Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020  21:00:50

Καραβάνια φυγάδων Τούρκων μέσω Έβρου στη ασφάλεια και δημοκρατία της Ελλάδος. Κορυφαίοι Τούρκοι πιλότοι ήρθαν στην Ελλάδα για να γλιτώσουν. Κύριο

Περίπου οι μισοί από τους 14.000 που πέρασαν παράνομα μέσω του Έβρου στην Ελλάδα το πρώτο εννιάμηνο του έτους ήταν Τούρκοι υπήκοοι.

Η Άγκυρα δεν αντέχει το ότι η Ελλάδα αποτελεί καταφύγιο για την ελίτ της Τουρκίας που διώκεται από τον Ερντογάν. Η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, επισημαίνει πως κορυφαίοι πιλότοι της Τουρκίας κρύβονται στη χώρα μας, με αποτέλεσμα η αεράμυνα της γείτονος να είναι επισφαλής.
Ο στρατός του Ερντογάν είναι αποδεκατισμένος, όπως αποκαλύπτεται από δημοσίευμα της Wall street journal.

Σύμφωνα με το Star, επίλεκτα μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Αφού οι περισσότεροι είχαν κατηγορηθεί για γκιουλενιστές. Ένας από αυτούς είναι ο Αχμέντ, ένας 30χρονος πρώην πιλότος F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, βολοδέρνει στο κέντρο της Αθήνας ψάχνοντας οδό διαφυγής στο εξωτερικό.

«Το όνειρό μου είναι ο Καναδάς, αλλά η πραγματικότητά μου είναι η Ομόνοια», λέει.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα: Περίπου οι μισοί από τους 14.000 που πέρασαν παράνομα μέσω του Έβρου στην Ελλάδα το πρώτο εννιάμηνο του έτους ήταν Τούρκοι υπήκοοι.
Οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα έχουν βρει καταφύγιο στους δρόμους κάτω από την Ομόνοια.

«Χιλιάδες διωκόμενοι Τούρκοι βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα και ανατρέπουν παλιά στερεότυπα»

«Στο σχολείο μας μάθαιναν ότι οι Έλληνες είναι εχθροί της Τουρκίας. Αλλά τώρα κανείς δεν μπορεί να μου το πει αυτό...»
"Tούρκοι πολίτες που βρέθηκαν αντιμέτωποι με διώξεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια και κατάφεραν να διαφύγουν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016 διαπίστωσαν ότι οι γείτονες, για τους οποίους μάθαιναν ανέκαθεν ότι είναι εχθροί τους, τους υποδέχθηκαν και τους φέρθηκαν με καλοσύνη ανατρέποντας προαιώνια στερεότυπα", γράφει η ιστοσελίδα Politico.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην κλιμάκωση της έντασης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, την επανειλημμένη άρνηση της ελληνικής δικαιοσύνης για την έκδοση των οκτώ Τούρκων που ζητά επίμονα ο Ερντογάν και την πρόσφατη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτών, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για αντίποινα στην ελληνική άρνηση ικανοποίησης του τουρκικού αιτήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής υπηρεσίας ασύλου, 2.000 Τούρκοι πολίτες έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα από τον Ιούλιο του 2016, με την πλειοψηφία τους να είναι θιασώτες ή συμπαθούντες του κινήματος του Γκιουλέν , ακαδημαϊκοί, αριστεροί ή Κούρδοι.

«Oι Τούρκοι αιτούντες άσυλο με τους οποίους μίλησε το Politico ήταν σίγουροι ότι Ελλάδα δε θα τους έστελνε πίσω».«Εδώ ο νόμος είναι ισχυρός», δηλώνει ο Αλι ένας ακαδημαϊκός που εγκατέλειψε την Τουρκία αφότου το πανεπιστήμιο όπου εργαζόταν έκλεισε με διάταγμα. «Αισθανόμαστε πολύ άνετα στην Ελλάδα», δηλώνει, ενώ και η σύζυγός του σημειώνει ότι «στο σχολείο μας μάθαιναν ότι οι Έλληνες είναι εχθροί της Τουρκίας. Αλλά τώρα κανείς δεν μπορεί να μου το πει αυτό».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline