Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020  22:17:02

Σύντομα νέοι όροι για μαζικές ελληνοποιήσεις για κάθε είδους μετανάστες, πρόσφυγες και Ρομά, που μπορεί να φτάσουν και στις 250.000. Κύριο

Τα νέα σχέδια διευκόλυνσης, που ετοιμάζει να υλοποιήσει το υπουργείο Εσωτερικών.

Νέους ψηφοφόρους φιλοδοξεί να οικειοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ µε την απλοποίηση των διαδικασιών για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας.

Σε 250.000 "φρέσκους" ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζεται το πρώτο "κύμα" από τις ελληνοποιήσεις αλλοδαπών "χάρη" στην απλοποίηση των διαδικασιών για την απόκτηση Ελληνικής Ιθαγένειας.

Μάλιστα ΜΚΟ κάνουν κυριολεκτικά "πάρτι" λέγοντας "πλέον δεν χρειάζεται πλέον να αναμένετε 5 χρόνια ή και παραπάνω για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία".
"250.000 αλλοδαποί αποκτούν Ελληνική Ιθαγένεια πιο εύκολα από ποτέ"
"Το Υπουργείο απλοποίησε τις διαδικασίες για την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας"

Συγκεκριμένα, ακόμα πιο εύκολη θα γίνει στο εξής η απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, µια κίνηση που εγείρει ερωτήµατα για την πολιτική και εκλογική στόχευση της κυβέρνησης µέσω της κίνησης αυτής, ιδίως µάλιστα όταν έχει ήδη προηγηθεί η κατακόρυφη αύξηση των λεγόµενων «ελληνοποιήσεων» την τελευταία τετραετία.

Συγκεκριμένα, όπως προανήγγειλε ο ειδικός γραµµατέας Ιθαγένειας, Λάµπρος Μπαλτσιώτης, στις αρχές του νέου έτους θα κατατεθεί στη Βουλή το νοµοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη µεταρρύθµιση της απονοµής ιθαγένειας, που θα κάνει πιο εύκολη και γρήγορη τη διαδικασία µε πέντε βασικούς τρόπους:

Οι υποψήφιοι, για να λάβουν ελληνική ιθαγένεια µέσω πολιτογράφησης, θα πρέπει να απαντούν σωστά σε 20 από 30 ερωτήσεις. Το σύνολο, ωστόσο, και των 300 πιθανών ερωτήσεων θα είναι διαθέσιµες εκ των προτέρων σε ιστοσελίδα που θα είναι ανοιχτή και προσβάσιµη σε όλους.

Το παράβολο πολιτογράφησης µειώνεται στα 550 ευρώ από τα 700 ευρώ.

Ο χρόνος της διαδικασίας πολιτογράφησης µειώνεται κατά πολύ, µετά την προβλεπόµενη υπαγωγή στο υπουργείο Εσωτερικών και την οµογενοποίηση των ∆ιευθύνσεων Αστικής Κατάστασης που ανήκουν σήµερα στις Αποκεντρωµένες ∆ιοικήσεις (θα µετονοµαστούν σε Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις Ιθαγένειας) και τη µεταβίβαση σε αυτές της αρµοδιότητας για την πολιτογράφηση αλλογενών.

"Οι ΜΚΟ παρέχουν δηλαδή "υποστηρικτικές υπηρεσίες" σε αλλοδαπούς ώστε να αποκτήσουν Άδεια Διαμονής -Ιθαγένεια -Άσυλο.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα «Ιθαγένεια», το 2017 απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια 33.718 αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 24.785 (οι 22.820, ποσοστό 92,07% αφορά πρώην Αλβανούς) λόγω γέννησης ή φοίτησης στη χώρα μας, με βάση τον νόμο 4332/15. Την ιθαγένεια μέσω πολιτογράφησης απέκτησαν το ίδιο έτος 3.676 ομογενείς (οι 3.426 ή το 93,20% εξ αυτών προερχόμενοι από την Αλβανία) και 3.483 αλλογενείς (από την Αλβανία οι 2.117 ή ποσοστό 60,78%).

Παράλληλα, απορρίφθηκαν 1.480 αιτήματα και ανακλήθηκαν θετικές αποφάσεις σε 46 περιπτώσεις. Αποδεκτά σε ποσοστό 98,91% γίνονται τα αιτήματα για απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας λόγω γέννησης/φοίτησης στην Ελλάδα, κατά 96,68% για πολιτογράφηση ομογενών, κατά 74,30% για πολιτογράφηση αλλογενών και κατά 80,44% οι λοιπές κατηγορίες.
Συνολικά θα "κάνουν Ελληνες" 800.000 αλλοδαπούς σε χρόνο ρεκόρ!
Το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει πλέον τη δυνατότητα στους 800.000 αλλοδαπούς που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα να αποκτούν την ιθαγένεια σε 3 από 6 χρόνια που ίσχυε μέχρι τώρα.
Εντός του έτους θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο «δεξαμενή» 300 ερωτήσεων- απαντήσεων, από τις οποίες θα επιλέγονται τυχαία με ηλεκτρονικό τρόπο οι 30 από αυτές, οι οποίες θα είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας. Οι υποψήφιοι για να περά

Το νοµοσχέδιο προβλέπει, επίσης, τη θέσπιση ευέλικτου πλαισίου για την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στους ανιθαγενείς Ελληνες Ροµά, καθώς και, σε συνεργασία µε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, για την αντιμετώπιση συνολικά των ανιθαγενών που ζουν σήµερα στην Ελλάδα.

Θεσµοθετείται ειδικό, ενιαίο πανελλαδικά, τεστ για τη γνώση της ελληνικής γλώσσας, σε συνεργασία µε το υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε όσοι κρίνονται ότι κατέχουν γλωσσική επάρκεια να µην εξετάζονται στη γλώσσα από την Επιτροπή Πολιτογράφησης. Ηδη από τον περασµένο Απρίλιο η ιθαγένεια διά της πολιτογράφησης έγινε πιο εύκολη, καθώς το δικαίωµα πολιτογράφησης απέκτησαν όσοι µένουν νόµιµα στην Ελλάδα για τουλάχιστον 12 χρόνια, ακόµα και αν δεν έχουν συγκεκριµένους τύπους αδειών παραµονής, ενώ η άδεια διαµονής επ' αόριστον και η άδεια δεκαετούς διαµονής προστέθηκαν στις άδειες που δίνουν δικαίωµα πολιτογράφησης στα επτά έτη.

Πέρα, όµως, από τη διευκόλυνση της απόκτησης ιθαγένειας στο εξής, ο αριθµός των ατόµων που απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια την τελευταία τετραετία ήδη προκαλεί εύλογα ερωτήµατα: Από 14.178 το 2015 εκτοξεύτηκαν στα 33.487 το 2016 και ανέβηκαν ακόµα περισσότερο, στα 34.814, το 2017. Το ζήτηµα ανέδειξε πρόσφατα µε ερώτησή του στη Βουλή και ο βουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στη χώρα δραστική αύξηση στις "ελληνοποιήσεις" µεταναστών», σηµειώνει ο τοµεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.∆., τονίζοντας ότι «σύµφωνα µε επίσηµα στοιχεία της ∆ιεύθυνσης Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών, τα τελευταία τρία έτη καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση στην έγκριση αιτήσεων για την απόδοση ιθαγένειας, η οποία αγγίζει το 136,9%!».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline