Τρίτη 23 Ιουλίου 2019  21:45:57

Οι Έλληνες και Κύπριοι εφοπλιστές του CITY ετοιμάζουν βαλίτσες... Ήδη οι πολύ πλούσιοι Ευρωπαίοι φεύγουν από το Λονδίνο, με απειλητικό όριο τα τέλη Μαρτίου. Κύριο

Το Brexit αρχίζει να φοβίζει τους Άγγλους, καθώς συζητούν σοβαρά επανεξέταση της απόφασης αποχώρησης από την ΕΕ, τη διεξαγωγή νέου, δεύτερου-διορθωτικού δημοψηφίσματος (που φέρεται να αποδέχεται σήμερα κατά 55% η πλειοψηφία της χώρας) ή μια παράταση της οριστικής αποχώρησης στα τέλη Μαρτίου, που ήδη έχει φοβίσει επιχειρηματίες, εξαγωγείς, εφοπλιστές, επενδυτές. πολυεθνικές, Τράπεζες.

Λίγο περισσότερο από δύο μήνες απομένουν για να βγει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όσο αυξάνονται οι πιθανότητες ενός brexit χωρίς συμφωνία τόσο αυξάνονται και οι Ευρωπαίοι πολίτες - οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στη Βρετανία – και που αποφασίζουν να μετακομίσουν.

Το Brexit αρχίζει να φοβίζει τους Άγγλους, καθώς συζητούν σοβαρά είτε επανεξέταση της απόφασης αποχώρησης από την ΕΕ ,είτε τη διεξαγωγή νέου, δεύτερου-διορθωτικού δημοψηφίσματος (που φέρεται να αποδέχεται σήμερα κατά 55% η πλειοψηφία της χώρας) είτε μια παράταση της οριστικής αποχώρησης στα τέλη Μαρτίου, που ήδη έχει φοβίσει επιχειρηματίες, εξαγωγείς, εφοπλιστές, επενδυτές. πολυεθνικές, Τράπεζες Ανάμεσα τους πολλοί Έλληνες και Κύπριοι εφοπλιστές και μεγάλα στελέχη επιχειρήσεων, τα οποία ήδη έχουν δρομολογήσει νέες καριέρες ή επιχειρηματικές δυνατότητες σε άλλες χώρες λ.χ. επίσης στις κοινοτικές χώρες καταγωγής και δεσμών, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, με μεταστεγάσεις, επεκτάσεις, μεταθέσεις και ίδρυση παραρτημάτων εκεί.

ΟΙ ΕΞΟΔΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ

Ο Άντονι Γουάρντ Τόμας, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας που ειδικεύεται σε μετακομίσεις εκτός συνόρων, είπε ότι έκανε 296 μετακομίσεις από τη Βρετανία το 2018, νούμερο που δείχνει αύξηση 82% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αγαπημένοι προορισμοί των πελατών του ήταν, όπως είπε, το Παρίσι, οι Βρυξέλλες, η Ζυρίχη και η Γενεύη, καθώς επίσης και η Νότια Γαλλία, αλλά και κάποιες περιοχές της Ισπανίας, όπως η Μαγιόρκα.

Ο κ. Τόμας εκτιμά ότι η χρονική στιγμή δείχνει ότι η αντίδραση των Ευρωπαίων πολιτών δεν οφείλεται τόσο στο brexit αυτό καθ΄ εαυτό, αλλά στις ανησυχίες ότι ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ενδέχεται να γίνει πρωθυπουργός. Οι πελάτες του είναι συνήθως πλούσιοι άνθρωποι, με τουλάχιστον 5 εκατομμύρια στερλίνες στη διάθεσή τους και, κατά βάση, φεύγουν από τη Βρετανία με την οικογένειά τους. Σε αυτούς υπάρχουν και συνταξιούχοι, οι οποίοι αναζητούν πιο θερμά κλίματα και «πιο σταθερό» σκηνικό στην πολιτική.

«Δεν είναι τόσο το brexit όσο το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε αυτό το χάλι», τόνισε ο κ. Τόμας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι άνθρωποι εγκαταλείπουν το πλοίο, επειδή το πλοίο βουλιάζει». Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη αύξηση στις μετακομίσεις καταγράφηκε στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, ενώ μεταξύ των προορισμών που προτιμούν οι πελάτες είναι και πρώην βρετανικές κτήσεις.

25.5.2018.Τα νεότερα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τους Έλληνες στη Βρετανία
Οι 65.000 εκ των Ελλήνων αυτών ζουν στην Αγγλία, οι 5.000 σε διάφορες περιοχές της Σκωτίας, οι 2.000 στην Ουαλία (εκ των οποίων οι μισοί στην περιοχή του Κάρντιφ) και λίγοι στη Βόρεια Ιρλανδία

Οι 65.000 εκ των Ελλήνων αυτών ζουν στην Αγγλία, οι 5.000 σε διάφορες περιοχές της Σκωτίας, οι 2.000 στην Ουαλία (εκ των οποίων οι μισοί στην περιοχή του Κάρντιφ) και λίγοι στη Βόρεια Ιρλανδία.

Από εκείνους που κατοικούν στην Αγγλία, οι 30.000 βρίσκονται στο Λονδίνο – οι 18.000 στο λεγόμενο «ενδότερο» Λονδίνο, όπως π.χ. στους δήμους του Κάμντεν, του Γουέστμινστερ, του Ίσλινγκτον, του Χάμερσμιθ και Φούλαμ, του Σάδαρκ και του Χάρινγκεϊ και οι 12.000 στο ευρύτερο Λονδίνο, με μεγάλες συγκεντρώσεις στους δήμους Μπάρνετ, Μπρόμλεϊ και Ένφιλντ.

Ακόμα 10.000 Έλληνες ζουν στην ευρύτερη ΝΑ Αγγλία, κυρίως στο Σαουθάμπτον και στις κομητείες του Σάρεϊ, του Δυτικού Σάσεξ και του Όξφορντσιρ), 6.000 στη ΒΔ Αγγλία (κυρίως στην περιοχή του Τσέσαϊρ και στο ευρύτερο Μάντσεστερ, όπου ζουν 3.000 Έλληνες), 5.000 στη δυτικοκεντρική Αγγλία (Μπέρμιγχαμ και Σόλιχαλ κυρίως), 4.000 στη ΝΔ Αγγλία (κυρίως στο Μπόρνμουθ) και ακόμα 4.000 στην ανατολικοκεντρική Αγγλία (περιοχή Νότιγχαμ), 3.000 στην Ανατολική Αγγλία (με τα 2/3 αυτών στην κομητεία του Έσσεξ), 2.000 στο Γιόρκσιρ της ΒΑ Αγγλίας (1.000 στο Λιντς) και περίπου 1.000 ακόμα στην ευρύτερη ΒΑ Αγγλία.

Από αυτούς τους 72.000 ελληνικής καταγωγής κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου που αναφέρονται στους πίνακες, οι 70.000 έχουν την ελληνική ως κύρια υπηκοότητα.

Σε ό,τι αφορά τους κατοίκους με ξένη υπηκοότητα, οι Έλληνες εμφανίζονται ως η 23η μεγαλύτερη εθνική κοινότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην 49η θέση βρίσκονται όσοι έχουν κυπριακή υπηκοότητα, συνολικά 19.000.

Σημειώνεται ότι σε αυτές τις κατηγορίες δεν υπολογίζονται όσοι δεύτερης ή τρίτης γενιάς Έλληνες και Κύπριοι έχουν γεννηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ή/και έχουν βρετανική υπηκοότητα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα