Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019  22:26:16

Δικαίωμα ψήφου σε 43.000 αλλοδαπούς στην Αθήνα δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τρομακτικό ποσοστό, καθώς στις εκλογές του 2014 και 2-15 ψήφισαν γύρω στις 200.000 για δημαρχία και βουλευτικές. Κύριο

Επιβεβαιώνει καταρχήν ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών. -Η ερώτηση που κατέθεσε η ΝΔ και οι δηλώσεις του Βασ. Κικίλια βουλευτή της Α΄Αθηνών.

Ο πρωην υπουργός και βουλευτής της Α΄ Αθηνών Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα για ένταξη 43.000 αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους της Α' Αθηνών, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή. Πρωτοφανής αριθμός σε δυνατότητα πολλαπλής επιρροής στο εκλογικό αποτέλεσμα όταν στις δημοτικές εκλογές του 2014 ψήφισαν τελικά 200.000 πολίτες και το 2015 στις βουλευτικές περίπου 203.000. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 78.431 ψήφους και τη ΝΔ 77.360 ψήφους. Και το ενδεχόμενο αυτό νέας «πρόσμιξης» όταν κατά τα τελευταία δέκα χρόνια θεωρείται ότι το 30% των ψηφοφόρων της Α΄. Αθηνών είναι «νεοδημότες»,ετερόχθονες, δηλαδή από άλλες εκλογικές περιφέρειες, άλλα κράτη κλπ ενώ δεκάδες χιλιάδες παλαιοί Αθηναίοι μετέφεραν το εκλογικό τους δικαίωμα σε άλλες εκλογικές περιφέρειες, όπως εκείνες της Β΄, Αθηνών και Αττικής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία», η κυβέρνηση φέρεται να προωθεί νομοσχέδιο που δίνει δικαίωμα ψήφου σε αλλοδαπούς που θα έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με διαδικασίες-εξπρές, ενόψει των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων.
Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει πως «δεν είναι τουλάχιστον κομψό τέτοιες αλλαγές να εξαγγέλλονται και να εφαρμόζονται ενώ επίκεινται εκλογές. Η διαδικασία απόδοσης ιθαγένειας αποτελεί κορυφαία πράξη και δεν πρέπει επ' ουδενί να εντάσσεται σε κομματικούς σχεδιασμούς ή να εκλαμβάνεται ως μέρος τους. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση έχει εγγράψει ήδη στους εκλογικούς καταλόγους της Α' Αθηνών 43.000 αλλοδαπούς ψηφοφόρους, ενώ αρνείται πεισματικά το αίτημα της ψήφου των αποδήμων Ελλήνων».

Απαντώντας σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μαζικές «ελληνοποιήσεις» μεταναστών για ψηφοθηρικούς λόγους, ο κ. Χαρίτσης επιβεβαίωσε καταρχήν , καθώς τόνισε ότι «θέλουμε η ελληνική πολιτεία, μετά την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση, να λογίζεται ως μια κανονική ευρωπαϊκή πολιτεία, ένα κράτος δικαίου. Αυτό κατοχυρώνουμε και στον τομέα της ιθαγένειας».

Το δημοσίευμα της «Εστίας»

Η ερώτηση του Βασίλη Κικίλια

Πότε ακριβώς σκοπεύει η Κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή τις αλλαγές για την απόδοση της ιθαγένειας;
Ποιοι θα είναι οι νέοι όροι πολιτογράφησης;
Με τα νέα κριτήρια, πόσοι νέοι αιτούντες υπολογίζεται ο θα λάβουν την ιθαγένεια;
Πόσες είναι οι νέες εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους της Α' Αθηνών από ψηφοφόρους που απέκτησαν πρόσφατα την ελληνική ιθαγένεια; Αν τα δημοσιεύματα ευσταθούν, με ποιο κριτήριο επιλέχθηκε να αλλάξει άρδην το εκλογικό σώμα της Α' Αθηνών;
Ο ερωτών βουλευτής,
Βασίλειος Κικίλιας, Βουλευτής Α΄ Αθηνών
Για ελληνοποιήσεις έγραφε η εφημερίδα
Η εφημερίδα «Εστία» στο ρεπορτάζ της παρουσίαζε με στοιχεία την κατάσταση στην Α' Αθηνών, αναφέροντας πως στους εκλογικούς καταλόγους έχουν εγγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα 43.000 αλλοδαποί.
Το 2015, στην ίδια εκλογική περιφέρεια τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν ψηφίσει 78.431 πολίτες και τη ΝΔ 77.630 πολίτες. Τα στοιχεία αυτά έρχονται σε πλήρη «σύμπνοια» με την υπόθεση των ελληνοποιήσεων.
Σύμφωνα με αυτά, σε δειγματοληπτικές καταμετρήσεις, από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο του 2018, το υπουργείο Εσωτερικών έχει απονείμει την ελληνική υπηκοότητα και έχει πολιτογραφήσει (αν και σε μικρότερη κλίμακα από την πρώτη κατηγορία) 1.515 πρόσωπα.
Κορυφαία όλων φαίνεται να είναι η 18η Οκτωβρίου, αφού είχαν καταμετρηθεί 274 πράξεις σε ένα 24ωρο.
Ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ερώτησή του στη Βουλή, είχε επισημάνει ότι «σύμφωνα µε επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών, τα τελευταία τρία έτη καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση στην έγκριση αιτήσεων για την απόδοση ιθαγένειας, η οποία αγγίζει το 136,9%!».
Από 14.178 το 2015, εκτοξεύτηκαν στις 33.487 το 2016 και στις 34.814 το 2017, ενώ σε εκκρεμότητα είναι ακόμη 49.711!

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα