Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019  22:47:41

Μετά την καταγγελία για τον «εκβιαστή Ρασπούτιν», η εισαγγελέας Ελ. Ράικου και ο σύζυγός της σε νέο τολμηρό βήμα. Αγωγή με πρώτο στόχο την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη και τους δύο εισαγγελείς βοηθούς της. Κύριο

Η δυναμική εισαγγελέας, πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς σε μια πρωτοφανή ενέργεια και για λογαριασμό του συζύγου της κατέθεσε αγωγή για κακοδικία εναντίον συναδέλφων της. Επικαλείται, μεταξύ των άλλων, παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης εις βάρος τους από (σκόπιμες) διαρροές.

1. Η ΠΡΩΤΗ ΒΑΡΕΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΤΗ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ στις 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

«Αναλυτικότερα, οι κύκλοι της Ελένης Ράϊκου, επισήμαιναν ότι «αντί οποιουδήποτε σχολιασμού των ασύστολων ψευδών που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, το οποίο θα τύχει και αυτό ανάλογης δικονομικής μεταχείρισης, όπως και τα προηγούμενα άθλια δημοσιεύματα κατευθυνόμενης μερίδας του Τύπου από τον Ρασπούτιν, ανοίγει σήμερα η αυλαία των αποκαλύψεων για τη δράση του εν λόγω κυρίου και εστιάζοντας στις διαρκείς παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή», να της υποδείξει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους, αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε «άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν».

Συνεχίζουν, ότι «και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών. Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου».

Ακόμα, δεν έκρυβαν οι ίδιοι κύκλοι, την βεβαιότητα ότι «με την πάροδο του χρόνου θα ανοίξουν τα στόματα πολλών συναδέλφων της, που υπήρξαν θύματα του συγκεκριμένου». Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ.Παπαγγελόπουλος, πρώην εισαγγελέας, τον οποίο ορισμένα δημοσιεύματα υποστήριξαν πώς φωτογραφίζεται στην καταγγελία ως ¨Ρασπούτιν», δήλωσε ότι θα περιμένει να γίνουν επώνυμοι οι φερόμενοι ως «κύκλοι Ράικου» για να απαντήσει κατάλληλα. σχετικά.

2. Η ΑΓΩΓΗ ΚΑΚΟΔΙΚΙΑΣΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ κ. ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΒΟΗΘΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Με μία ασυνήθιστη και όντως πρωτοφανή ενέργεια για τα δικαστικά χρονικά απαντά η εισαγγελέας Ελένη Ράικου, στα όσα έχουν αποδοθεί στο σύζυγό της γιατρό για την υπόθεση Novartis, καταθέτοντας αγωγή κακοδικίας σε βάρος συναδέλφων της, ανάμεσά τους στην αντικαταστάτριά της στη θέση της επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και των βοηθών συνεργατών της Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη

Με την αγωγή, που κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας η εισαγγελέας Ελένη Ράικου επικαλείται παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας σχετικά με την υπόθεση της Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αγωγή έρχεται μετά τα δημοσιεύματα για εμπλοκή του συζύγου της Λάζαρου Καρνέση -που επίσης υπογράφει την αγωγή-, στην πολύκροτη υπόθεση, ως έναν από τους γιατρούς που ελέγχονται για τις σχέσεις τους με τη φαρμακευτική εταιρία.

Και οι δύο φέρονται να αποδίδουν τη διαρροή στοιχείων της έρευνας κατά βάση στην εισαγγελική λειτουργό Ελένη Τουλουπάκη και στους συνεργάτες της. Υποστηρίζουν πως από τους χειρισμούς τους έχει θιγεί η αξιοπρέπειάς τους και διεκδικούν αποζημίωση. Άλλωστε ήδη ο σύζυγος της Ελένης Ραικου έχει καταθέσει και σχετική μηνυτήρια αναφορά, στην οποία αρνείται -όπως έχει κάνει και δημόσια- την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ζητούν -για παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης - από τον καθένα χρηματική αποζημίωση 50.000 ευρώ, έκαστος (συνολικά 300.000 ευρώ) .
Απ΄ την πλευρά του ο κ.Καρνέσης είχε σχολιάσει στο Documento, όπως γράφει η Ιστοσελίδα του Κ. Βαξεβάνη, αναφορικά με την επίμαχη συνεργασία του με τη Novartis, είχε δηλώσει ότι «αφορά ερευνητικό πρόγραμμα που έγινε το 2010 σε συνεργασία με άλλους συναδέλφους, στο οποίο συμμετείχα ως ερευνητής. Είχε να κάνει με ένα πρωτόκολλο για υπέρταση. Συγκεκριμένα αφορούσε ένα υπερτασικό και καταξιωμένο φάρμακο, το Diovan. Κάναμε έρευνα για την ασφάλεια του φαρμάκου αυτού και τις παρενέργειές του. Το φάρμακο ήταν ήδη στην αγορά, δεν είναι πειραματικό φάρμακο, ούτε ογκολογικό ούτε τίποτε. Κυκλοφορούσε κανονικά στην αγορά και ήταν δοκιμασμένο. Γινόταν έλεγχος για τη ρήτρα ασφάλειας του και την αποτελεσματικότητά του».

Σχετικά με το πόσα χρήματα και σε ποιον λογαριασμό καταβλήθηκαν από τη Novartis, ο Λάζ. Καρνέσης υποστήριξε: «Δόθηκε πράγματι το ποσό των 1.000 ευρώ εκείνη την εποχή. Ούτε καν είχα τότε (λογαριασμό στο Ηνωμένο Βασίλειο). Άνοιξα προσωπικό λογαριασμό στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2012 για να σπουδάσουν τα παιδιά μου. Το ένα παιδί τελικά μετακινήθηκε στην Αμερική. Στέλνω μέσω της Ελλάδας λεφτά μου (στον λογαριασμό του Ην. Βασιλείου) για να πάνε κάποια στιγμή εκεί τα παιδιά μου, γιατί θα πάνε. Δεν είναι κοινός λογαριασμός με τη σύζυγό μου.

Από το 2012 και για περίπου πέντε χρόνια δεν έχει γίνει ούτε μία συναλλαγή σε αυτό τον λογαριασμό. Έγιναν κάποιες συναλλαγές το 2017 που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό το πράγμα. Τα λεφτά από τη Novartis κατατέθηκαν σε κοινό λογαριασμό που διατηρώ με τη σύζυγό μου στην Ελλάδα. Ολα αυτά αποδεικνύονται εύκολα.... Δεν έχω καμία άλλη συναλλαγή ούτε επαφή με τη Novartis εδώ και εννέα χρόνια. Ούτε τους ξέρω ούτε με ξέρουν. Αλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από το πόθεν έσχες, όπου τα πάντα, από το πρώτο ευρώ, είναι δηλωμένα. Ας είμαι εγώ στους 4.200 γιατρούς ο ένας διαπλεκόμενος».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα