Τρίτη 20 Αυγούστου 2019  05:48:42

Πιεστικό γίνεται το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες. Δημοσκόπηση διπλής σημασίας από την έγκυρη MRB: Το 62% των πολιτών θέλει πρόωρες εκλογές. Ο Μητσοτάκης θα είναι ο πρωταγωνιστής το 2019. Κύριο

Ήδη σε πρόσφατες μετρήσεις της η MRB έχει καταγράψει σχεδόν διπλάσια καθαρή διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, εκλογικά ποσοστά στα όρια της αυτοδυναμίας εδρών, μεγάλες διαφορές στην παράσταση νίκης και στην καταλληλότητα Μητσοτάκη- Τσίπρα.


Ένα ακόμα παλαιό επιχείρημα της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΑ ανατρέπεται, καθώς πλέον βεβαιώνεται μια μαζική (σχεδόν δύο στους τρείς πολίτες) βουβή τάση για πρόωρες εκλογές, δηλαδή επίλυση του πολιτικού προβλήματος της χώρας. Υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τάσσεται η πλειονότητα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση από πολύ έγκυρη και αξιόπιστη εταιρεία..

Συγκεκριμένα, πρόωρες εκλογές, πολύ νωρίτερα από τον Οκτώβριο του 2019 δηλαδή, θέλει το 62% των ερωτηθέντων στην έρευνα της MRB για λογαριασμό της RealNews. Πιο αναλυτικά, το 30% απάντησαν ότι θέλουν να διεξαχθούν εκλογές πριν από τον Μάιο του 2019, ενώ το 32% επιθυμεί να γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Αντίθετα, υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας τάσσεται το 31,3% και το 6,7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν ξέρει ή δεν απαντά.
Στην ίδια έρευνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται το πολιτικό πρόσωπο που θα πρωταγωνιστήσει τη νέα χρονιά, άποψη που εξέφρασε το 26,3%. Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 13,6%, ο Βλαντιμίρ Πούτιν με 10,6%, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 8,8%, ο Ντόναλντ Τραμπ με 7,1%, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με 4,6% και η Φώφη Γεννηματά με 3,8%. Το 19,2% δεν ξέρει ή δεν απαντά, ενώ άλλο πρόσωπο επιλέγει το 6% των ερωτηθέντων.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, το 36,3% θεωρεί αρκετά πιθανό να ληφθούν επιπλέον μέτρα, το 17,2% εκτιμά ότι αυτό είναι πολύ πιθανό και το 23,5% λίγο πιθανό. Αντίθετα, το 14% εκφράζει την άποψη ότι αυτό δεν είναι καθόλου πιθανό.

Τέλος, η πλειονότητα ζητά εθνικό διάλογο και συνεννόηση για την Ελλάδα της «μεταμνημονιακής περιόδου» σε ποσοστό 75,9% συνολικά (37,5% «σίγουρα ναι», 38,4% «μάλλον ναι»), ενώ «σίγουρα όχι» ή «μάλλον όχι» απαντά αθροιστικά το 15,3% των ερωτηθέντων.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα