Τρίτη 21 Μαϊου 2019  12:00:32

«Θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί, μας παράτησαν να καούμε»

«Φταίμε εμείς, εμείς είμαστε η άναρχη δόμηση», είπε ένας ακόμη αγανακτισμένος κάτοικος μιλώντας στο ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στα όσα έχουν κατά καιρούς υποστηρίξει αιρετοί ακόμη και υπουργοί ότι για τους νεκρούς στο Μάτι φταίει η άναρχη δόμηση.


«Δεν το λέει ο εισαγγελέας αλλά το λένε οι υπόλοιποι κύριοι που θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί
Μετά από 8 μήνες δεν έχει γίνει τίποτα στο Μάτι. Σήμερα θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί όλοι. Θα έπρεπε να έχουν έρθει όλοι εδώ να δουν πως ζούμε. Να τους δείξουμε τους 36 κάθετους δρόμους για να δούμε την άναρχη δόμηση. Δεν φταίμε εμείς που καήκαμε εμείς πήγαμε στην παραλία αυτοί που ήταν;», είπε με εμφανή αγανάκτηση.

Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν τους έχει δοθεί κάποια άλλη οικονομική βοήθεια πέρα από τις 5.000 ευρώ που τους δόθηκαν αρχικά, με αποτέλεσμα να μην έχουν γίνει εργασίες αποκατάστασης στα σπίτια και συνεπώς ακόμη και αυτά που είχαν υποστεί μικρές ζημιές να καταστραφούν εντελώς με τις βροχές του χειμώνα.
Ανακαλώντας στη μνήμη του εκείνο το μοιραίο απόγευμα είπε: «Εμεινα έξι ώρες στη θάλασσα. Επειδή κάποιος κοιμάται ήσυχα, εγώ δεν κοιμάμαι ήσυχα, κοιμάμαι και βλέπω ανθρώπους μέσα στη θάλασσα να σπρώχνονται και ανθρώπους να φωνάζουν καίγομαι καίγομαι. Εδώ δεν έχει μείνει τίποτα, ζήσαμε απίστευτες σκηνές».

Οσον αφορά τις ευθύνες τις έριξε στο κράτος, στα αρμόδια υπουργεία για το γεγονός ότι δεν προχωρούν τα πράγματα. «Τα πάνε σιγά έχουν βγει μόλις 8 άδειες για τα σπίτια. Το κράτος πρέπει να συντομεύσει και στα σπίτια με μικρές ζημιές να προχωρήσουν».

Στην ερώτηση για το αν είναι το σπίτι του στο Μάτι είναι νόμιμο, απάντησε ναι και αναρωτήθηκε: «Ολα τα σπίτια στο Μάτι, δεν χτίστηκε το Μάτι πέρυσι τουλάχιστον από το 1960 και είναι όλα νόμιμα με άδειες και αν είμαστε παράνομοι γιατί πληρώνουμε εφορία, ΕΝΦΙΑ, ΔΕΗ και τα δηλώνουμε στο Ε9».
«Τι έπρεπε να μας αφήσουν να καούμε ζωντανοί; Το λιμενικό άφησε 4 πλοία και πήγαιναν προς το λιμάνι. Τους παίρναμε από τις 6 το απόγευμα και ήρθαν στις 11 το βράδυ να μας βγάλουν».

Δεν είναι δικαίωση η ποινή με αναστολή

Κάτοικος από το Μάτι που μίλησε στην εφημερίδα «Τα Νέα» εξέφρασε με στη σειρά του την αγανάκτησή του και την οργή του για την κατηγορία του πλημμελήματος την οποία αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι.

«Δεν γίνεται να θεωρώ δικαίωση μια ενδεχόμενη ποινή πέντε ετών που μπορεί να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Οι 100 άνθρωποι στο Μάτι δεν πέθαναν ανασταλτικά. Μου φαίνεται άδικο. Πέρασα 66 ημέρες στο νοσοκομείο, έχω κάνει δυο επεμβάσεις και πρέπει να κάνω άλλες δύο ακόμα και τώρα δυσκολεύομαι να περπατήσω», αναφέρει κάτοικος της περιοχής στην εφημερίδα.

«Αισθάνομαι θυμό. Τόσο για την κατηγορία του πλημμελήματος όσο και τον ανασταλτικό χαρακτήρα που μπορεί να έχει η ποινή», προσθέτει.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα