου μισθού, όχι νέες περικοπές στις συντάξεις πάντα βέβαια με την επικουρία των δικαστηρίων, που οφείλουν εάν δεν προλάβουν να καταδικάσουν, τουλάχιστον να προφυλακίσουν ορισμένους πολιτικούς από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Επιδίωξη που κατάντησε σε φιάσκο με τις μεθοδευμένες και ανυπόστατες τελικά κατηγορίες για λαδώματα και μίζες σε βάρος δέκα γνωστών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση NOVARTIS, για την ποία πανηγύριζε ο κ. Πολάκης.

«Έχουμε μπροστά μας τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Τις εκλογές θα τις κερδίσουμε εάν κάνουμε αναδιανομή του πλούτου προς όφελος της εργαζόμενης φτωχής πλειοψηφίας, εάν δεν κόψουμε τις συντάξεις, εάν αυξήσουμε το βασικό μισθό, εάν υλοποιήσουμε όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ», ανέφερε μιλώντας σήμερα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε:

«Θα κερδίσουμε αν βάλουμε κάποιους φυλακή. Πρέπει να επιταχύνει η Δικαιοσύνη. Υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών. Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σ' αυτή τη χώρα».
Ο κ. Πολάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και καταλόγισε ευθύνες για τις καθυστερήσεις στις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την διανομή των κονδυλίων.

«Έχουμε την μεγαλύτερη απορροφητικότητα κοινοτικών κονδυλίων. Έχουμε αλλά δεν είναι η πραγματικότητα αυτή. Τα κονδύλια έχουν φύγει από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αλλά στη ζωή δεν έχουν πέσει. Υπάρχει ένας μηχανισμός, ο οποίος είναι εχθρικός γιατί έχει συνηθίσει να δουλεύει με όρους πελατειακούς και παραοικονομίας. Μπορεί ένας υπάλληλος να καθυστερεί ένα έργο, το οποίο έχει τεράστια σημασία για μια τοπική κοινωνία;» διερωτήθηκε.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, είπε ότι στην Συνταγματική αναθεώρηση θα πρέπει να υπάρχουν πρόνοιες για την επιτάχυνση του χρόνου απονομής της Δικαιοσύνης και την παραχώρηση αδειοδοτικών αρμοδιοτήτων στις αποκεντρωμένες δομές του κράτους, στους Δήμους και τις Περιφέρειες.
«Εάν δεν προβλεφθούν πολύ συγκεκριμένες αλλαγές στη λειτουργία του κράτους δεν πρόκειται να υπάρξει υλοποίηση αριστερού σχεδίου και παραγωγικής ανασυγκρότησης», κατέληξε ο κ. Πολάκης.

Ειδικότερα, όπως είπε, «πρέπει να επιταχύνει η Δικαιοσύνη», καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών».

Σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι πρέπει να συμπεριληφθεί η κατάργηση του προληπτικού ελέγχου στη

Δικαιοσύνη γιατί δεν μπορεί να υπάρχει και προανάκριση και κυρία ανάκριση. «Δεν μπορεί ο άλλος να κάνει προανάκριση έξι χρόνια, έτσι είναι έξω ακόμα ο Λοβέρδος». Γνωστή η εμπάθεια-πολεμική του κατά των προκατόχων του υπουργών Υγείας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

- Με καταφανές άγχος και πολιτική αγωνία για τη μεγάλη φθορά και πτώση, ο κ.Πολάκης απαριθμεί ως αναγκαία «βόλια» παροχές, επιδόματα, βελτίωση κατώτερου μισθού, όχι νέες περικοπές στις συντάξεις πάντα βέβαια με την επικουρία των δικαστηρίων, που οφείλουν εάν δεν προλάβουν να καταδικάσουν, τουλάχιστον να προφυλακίσουν ορισμένους πολιτικούς από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Επιδίωξη που κατάντησε σε φιάσκο με τις μεθοδευμένες και ανυπόστατες τελικά κατηγορίες για λαδώματα και μίζες σε βάρος δέκα γνωστών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση NOVARTIS, για την ποία πανηγύριζε ο κ. Πολάκης.

Η ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΗ Κ. ΠΟΛΑΚΗ

Τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τις επερχόμενες εκλογές στην αυτοδιοίκηση σχολιάζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, στρέφοντας τα «βέλη» προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «ανέχεται σε ρόλο εισαγγελέα τον Παύλο Πολάκη».

«Το ακούσαμε και αυτό σήμερα. Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ να προαναγγέλλει φυλακίσεις για να μην συντριβεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Κατά τα λοιπά ο κ. Τσίπρας ψάχνει τον Ορμπαν στην ΝΔ, ενώ ανέχεται σε ρόλο εισαγγελέα τον Παύλο Πολάκη», ανέφεραν οι πηγές της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηριστικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα