Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021  03:04:02

Κόντρα στην δήλωση νέας προτίμησης του Αλ. Τσίπρα. ΚΙΝΑΛ: Όχι σε νέα θητεία για τον Προκόπη Παυλόπουλο ως ΠτΔ - Θα προτείνουμε δικό μας. Το βάθος της διένεξης ΠΑΣΟΚ και Προέδρου της Δημοκρατίας. Κύριο

Για ποιούς λόγους στις 21.11.2018, το ΚΙΝΑΛ ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί του προέδρου της Δημοκρατίας- Η αντιπαλότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαμάχη τον περασμένο Νοέμβριο και η ανοικτή καταγγελία κατά του Πρ. Παυλόπουλου και η τότε κόντρα με τον ΣΥΡIΖΑ είχαν συνέχεια, Η αφορμή δόθηκε πάλι..Με αφορμή τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χθες στη συνέντευξη στο Open σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν λήξει η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου ήταν θέμα σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε «απολύτως ναι» ερωτηθείς για το εάν θα ξαναπροτείνει τον κ. Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας., ενώ τόνισε ότι ο κ. Παυλόπουλος έχει υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας με έναν τρόπο εξαιρετικό.

Από τη δική του πλευρα όμως το ΚΙΝΑΛ λέει «Όχι σε επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας» ενώ όπως έγινε γνωστό το ΚΙΝΑΛ θα προτείνει πρόσωπο από τον χώρο της κεντροαριστεράς.

21.11.2018-Το ΚΙΝΑΛ ζητά να ανοίξουν οι λογαριασμοί του προέδρου της Δημοκρατίας

Με ερώτησή τους έξι βουλευτές ζητούν να ελεγχθούν οι λογαριασμοί τριών υπουργών της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση του C4I

Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλη Καλογήρου, 6 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, ζητούν να ανοίξουν οι λογαριασμοί τριών πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων είναι και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι άλλοι δύο πρώην υπουργοί είναι ο Βύρων Πολύδωρας και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, οι οποίοι μαζί με τον Προκόπη Παυλόπουλο και σύμφωνα με την ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, την περίοδο 2007 – 2009, τροποποιώντας τη σύμβαση για το C4I, ζημίωσαν το δημόσιο με 147 εκατ. ευρώ.

Ακολουθεί η ερώτηση των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ:
"Θέμα: Ποινικές ευθύνες πρώην Υπουργών για ζητήματα διαφθοράς που ζημίωσαν το Δημόσιο.

1. Με το με αριθμό 1732/23.10.2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών παραπέμφθηκαν ενώπιον του αρμοδίου Τριμελούς Εφετείου Αθηνών (για κακουργήματα) οι κατηγορούμενοι για μια σειρά από κακουργήματα με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, μεταξύ των οποίων, απιστία στην υπηρεσία, ψευδή βεβαίωση, παθητική δωροδοκία, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Αντικείμενο των κατηγοριών ήταν οι τροποποιήσεις των συμβάσεων του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4I) και την έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής, που έγιναν στις 29.03.2007, 29.10.2008 και 16.02.2009.

2. Σύμφωνα με το βούλευμα, που υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση (βλ. 2η σελίδα 100ού φύλλου) διαπιστώθηκε ότι οι Υπουργοί Προκόπης Παυλόπουλος, Βύρων Πολύδωρας και Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο σε ποσό που υπερβαίνει τα 147.000.000 ευρώ (βλ. ιδίως 2η σελίδα 19 φύλλου επ. και 2η σελίδα 125 φύλλου επ.).

Η ζημία αυτή προκλήθηκε διά (βλ. 2η σελίδα 19ου φύλλου – 1η σελίδα 20ού φύλλου):

(α) της υπογραφής της από 29.03.2007 τροποποίησης 5 της σύμβασης από τον Βύρωνα Πολύδωρα.
(β) της υπογραφής της από 29.10.2008 τροποποίησης 7 της σύμβασης από τον Προκόπη Παυλόπουλο.
(γ) της από 16.02.2009 απόφασης του Χρήστου Μαρκογιαννάκη για την έγκριση του Πρωτοκόλλου Παραλαβής.

Ειδικότερα, κατά το βούλευμα (βλ. 2η σελίδα 21ου φύλλου), οι ως άνω Υπουργοί, με τις ανωτέρω πράξεις τους, που αποτέλεσαν μια ενιαία διαδοχή ενεργειών, ελάττωσαν την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου -της οποίας η διαχείριση τους ήταν εμπιστευμένη- κατά το ποσό των 147.819.943,14 €, με την επιβαρυντική μάλιστα περίσταση του ιδιαιτέρως μεγάλου ύψους της ζημίας που προκάλεσαν.

3. Σύμφωνα με τις παραδοχές του βουλεύματος (βλ. 1η σελίδα 20ου φύλλου επ.) προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας SAIC που υπέγραψαν την 5η και την 7η τροποποίηση της οικείας Σύμβασης, καθώς και ο Μιχαήλ Χριστοφοράκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AΕ, προκάλεσαν στα ως άνω πολιτικά πρόσωπα την απόφαση να εκτελέσουν τις πράξεις αυτές (υπογραφές τροποποιήσεων και πρωτοκόλλου παραλαβής).

4. Ακόμη, σύμφωνα με το βούλευμα (βλ. 1η σελίδα 22ου φύλλου): «την απόφαση να τελέσουν τις ανωτέρω πράξεις απιστίας κατά τα αντικειμενικά τους στοιχεία οι τρεις ανωτέρω Υπουργοί, τους την προκάλεσαν με πειθώ και φορτικότητα και χρησιμοποιώντας την πράξη της δωροδοκίας κρατικών λειτουργών που δεν προσδιορίστηκαν...».

Λαμβάνοντας υπ' όψη τα ανωτέρω, καθώς και το συνολικό περιεχόμενο του βουλεύματος, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
α) Έχει γνωστοποιηθεί η πιο πάνω ποινική διαδικασία στον ίδιο και στα αρμόδια όργανα της Βουλής;
β) Εφαρμόσθηκαν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες ως προς τους εμπλεκόμενους Υπουργούς στην υπόθεση;
γ) Έχει κοινοποιηθεί κατά Νόμο η δικογραφία στην αρμόδια διοικητική αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες; Έχει διαταχθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων;
δ) Προτίθεται ο Υπουργός να διατάξει κατά Νόμον έρευνα ούτως ώστε να διαπιστωθεί ποια όργανα της Δικαιοσύνης δεν επιτέλεσαν ενδεχομένως το καθήκον τους;".
Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου, Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ιλχάν Αχμέτ και Γιάννης Κουτσούκος.

Επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου, χαρακτηρίζοντας ατόπημα και συκοφαντική επίθεση κατά του προέδρου της Δημοκρατίας τις εξηγήσεις που ζητά το ΚΙΝΑΛ για το C4i. Παράλληλα, καλεί τη Νέα Δημοκρατία να μην παριστάνει τον «Πόντιο Πιλάτο».
Διαβάστε επίσης

«Κλειδώνουν» τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος στην Αχαΐα ο Γιώργος Παπανδρέου
«Πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα», χαρακτηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου την κίνηση του Κινήματος Αλλαγής να ζητήσει από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, απαντήσεις για τις έρευνες σχετικά με την υπόθεση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4i).

Το πρωθυπουργικό γραφείο κρίνει την πρωτοβουλία του ΚΙΝΑΛ ως «συκοφαντική επίθεση εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας», καθώς η αναφορά του σχετίζεται με βούλευμα που αναφέρεται στους πρώην υπουργούς της ΝΔ Π. Παυλόπουλο, Β. Πολύδωρα και Χ. Μαρκογιαννάκη.

Το Μέγαρο Μαξίμου «εμπλέκει» και τη Νέα Δημοκρατία στο θέμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «Μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν επιλέξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να συνδράμουν στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σιωπή τους;».
«Αναμένουμε με ενδιαφέρον», καταλήγει η ανακοίνωση του Μαξίμου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline