Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020  12:12:33

5.000 οι κενές θέσεις στα σχολεία

Και ενώ υπάρχουν περίπου 3.000 εκπαιδευτικοί εκτός τάξης, οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών αναφέρουν ότι καταγράφονται περίπου 5.000 κενές θέσεις στις δύο βαθμίδες.

Τα κενά είναι διάσπαρτα σε διάφορες περιοχές της χώρας, πολλά ακόμη και από την αρχή του έτους. Ενδεικτικά, στο 2ο Λύκειο Πειραιά λείπουν βιολόγος, χημικός και φιλόλογος. Μάλιστα, υπάρχει πρόβλημα στη διδασκαλία της Βιολογίας Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου, μάθημα στο οποίο εξετάζονται οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ. Για τον λόγο αυτό ο διευθυντής του σχολείου, χημικός, έχει ενώσει τα δύο τμήματα και διδάσκει ο ίδιος το μάθημα. Το παράδοξο είναι ότι ήταν γνωστή η έλλειψη βιολόγου, καθώς ο καθηγητής που καλύπτει τη θέση είχε ενημερώσει εγκαίρως για τους νόμιμους λόγους της απουσίας του.

Ελλείψεις καταγγέλλονται και στην Κρήτη. Χαρακτηριστικά, στο 3ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου υπάρχει έλλειψη θεολόγου και καθηγητή αγγλικών. Για τα προβλήματα της μέσης εκπαίδευσης η ΟΛΜΕ ζητεί συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ η ΔΟΕ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα (1 μ.μ. στο υπ. Παιδείας) και στη Θεσσαλονίκη (Αγαλμα Βενιζέλου, 12 μ.).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline