Τρίτη 23 Ιουλίου 2019  21:43:14

Ο Κυρ. Μητσοτάκης από Σιάτιστα απαισιόδοξος: Σε λίγο θα μείνει μόνο το «Μακεδονία», θα φύγει το «Βόρεια». Γιατί το πιστεύει αυτό. Κύριο

Πικρή διαπίστωση ότι σε λίγο καιρό (και όχι σε δέκα χρόνια, όπως πίστευε το 1991-2 ο Κων. Μητσοτάκης για το τότε όνομα «Μακεδονία» των Σκοπίων) το συμφωνημένο νέο όνομα δεν θα εδραιωθεί, δεν θα βαστήξει.

Από τη Σιάτιστα, όπου ο παππούς του Κυριάκος Μητσοτάκης πολέμησε στο πλευρό των εθελοντών Κρητών για την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό, το 1912, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα ενότητας, αλλά και μνήμης στους αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. «Η Σιάτιστα είναι ένας τόπος με πολύ δυνατές αναφορές για μένα, και ειδικά αυτή την περίοδο της ιστορίας που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποιοι Έλληνες αγωνίστηκαν για να παραμείνει η Μακεδονία σε ελληνικά χέρια» σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Βοΐου, Δημήτρη Λαμπρόπουλο, επανέλαβε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία, θα δημιουργήσει προβλήματα στις ετικέτες και στις γεωγραφικές ενδείξεις των επώνυμων προϊόντων και ανέφερε πως «σε λίγο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το Βόρεια και θα παραμείνει μόνο το Μακεδονία».

Και αυτό γιατί πέρα από τις ατέλειες και σοβαρές αδυναμίες της Συμφωνίας σε βάτος των ελληνικών εθνικών συμφερόντων, οι Σκοπιανοί της διακυβέρνησης Ζάεφ δεν έχουν, έως τώρα, δείξει τις καλύτερες προθέσεις τους να την εφαρμόσουν με συνέπεια, καλοπιστία και πνεύμα καλής γειτονίας. Αντίθετα θα επιμείνουν σε ακραίες, κακόπιστες και στρεβλές αντιλήψεις ερμηνείας και εφαρμογής.

Με αναμενόμενη συμπεριφορά τους την κομματική δημαγωγία, και σταθερό γνώρισμα τον υφέρποντα εθνικισμό, ιδιαίτερα μετά τη εξασφάλιση της ένταξης στο ΝΑΤΟ, ενώ εκείνη στη Ε.,Ε, θα αργήσει επί πολλά χρόνια ακόμα και κατά συνέπεια δεν πρόκειται για πιεστική διαδικασία με ισχυρό ρόλο της Ελλάδος, όπως πιστεύει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα