Τρίτη 23 Ιουλίου 2019  18:26:29

Μετά 17ημερη νοσηλεία πήρε εξιτήριο ο 94χρονος Μίκης Θεοδωράκης ξεπερνώντας τη δεύτερη κρίση κολπικής μαρμαρυγής. Κύριο

Βαδίζει στα 100 χρόνια, αφήνοντας πίσω μια ευαίσθητη κατάσταση υγείας ως έφηβος λόγω φυματίωσης.

Προκάλεσε ανησυχία και αγωνία πολλές σε πολλούς και λόγω της μεγάλης του ηλικίας αλλά ξεπέρασε και τη νέα αυτή δοκιμασία. Μιας υγείας που ήταν εξαιρετικά ευαίσθητη λόγω φυματίωσης από τα νεανικά του χρόνια. Εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο στις 26 Φεβρουαρίου με δύσπνοια, ταχυαρρυθμία και κολπική μαρμαρυγή - Υποβλήθηκε σε τοποθέτηση βηματοδότη - Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Στο σπίτι του επέστρεψε σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκης μετά από 16ήμερη νοσηλεία του και τοποθέτηση βηματοδότη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης θα εξακολουθήσει να παρακολουθείται από το σπίτι του όσον αφορά την καρδιακή του λειτουργία.

Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, ο κ. Μίκης Θεοδωράκης εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών την 26η Φεβρουαρίου 2019, λόγω επεισοδίου δύσπνοιας και ταχυαρρυθμίας, επί εδάφους υποτροπιάζουσας κολπικής μαρμαρυγής.

Τις επόμενες ημέρες ακολούθησε ενδοφλέβια φαρμακευτική αγωγή. Στις 8 Μαρτίου υπεβλήθη σε τοποθέτηση διεστιακού βηματοδότη και σε ηλεκτρική ανάταξη της ταχυαρρυθμίας.

Συνέχισε νοσηλευόμενος με ενδοφλέβιο φαρμακευτική αγωγή, επί επταημέρω, και σήμερα, 14 Μαρτίου 2019, έλαβε εξιτήριο από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της καρδιακής του λειτουργίας, εξ αποστάσεως. Με τη μέθοδο της τηλεματικής και με πρώτη ειδοποίηση γιατρού και κλινικής εάν θα εμφανισθούν στο μέλλον συμπτώματα μαρμαρυγής.( ένταση και ακανόνιστη κατάσταση των παλμικών ρυθμών)

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα