Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019  17:52:29

Μετά τους Ν. Βούτση, Π. Σκουρλέτη και Ν. Φίλη. Τέταρτος και πιο αρμόδιος ο υπουργός Εσωτερικών άνοιξε παράθυρο για βουλευτικές εκλογές το Μάιο. Κύριο

Αλ. Χαρίτσης: Είμαστε έτοιμοι στο Υπουργείο για πολλαπλές εκλογές τον Μάιο (Ευρωεκλογές, Δημοτικές- Περιφερειακές, εθνικές εκλογές.

Προηγήθηκαν με δημόσιες δηλώσεις τους ότι οι εκλογές τον Μάιο είναι πολύ πιθανές ,ο πρόεδρος της Βουλής, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Νίκος Φίλης. Για να έλθει ο τέταρτος και ο πλέον αρμόδιος να ενισχύσει αυτή την εκδοχή. Επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα ότι έχουν γίνει οι αναγκαίες προετοιμασίες για μεγάλες ποσότητες χαρτιού, ψηφοδέλτια, νέα εκλογικά τμήματα, ποσότητες χαρτιού αι φακέλων για τα ψηφοδέλτια, για περισσότερες κάλπες και παραβάν κλπ..

Το υπουργείο Εσωτερικών είναι τεχνικά έτοιμο για τη διεξαγωγή ταυτόχρονων εκλογικών αναμετρήσεων, του Μαΐου, συμπεριλαμβανομένων και πιθανών εθνικών εκλογών, διαβεβαίωσε εκ νέου ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «οι αποφάσεις για τις εκλογές πρέπει να ληφθούν με πολιτικά κριτήρια και όχι με τεχνικά».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Χαρίτσης προανήγγειλε ότι θα υπάρξει «τεχνική και θεσμική λύση», ώστε να μπορούν οι ετεροδημότες που ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές στον τόπο διαμονής τους, να μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του τόπου καταγωγής τους.

Παράλληλα διέψευσε φήμες ότι οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν με λίστα και δήλωσε ότι θα ισχύσει κανονικά η εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό προτίμησης. Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής και ότι πρόθεση του υπουργείου είναι το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί προς ψήφιση στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο.

Ο υπουργός Εσωτερικών διέψευσε επίσης τα περί διεξαγωγής των εκλογών με ξένη εταιρεία, ενώ ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα με τη Singular Logic. Για το ίδιο θέμα δεν παρέλειψε να συστήσει στη ΝΔ «να επιδεικνύει σοβαρότητα και να μη διακινεί fake news για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών». «Πιστεύει ότι πλήττει την κυβέρνηση αλλά εν τέλει, υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς», προσέθεσε ο υπουργός.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μαζικές «ελληνοποιήσεις» μεταναστών για ψηφοθηρικούς λόγους, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «θέλουμε η ελληνική πολιτεία, μετά την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση, να λογίζεται ως μια κανονική ευρωπαϊκή πολιτεία, ένα κράτος δικαίου. Αυτό κατοχυρώνουμε και στον τομέα της ιθαγένειας».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα