Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019  22:54:52

Πυροτέχνημα Μαξίμου από Τζανακόπουλο για 10.000 νέους διορισμούς στη θέση των κληρικών. Με μόνη δυνατότητα, όπως τελικά παραδέχθηκε, μόνο από το ...2020. Κύριο

Και βέβαια εφόσον υπάρξουν οι αναγκαίες ειδικές πιστώσεις και εγκρίσεις. Με αναγκαστικές τις βουλευτικές εκλογές μέσα στο.... 2019.

Καταφανής η προσπάθεια ρουσφετολογικής προσδοκίας σε κομματικούς εκλεκτούς, μόλις τη επόμενη ημέρα της ανοικτής ακόμα και αρκετά αβέβαιης συμφωνίας-μετά μάλιστα την επιφυλακτικότητα και μεταστροφή του Αρχιεπισκόπου χθες- και επιπλέον επίδειξης κοινωνικής ευαισθησίας για προσλήψεις σε ανάλογους τομείς Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας κλπ...από το 2020 πάντα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, έκανε λόγο για "ιστορική συμφωνία" ως αποτέλεσμα μακρόχρονου διαλόγου που διεξήχθη σε κλίμα κατανόησης και σεβασμού. "Η συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας διευθετεί εκκρεμότητες ετών", είπε μεταξύ άλλων. Για να έλθει βέβαια χθες η μεταστροφή και επιφυλακτική νέα δήλωση του Αρχιεπισκόπου ότι η Συμφωνία /όχι μόνο δεν είναι Ιστορική και βέβαιη αλλά αποτελεί, πρόθεση για συμφωνία. Ένα είδος NONPAPER.

Μετά ήλθε η εξαγγελία -πυροτέχνημα .Τη δυνατότητα του Δημοσίου για 10.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, ως απόρροια της ιστορικής συμφωνίας Πολιτείας και Εκκλησίας, αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην πρώτη ερώτηση που δέχθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Με τη συμφωνία αυτή απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων», δήλωσε επί λέξει, εξηγώντας παρενθετικώς ότι «οι κληρικοί αν και δεν είναι ακριβώς δημόσιοι υπάλληλοι, είναι οιονεί δημόσιοι υπάλληλοι, καταμετρώνται όμως στο δυναμικό των δημοσίων υπαλλήλων».

Και, συνέχισε, «επειδή έχουμε καταφέρει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους θεσμούς πριν τη λήξη των μνημονίων που προβλέπει το 1:1 στο Δημόσιο, αυτό μας δίνει τη δυνατότητα στα επόμενα χρόνια να συμπληρώσουμε αυτές τις θέσεις με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων κατά κύριο λόγο για να καλύψουμε κοινωνικές ανάγκες, του κοινωνικού κράτους, δηλαδή γιατρούς, εκπαιδευτικούς και όποιες άλλες ανάγκες κρίνει η ελληνική κυβέρνηση ότι απαιτείται να καλυφθούν».

Σε καταλυτικής σημασίας ερώτηση σχετικά με το πότε τοποθετούνται χρονικά αυτές οι προσλήψεις ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «προφανώς 10.000 προσλήψεις εντός του 2019 δεν μπορούν να γίνουν, δεν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος», δηλαδή από το...2020.. Και βεβαίως θα πρέπει να υπάρχουν οι ανάλογες νέα πιστώσεις για τους νέους υπαλλήλους αυτούς, γιατί οι 10.000 της Εκκλησίας θα συνεχίσουν να αμείβονται από το Δημόσιο Ταμείο και τον Προϋπολογισμό και μάλιστα με αυτόματο δικαίωμα για επιπλέον ποσά και μελλοντικές αυξήσεις σε περιπτώσεις πολυετών, προαγωγής σε θέσεις, παιδιών, οικογένειας, μετατάξεων κλπ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα