Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Βασίλης Λεβέντης υποστηρίζει ότι ο «υπερδραστήριος υπέρ του Τσίπρα» αμερικανός πρέσβης τον πίεσε έξι φορές να συνταχθεί με την πολιτική Τσίπρα στο Μακεδονικό και να ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών. Κύριο

Με επιχείρημα ότι δεν μπορεί ένα ευρωπαϊκό, κεντρώο κόμμα να ταυτίζεται με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής.

Εκλογές τον Φεβρουάριο προέβλεψε μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ», ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ. Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι «ο πρωθυπουργός θα πάρει απόφαση να μην επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, έτσι ώστε να πετάξει τη μπάλα στο γήπεδο της ΝΔ».

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «η Ένωση Κεντρώων έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εγκληματική για τα εθνικά μας συμφέροντα», όμως, όπως είπε «το Σκοπιανό θα φέρει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις». Δήλωσε, επίσης, ότι «όλους τους τελευταίους μήνες αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και από την Ευρώπη προσπαθούν να με μεταπείσουν στο θέμα των Σκοπίων, υποδεικνύοντάς μου να αλλάξω θέση και να στηρίξω τη Συμφωνία των Πρεσπών».
Σε ερώτηση ποιοι τον πιέζουν, είπε:
"Sponsored links"

"Ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής. Ο Αμερικάνος πρέσβης"

Ειδικότερα, ότι ο αμερικανός πρέσβης τον πίεσε έξη φορές να συνταχθεί με την πολιτική Τσίπρα στο Μακεδονικό και να ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών. Με επιχείρημα ότι δεν μπορεί ένα ευρωπαϊκό, κεντρώο κόμμα, όπως η Ε.Κ να ταυτίζεται με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής.

Τα θέματα που συζήτησε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα αποκάλυψε ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον Realfm 97,8.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων συνάντησε τον Αμερικανό Πρέσβη πριν από τρεις μέρες και συζήτησαν κυρίως για το Σκοπιανό, αλλά και για την υπόθεση Novartis.

«Για το Σκοπιανό μου είπε ότι πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί το θέμα της ονομασίας και ότι η Ρωσία δεν θέλει να δοθεί λύση για να μπορεί να έχει ρόλο στη βαλκανική. Εμείς επιδιώκουμε άμεση λύση, μου είπε, για να μην επιτραπεί να μπει η Ρωσία σε μια σφαίρα επιρροής που δεν έχει σήμερα. Όντως δηλαδή υπάρχει μια άμεση πίεση της αμερικανικής κυβέρνησης για να κλείσει το ζήτημα» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.
Αναφορικά με την υπόθεση Novartis, ο κ. Λεβέντης τόνισε: «Είναι πολύ πιθανόν να βρούμε λωποδύτες υπουργούς κατά την άποψή μου. Αυτό είπε και ο πρέσβης, ότι στην Ελλάδα έχετε δημόσιο σύστημα και είναι πιθανόν να δωροδοκήθηκαν πολιτικά πρόσωπα».

«Κάποιοι μπορεί να τα πήραν, γιατί εκείνο που συζήτησα με τον πρέσβη των ΗΠΑ είναι ότι στην Αμερική τα θέματα των τιμών των φαρμάκων επιλύονται σε υπηρεσιακό επίπεδο δεν φτάνουν ποτέ στον υπουργό. Έχουν υπηρεσιακά συμβούλια που λαμβάνουν αποφάσεις, ενώ εδώ υπάρχει ευθυνοφοβία και έχουμε υπουργοκεντρικό σύστημα» πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης.

Ωστόσο, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι η δικογραφία για τη Novartis «δεν πιάνει την ουσία, δεν δένει τους κατηγορούμενους και απλά τους κρεμάει στα μανταλάκια».

«Δεν μπορεί με αυτά τα στοιχεία να παραπέμψει αν δεν συνδεθούν με τραπεζικούς λογαριασμού και στοιχεία από το FBI. Αν η κυβέρνηση δεν είχε την πλειοψηφία των 153 στη Βουλή δεν θα μπορούσε να κάνει ποτέ προανακριτική με τέτοια δικογραφία», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σημειώνοντας πως « η απόλυτη πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ξεχάσουμε το Σκοπιανό και τα ελληνοτουρκικά και να καταλάβει τη σκέψη μας η Novartis».

 

Πολυμέσα