Τρίτη 21 Μαϊου 2019  11:46:15

Χρήστος Σπίρτζης, ο θεωρούμενος «αποτελεσματικός υπουργός» από το Μαξίμου αλλά έντονα παρορμητικός, ο οποίος τσακώνεται με το παραμικρό. Δεύτερος συγκρουσιακός υπουργός, μετά τον πρωτόγονο Παύλο Πολάκη. Κύριο

Τσακώθηκαν δημοσίως σε εγκαίνια ο Χρ. Σπίρτζης με τον δήμαρχο Μενεμένης μάλλον για ασήμαντον αφορμήν.

Ένταση επικράτησε στα εγκαίνια της υπόγειας διάβασης στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης με πρωταγωνιστή ένα γνωστό Υπουργό, που αρχίζει να δημιουργεί ένα κύκλο αρνητικών εντυπώσεων. Ιδιαίτερα , όταν θέλει να πολιτευθεί ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη περιφέρεια Αττικής, όπου κομματικές σφυγμομετρήσεις τον φέρουν πρώτο στις προτιμήσεις. Κι αυτό επειδή ήδη κυκλοφορούν σε κλειστούς κύκλους ακόμα ιστορίες εντάσεων, προσβολών, επιθετικών συμπεριφορών με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Σταμπαρισμένος ο υπουργός Μεταφορών-Υποδομών θεωρούμενος παρορμητικός και με έφεση σε συγκρούσεις κάθε είδους τελευταία από τους συνεργάτες του στο Υπουργείο, και τους Δημάρχους ως τη Βουλή και τους κατοίκους στο Μάτι, με περιφερειάρχες, διοικητές αλλά και βουλευτές, παρά το γεγονός ότι υπήρξε επιτυχημένος συνδικαλιστής. Με συγκρούσεις που αποδίδονται στον παρορμητικό χαρακτήρα του, στη διαρκή πίεση που βρίσκεται αλλά και την κούραση από τον υπουργικό φόρτο, που έχει αναλάβει.

Ο δήμαρχος Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου αντέδρασε έντονα όταν ένιωσε πως ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δεν του έδινε τον λόγο για να χαιρετήσει.

Αφού αντέδρασε, ο κ. Σπίρτζης τον κάλεσε στο βήμα, με τον δήμαρχο να αντιδρά λέγοντας «δηλαδή, αν δεν διαμαρτυρόμουν, δεν θα μου δίνατε το λόγο;». Κάνοντας και τον σταυρό του, για να δείξει περαιτέρω την αγανάκτησή του, ανέφερε ακόμη ότι είχε ειδοποιήσει από το πρωί τον διευθυντή του υπουργού ότι ήθελε να μιλήσει.
Το επεισόδιο είχε και συνέχεια.

Ενώ έλαβε τον λόγο ξανά ο κ. Σπίρτζης, ο δήμαρχος Μενεμένης τον κατηγόρησε ότι έχει ένα μικρόφωνο μπροστά και δεν σταματάει, γίνεται προκλητικός με αυτά που λέει, ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκε αγανακτισμένος λέγοντας στον κ. Σπίρτζη ότι λέει ψέματα!

Για την ιστορία, πρόκειται για τα εγκαίνια του έργου της κατασκευής υπόγειας διάβασης επί της οδού Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης δυσαρεστήθηκε όταν πήρε τη θέση του στο βήμα ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Στην τελετή παράδοσης βρέθηκε και η υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου. Στόχος του έργου είναι να βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες και να γίνει ασφαλέστερη η κίνηση των πεζών.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα