Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  23:06:03

Προχώρησε από τα παράπονα, τώρα στις προειδοποιήσεις και πρώτες απειλές κατά του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. Καμμένος: Αν ο Τσίπρας κρατήσει υπουργούς των ΑΝΕΛ θα μπλοκάρω όλα τα νομοσχέδια. Κύριο

Παράλληλα σκληρότερος στόχος ο άλλοτε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για τον οποίο ευθέως πλέον υπαινίχθηκε ότι έχει λάβει χρήματα για προπαγάνδα υπέρ της παραλίμνιας Συμφωνίας.

Νέος γύρος αναμέτρησης όχι μόνο με τον Ν. Κοτζιά και μάλιστα με διπλή στόχευση αλλά και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, με προειδοποιήσεις και πρώτες απειλές.. Για παραβίαση της συμφωνίας και αλλοιωμένο κείμενο που ουδεμία σχέση έχει με αυτό που «έφερε» ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, έκανε λόγο, νωρίς το πρωί της Κυριακής, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» -του Τάκη Χατζή- ο μέχρι πρότινος εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε ότι θα αποτελεί casus belli αν ο πρωθυπουργός διατηρήσει στην κυβέρνηση τους Κουίκ και Χρυσοβελώνη, προειδοποιώντας ότι «δεν θα μπορεί να περάσει νομοσχέδιο».

Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ θα μπλοκάρουν όλα τα νομοσχέδια που θα έρχονται στη Βουλή

Προειδοποιήσεις Καμμένου στην περίπτωση που ο Τσίπρας δεν απομακρύνει τους προερχόμενους από τους ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση

Για «casus belli» έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας δεν απομακρύνει άμεσα του προερχόμενους από τους ΑΝΕΛ υπουργούς (Κουντουρά, Κουίκ, Κόκκαλη, Χρυσοβελώνη). Μιλώντας το πρωί στον Σκάι ο πρώην υπουργός Άμυνας προειδοποίησε τον πρωθυπουργό ότι σε αντίθετη περίπτωση η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ θα μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια που θα φέρνει στη Βουλή.

«Αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, όπως Κουίκ και Χρυσοβελώνη, που κατέχουν υπουργικές θέσεις, έστω κι αν δεν έχουν ανταλλάξει τις θέσεις τους η ΚΟ μας θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Ο Κουίκ πριν έρθει στους ΑΝΕΛ πολεμούσε με κάθε τρόπο τον Τσίπρα, ενώ η Χρυσοβελώνη παρακαλούσε όλο το καλοκαίρι να τη διορίσουμε υπουργό» είπε μάλιστα.

Όπως σχολίασε ο κ. Καμμένος «Κουντουρά και Κόκκαλης αντάλλαξαν επίσημα τη θέση τους στην κυβέρνηση με τη συνείδησή τους. Γι' αυτό έχει ξεκάθαρα ευθύνη ο Τσίπρας. Η Κουντουρά και ο Κόκκαλης ενώ είχαν ταχθεί δημόσια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Κόκκαλης μού έλεγε ότι είναι υποχρέωσή μου να ρίξω την κυβέρνηση Με τον Παπαχριστόπουλο διαφωνώ, αλλά είναι προς τιμήν του ότι παραδίδει την έδρα του... Θα τον διαγράψω αφού ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών».

«Αν υπογράψει ο Προκόπης Παυλόπουλος τη συμφωνία των Πρεσπών, αν πρώτα δεν την έχει υπογράψει ο πρόεδρος των Σκοπίων, θα συμμετέχει στη συνταγματική εκτροπή» υποστήριξε εξάλλου.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «με τη συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζεται το ίδιο το Σύνταγμα των Σκοπίων, γιατί δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου της χώρας... Η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε στην ΠΓΔΜ διά συνταγματικής εκτροπής».
«Η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε στην ΠΓΔΜ διά συνταγματικής εκτροπής... Όταν διαφωνεί ο πρόεδρος της άλλης χώρας, δεν μπορείς να υπογράψεις μια διεθνή συνθήκη» ανέφερε ακόμα.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ακόμα ότι η σύμβαση για τις Πρέσπες που θα έρθει στη Βουλή είναι αλλοιωμένη, γιατί περιέχει τέσσερις τροπολογίες. «Το κείμενο που θα έρθει στη Βουλή δεν είναι το ίδιο με αυτό που υπέγραψε ο Κοτζιάς, είναι αλλοιωμένο» παρατήρησε.
«Ο Ζόραν Ζάεφ εξακολουθεί να μιλά για «Μακεδόνες» και μειονότητα, παραβιάζει τη συμφωνία» σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.Κατηγόρησε ακόμη τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θέλει να εκτρέψει τον Τσίπρα για να δώσει το «Βόρεια Μακεδονία» με τον δικό του τρόπο.
Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για τον Νίκο Κοτζιά. «Δεν άκουσε κανένας εισαγγελέας αυτές τις καταγγελίες;» διερωτήθηκε μέσω του ΣΚΑΪ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος, έκανε σαφείς υπαινιγμούς για την κίνηση «Πράττω» του πρώην ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, εστιάζοντας σε άδηλους πόρους χρηματοδότησης, τους οποίους συνέδεσε με τον επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος.

Συγκεκριμένα, συνέδεσε τον διαγωνισμό για τις βίζες στο ΥΠΕΞ με εταιρείες συμφερόντων του Σόρος, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος έκανε την καταγγελία στο υπουργικό συμβούλιο για να λάβει την απάντηση ότι όλα έγιναν νομότυπα.
Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι «η σύμβαση που θα έρθει δεν θα έχει καμία σχέση με το κείμενο που έφερε ο Κοτζιάς. Στις διεθνείς συμβάσεις δεν υπάρχουν περιθώρια. Υπάρχει ένα δεσμευτικό κείμενο και εκεί έγιναν αλλαγές» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Οπως εξήγησε, με αυτόν τον τρόπο «παραβιάστηκε η αρχική συμφωνία, ενώ ο Ζάεφ συνεχίζει να μιλάει για "Μακεδονία" και "Μακεδόνες", στέλνει έγγραφα ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας" και μιλάει για μειονότητες».

Ερωτηθείς για το δικό του μερίδιο ευθύνης σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «όλα αυτά είναι προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας. Στη ψηφοφορία του Ιουλίου πόσες ήταν οι ψήφοι που έλαβε η πρόταση μομφής της ΝΔ; 129. Με τους 7 των ΑΝΕΛ θα πήγαινε στους 136. Επεφτε η κυβέρνηση έτσι; Οχι» υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, υποστηρίζοντας ότι ούτως ή άλλως «και ο Μητσοτάκης θέλει να ανατρέψει τον Τσίπρα για να δώσει το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" με τον δικό του τρόπο [..]Ηταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας ο Μητσοτάκης» προσέθεσε.
Ο κ. Καμμένος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περίπτωση Παπαχριστόπουλου λέγοντας ότι «με το που θα υπογράψει θα τον διαγράψω».

Παρά ταύτα, είπε ότι προτιμά την περίπτωση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος έχει πει ότι θα παραδώσει την έδρα του, απ' ό,τι αυτήν του Τέρενς Κουίκ:

«Δεν φτάνει που διορίσαμε τον κ. Κουίκ εκπρόσωπο του κινήματος και υπουργό. Πλέον χρησιμοποιεί τις θέσεις που τον έβαλα προκειμένου να με χτυπά. Εκείνος προσκύναγε, γονάτιζε για τη Μακεδονία. Και τώρα θέλει να πάρει την έδρα (σ.σ. του Παπαχριστόπουλου), να μείνει και υπουργός και να πάει και κόντρα σε αυτούς που τον διόρισαν. Είναι διορισμένος πολιτικός» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Σε ερώτηση για το αν βουλευτές του εκβιάστηκαν ή «λαδώθηκαν», ο Πάνος Καμμένος αρκέστηκε να πει ότι δυο μέρες προ του «διαζυγίου» με το δίδυμο Κουντουρά – Κόκκαλη, είχε γευματίσει μαζί τους και πως και οι δυο «είχαν ξεκάθαρη θέση κατά της παράδοσης του ονόματος Μακεδονία».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα