Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019  23:09:11

Ο υπουργός Παιδείας Κ.Γαβρόγλου ρίχνει τις αποκλειστικές ευθύνες στο δίδυμο Γεροβασίλη- Παπακώστα: «Η αστυνομία πρέπει να επεμβαίνει στα πανεπιστήμια για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών». Κύριο

Με σαφή αναφορά –υπόδειξη για το Οικονομικό, το Αριστοτέλειο και το Καποδιστριακό.

Με εμφανή υπόδειξη να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα συλλήψεων, εκδιώξεων και παραπομπών στη Δικαιοσύνη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μακρυά από αυταπάτες ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν την απαράδεκτη κατάσταση ανομίας οι πρυτανικές αρχές ή ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα.

«Για κακουργηματικές πράξεις μέσα στα πανεπιστήμια, πρέπει... να εφαρμόζεται ο νόμος για την επέμβαση της δημόσιας δύναμης», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.Κατά τρόπο χαρακτηριστικό και πολύ αιχμηρό για τις δύο κυρίες του ΥΠ-ΠΡΟΠΟ Όλγα Γεροβασίλη και Κατ. Παπακώστα, απόλυτα αρμόδιες για τον παθητικό εξοργιστικά τρόπο που δεν αντιμετωπίζονται φαινόμενα ανομίας, βίας κακουργημάτων, λαθρεμπορίου, διακίνησης ναρκωτικών..
Για την κακουργηματική πράξη της διακίνησης ναρκωτικών στους χώρους γύρω από τα Πανεπιστήμια ή και μέσα σε αυτά, θα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος για την επέμβαση της δημόσιας δύναμης, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στη συνάντηση με το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ.

O υπουργός Παιδείας δεσμεύθηκε ότι θα μεσολαβήσει για την πραγματοποίηση συνάντησης της ΠΟΣΔΕΠ με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ο. Γεροβασίλη στην οποία θα συμμετέχει και ο ίδιος. Αίτημα για συνάντηση με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη ήδη έχει καταθέσει η ΠΟΣΔΕΠΟ Κώστας Γαβρόγλου αναφέρθηκε, επίσης, στα πορίσματα της επιτροπής Παρασκευόπουλου για την παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια για τα οποία ζητάει τη γνώμη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

O υπουργός ζήτησε από την ΠΟΣΔΕΠ να καταθέσει εξειδικευμένες προτάσεις επί του θέματος. Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΔΕΠ ανέλυσαν τη θέση της Ομοσπονδίας στον υπουργό για τα φαινόμενα παραβατικότητας που βρίσκονται σε έξαρση τον τελευταίο καιρό, και ιδιαίτερα για τα προβλήματα με τη διακίνηση και εμπορεία ναρκωτικών στο ΑΠΘ, στο ΕΚΠΑ και στο ΟΠΑ, καθώς και στην κατάληψη από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση «Ρουβίκωνας» χώρου στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Ζήτησαν να συνεργαστούν η πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της με τις αρχές των Πανεπιστημίων, ώστε να εκπονήσουν και, κυρίως, να εφαρμόσουν ένα αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετώπισης της ανομίας και της εγκληματικότητας στους χώρους των Πανεπιστημίων.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα