Κυριακή 16 Ιουνίου 2019  10:41:25

Μέχρι τους New York Times έφτασε η φήμη-απαξίωση του απύλωτου υπουργού Παύλου Πολάκη ως «δικαστή των Ελλήνων δικαστών». Κύριο

Έμφαση στην ευθεία καταγγελία των δικαστικών-εισαγγελέων περί «θεσμικής εκτροπής» στην Ελλάδα.

Διεθνείς διαστάσεις έχει λάβει το όλο θέμα με μεγάλη ζημιά για την εικόνα της ίδιας της χώρας και βέβαια της Κυβέρνησης Τσίπρα.. Ευρύτατη προβολή, διπλά αρνητική στους New York Times έτυχαν οι κατηγορίες των δικαστών προς την κυβέρνηση περί θεσμικής εκτροπής, με αφορμή τα υβριστικά και απαξιωτικά ποσταρίσματα του Παύλου Πολάκη.

Η αντίδραση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ήρθε χθες, μετά την παραληρηματική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στην οποία αναφερόταν σε μεγάλες υποθέσεις και κατονόμαζε δικαστές.

«Κορυφαίοι Έλληνες δικαστές κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να παρέμβει σε μια μεγάλη έρευνα πριν από τις εκλογές του τρέχοντος έτους, κατά τις οποίες τα σκάνδαλα διαφθοράς είναι πιθανό να προκύψουν ως θέμα καμπάνιας.
Αρκετοί ανώτεροι πολιτικοί, όπως ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, βρίσκονται υπό έρευνα σε ένα σκάνδαλο δωροδοκίας που αφορά τον ελβετικό φαρμακοποιό κολοσσό Novartis.

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υφυπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης κατηγόρησε τους εισαγγελείς για την αργοπορία της έρευνας και κατονόμασε βασικούς δικαστικούς υπαλλήλους που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η ισχυρή Ένωση Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων επέκρινε την Πέμπτη τον Πολάκη για «προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της δικαστικής εξουσίας» και υπονόμευση του διαχωρισμού των εξουσιών», γράφουν οι New York Times θυμίζοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει μπροστά της τριπλή εκλογική αναμέτρηση.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα