Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020  18:58:39

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητεί προ ημερησίας συζήτηση Αρχηγών για το Μεταναστευτικό και την οικονομική του διαχείριση. Ως «μέγα σκάνδαλο» της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, με απευθείας στοχεύσεις κατά του Παν. Καμμένου. Κύριο

«...Ο απάνθρωπος τρόπος διαβίωσης στους καταυλισμούς είναι αναντίστοιχος με την τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια που έχει διατεθεί στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνολικού ύψους άνω του 1,6 δις ευρώ.

Χρηματοδότηση που έχει χορηγηθεί απευθείας και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας τους λόγω και του ανεπαρκούς θεσμικού πλαισίου εποπτείας τους...»

Αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το προσφυγικό-μεταναστευτικό κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, ώστε να αναδείξει τα μοιραία λάθη, τις εγκληματικές παραλείψεις και τα σκδαλα επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. .

Η ΝΔ θέλει να φέρει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της και στα τρία κορυφαία ζητήματα που σχετίζονται με την προσφυγική κρίση.

Πρώτον, την προστασία των συνόρων της χώρας, στην οποία ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 απέτυχε πλήρως, λόγω των ιδεοληψιών του, όπως τονίζουν στην Πειραιώς, υπενθυμίζοντας και τις δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Δεύτερον, τη διαχείριση των κονδυλίων, τόσο δηλαδή των εθνικών όσο και των κοινοτικών πόρων, που ξεπερνάνε συνολικά το 1,6 δις και για τα οποία υπάρχει πλήθος επώνυμων καταγγελιών, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα και η OLAF.

Τρίτο ζήτημα που θα αναδείξει σε όλες του τις διαστάσεις στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση η ΝΔ είναι η εικόνα ντροπής στη Μόρια και στα υπόλοιπα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και στα κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει τις αντιδράσεις της για την κακοδιαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό, τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στα hotspots κτλ., με αφορμή και τα δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών.

Μάλιστα την ώρα που τόσο τα εγχώρια ΜΜΕ, αλλά και τα ξένα ΜΜΕ έχουν φέρει στο φως της δημοσιότητας σκληρές εικόνες από τη Μόρια, ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Βίτσας ισχυρίζεται ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν είναι κολαστήριο!
Απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του Θ. Παπαθεοδώρου, περιέγραψε μια κατάσταση που μοιάζει με ιδανική, παρά τα δημοσιεύματα που μιλούν για βιασμούς ανηλίκων, για τραγικές συνθήκες διαμονής κλπ.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητεί προ ημερησίας για το Μεταναστευτικό και την οικονομική του διαχείρηση ως «μέγα σκάνδαλο» της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, με απευθείας στοχεύσεις κατά του Παν.Καμμένου.

Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για το μεταναστευτικό ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει στο αίτημα που απέστειλε ότι τα θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τη συζήτηση θα πρέπει να είναι η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος και ο τρόπος απορρόφησης, καθώς και η αξιοποίηση των πόρων που έχουν χορηγηθεί στη χώρα μας ως βοήθεια για την αντιμετώπισή του.

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει πως η αδυναμία διαχείρισης του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση, προσβάλλει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, απειλεί την κοινωνική συνοχή και πλήττει τη διεθνή εικόνα της χώρας.
Αναλυτικά το αίτημα που απέστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μεταναστευτικό αναφέρει:
«Η αδυναμία διαχείρισης του Μεταναστευτικού από την πλευρά της κυβέρνησης, προσβάλλει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα όσων αναζήτησαν καταφύγιο στην Ελλάδα, απειλεί την κοινωνική συνοχή περιοχών που δέχονται μεγάλο βάρος προσφύγων-μεταναστών, όπως του Ανατολικού Αιγαίου και πλήττει σοβαρά τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Εικόνες από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπως σε αυτό της Μόριας Λέσβου, αναδεικνύουν τις ελλιπείς τους υποδομές, την πλήρη απουσία στοιχειωδών κανόνων υγιεινής, τη βία και την ανομία που κυριαρχεί σε αυτά, μεταδίδονται καθημερινά από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, εκθέτοντας με πρωτοφανή τρόπο την πατρίδα μας.

Το BBC χαρακτήρισε προσφάτως τον καταυλισμό της Μόριας ως το «χειρότερο στρατόπεδο προσφύγων στη Γη».
Είναι αδιανόητο στη σημερινή Ελλάδα μικρά παιδιά να μεγαλώνουν σε άθλιες συνθήκες και χιλιάδες γυναίκες να ζουν καθημερινά σε ένα περιβάλλον βίας, παρενοχλήσεων και τρόμου.

Σε συνθήκες, δηλαδή, που προσβάλλουν κάθε έννοια ανθρωπισμού, αλλά και το διαχρονικό αίσθημα αλληλεγγύης των Ελλήνων. Το κολαστήριο της Μόριας είναι το απόλυτο ξεγύμνωμα της κάλπικης ευαισθησίας της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.
Ο απάνθρωπος τρόπος διαβίωσης στους καταυλισμούς είναι αναντίστοιχος με την τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια που έχει διατεθεί στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνολικού ύψους άνω του 1,6 δις ευρώ.
Χρηματοδότηση που έχει χορηγηθεί απευθείας και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας τους λόγω και του ανεπαρκούς θεσμικού πλαισίου εποπτείας τους.

Και προφανώς δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι για το θέμα αυτό η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (O.L.A.F.) έχει ξεκινήσει έρευνα για τον τρόπο που αξιοποιήθηκαν τα κονδύλια του υπουργείου Άμυνας τα οποία αφορούν τη σίτιση στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.
Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι στελέχη που επελέγησαν από τη σημερινή κυβέρνηση για να ασχοληθούν με τη διαχείριση του προβλήματος, αποχώρησαν προβαίνοντας δημοσίως σε σοβαρότατες καταγγελίες για κακοδιαχείριση των κονδυλίων, όπως ο κ. Οδυσσέας Βουδούρης, παραιτηθείς Γενικός Γραμματέας

Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, και ο μέχρι πρότινος Διευθυντής της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών, κ. Ανδρέας Ηλιόπουλος.
Η δε κυβέρνηση, αντί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, επιχειρεί να φιμώσει τον Τύπο υποβάλλοντας μηνύσεις στους δημοσιογράφους που τις ερευνούν.
Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι απαραίτητη μια σοβαρή, υπεύθυνη και σε βάθος συζήτηση για το ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.
Ζητώ, ως εκ τούτου, τη διενέργεια προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση με θέμα τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος και του τρόπου απορρόφησης και αξιοποίησης των πόρων που έχουν χορηγηθεί στη χώρα μας ως βοήθεια για την αντιμετώπισή του.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline