Τρίτη 23 Ιουλίου 2019  19:22:58

Στην Τουρκία ψάχνουν για πιλότους αεροσκαφών, μετά τον αφανισμό τους από τον εμπαθή Ερντογάν ως «γκιουλενιστών-συνωμοτών». Η Ελλάδα με σπουδαία διάκριση: Έλληνας ως ο καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ. Κύριο

Ψηφίστηκε από τους συναδέλφους του των άλλων χωρών με την αναγνώριση θα ήταν εξαιρετικός σύντροφος τους για πτήσεις και συνεργασία. Μια διεθνής αναγνώριση-τιμή μέσα από τον ανταγωνισμό αλλά χωρίς μικροψυχία.

Σπουδαία διάκριση για τον Έλληνα σμηναγό, Βασίλειο Κοντόπουλο. Τιμητική για την ίδια τη πατρίδα μας και την Πολεμική Αεροπορία. Ψηφίστηκε από τους συναδέλφους του, ως ο κορυφαίος πιλότος στο «σχολείο» αεροπορικής τακτικής του ΝΑΤΟ, στο Albacete της Ισπανίας.

Πρώτη αναδείχθηκε και η 337 Μοίρα της 110 Πτέρυγας Μάχης Λάρισας. Πρόκειται για μια διεθνή, την πρώτη αυτού του επιπέδου, διάκριση για τα «Φαντάσματα» όπως είναι το διακριτικό της 337 Μοίρας, που διαρκώς αναβαθμίζεται επιχειρησιακά, παράλληλα με την έδρα της, την 110 ΠΜ.

Ο Έλληνας πιλότος, μιλώντας στον Alpha είπε: «Πήγαμε με σκοπό να μάθουμε. Δεν πήγαμε να τους δείξουμε ή να εντυπωσιάσουμε».
Ο Σμηναγός ψηφίστηκε από 40 ιπταμένους του ΝΑΤΟ που συμμετείχαν σ' αυτή την εκπαιδευτική σειρά του TLP ως «Best Warrior», δηλαδή ως τον επικεφαλής που θα ήθελαν να τους οδηγήσει στη μάχη.

Η αντιπροσωπεία της 337 Μοίρας (με επτά ιπτάμενους και δεκάδες μηχανικούς υποστήριξης της 110 ΠΜ) με 4 αεροσκάφη F-16 Block 52+ βρέθηκε για περισσότερο από δύο εβδομάδες στην Ισπανία συμμετέχοντας στην πρώτη εκπαιδευτική σειρά αέρος για το 2019 του Προγράμματος Τακτικής Ηγεσίας του ΝΑΤΟ (Tactical Leadership Programme - TLP) που υλοποιήθηκε στην αεροπορική βάση Los Llanos στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, όπως αναφέρει το eleftheriagr.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα