Τρίτη 23 Ιουλίου 2019  20:31:59

Δύο δημοσκοπήσεις χθεσινής ημέρας. Η πρώτη, καλύτερη της τελευταίας διετίας για τον ΣΥΡΙΖΑ, Στο φιλοκυβερνητικό ΕΘΝΟΣ, δείχνει κλείσιμο της ψαλίδας σε 4,1 % υπέρ της ΝΔ. Η δεύτερη, με διαφορά...20 μονάδων. Κύριο

Δείχνει εξεγερμένη όλη τη Μακεδονία για την παραλίμνια Συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ στις Πρέσπες.

Την μικρότερη διαφορά της τελευταίας διετίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση, σε αισθητή απόσταση και διαφορά από τις περισσότερες άλλες, που δίνουν επί μήνες τώρα διψήφιαι υπεροχή της ΝΔ και σε διάφορα άλλα ποιοτικά στοιχεία ακόμα..

Συγκεκριμένα, το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση που δημοσιεύει το φιλοκυβερνητικό ΈΘΝΟΣ της Κυριακής.

Η έρευνα που αφορά στις ευρωεκλογές καταγράφει τις θέσεις των πολιτών σε μία σειρά από ζητήματα, από την έξοδο στις αγορές στην Συμφωνία των Πρεσπών και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,3% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 20,2. Η διαφορά αυτή, του 4,1% αποτελεί την μικρότερη διαφορά της τελευταίας διετίας µεταξύ των δύο ισχυρών κοµµάτων και δείχνει εκτός από το "κλείσιμο της ψαλίδας" και μία μίνι εδραίωση του δικομματισμού, πολύ μακριά, όμως, από τα πάλαι ποτέ ποσοστά που συγκέντρωναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Η κυβέρνηση δείχνει να κερδίζει από την αύξηση του κατώτατου µισθού και την πρόσφατη έξοδο στις αγορές, µε το 64% και 51%, αντίστοιχα, των συµµετεχόντων να απαντούν πως οι κινήσεις αυτές προσανατολίζονται στη σωστή κατεύθυνση.

Αντίθετα, φαίνεται να χάνει αρκετούς "πόντους" από την Συµφωνία των Πρεσπών, αφού το 63% όσων απάντησαν στην έρευνα έκριναν "αρνητική" την υπερψήφισή της από τη Βουλή µε 153 βουλευτές. Στην ερώτηση αν από τα παραπάνω ωφελήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η πλειοψηφία των συµµετεχόντων (σχεδόν 60%) κρίνει ότι κανένας από τους δύο έχει ωφεληθεί.
Πηγή:

H ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

--To πολιτικό βαρόμετρο της εταιρίας «to the point» καταγράφει το ισχυρό χτύπημα που κατάφερε στην εικόνα της κυβέρνησης η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην έρευνα, που έγινε για την Κεντρική Μακεδονία και για την εφημερίδα «Μακεδονία», η ΝΔ επισφραγίζει την κυριαρχία της στη Βόρεια Ελλάδα, με τη διαφορά στην πρόθεση ψήφου να αγγίζει τις 20 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στην ερώτηση εάν είχαμε την ερχόμενη Κυριακή βουλευτικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα θα επιλέγατε να φηφίσετε, οι πολίτες απάντησαν:

ΝΔ 36.4%

ΣΥΡΙΖΑ 16.4%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8%

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 5,3%

ΚΚΕ 5%

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2.8%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 1.0%

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 1.0%

ΑΛΛΟ 1,7%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 17,2%

ΑΚΥΡΟ / ΛΕΥΚΟ 3,5%

ΔΑ 1,4%

Πάντως δημοσκοπήσεις μόνο στον χώρο της Μακεδονίας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε υψηλά εκλογικά ποσοστά και αρκετές πρωτιές, καταγράφουν τώρα μεγάλη κατάρρευση στις προτιμήσεις των κατοίκων, με παντού δημοσκοπική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και αισθητή υποχώρηση των δυνάμεων του ΣΥΡιΖΑ κάτω από 15-20% , με πλήρη την κατάρρευση των ΑΝΕΛ και του Παν. Καμμένου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα