Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019  19:14:27

Οι δικαστές-εισαγγελείς φοβούνται πλέον πολύ. Καθυβρίζονται και απαξιώνονται με συνέπεια να κινδυνεύει η ζωή πολλών. Στοχοποιημένοι πολλοί από ασύδοτους και αδίστακτους εγκληματίες των συμμοριών. Κύριο

Νέο έγγραφο αγωνίας και πανικού ευθυνών της ΕΛ.ΑΣ για αναγκαίες φρουρήσεις εκατοντάδων δικαστικών στόχων. Το έγγραφο που αποκάλυψε «Το Βήμα» στάλθηκε προ μερικών ημερών λόγω απεργίας πείνας κρατουμένου στις φυλακές Λάρισας καθώς και άλλων κινητοποιήσεων αντιεξουσιαστών.

Σε γενικό ...συναγερμό για επίθεση σε δικαστικό στόχο κι όχι μόνο έχει κηρυχθεί, με χαρακτηριστική ευκολία, η ΕΛ.ΑΣ λόγω της απεργίας πείνας στις φυλακές της Λάρισας του κατηγορούμενου για συμμετοχή στους επονομαζόμενους «Ληστές του Διστόμου», Σπύρου Χριστοδούλου, ο οποίος επιζητά τη συγχώνευση των ποινών του και την ταχύτερη αποφυλάκιση του. Με το αίτημα του να απορρίπτεται προ μερικών ημερών.

Αυτή η απεργία πείνας όπως κι άλλες κινητοποιήσεις αντιεξουσιαστών, φέρεται να έχει οδηγήσει την ΕΛ.ΑΣ –σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει «Το Βήμα» – σε εντολές ..πανικού για νέο κύκλο φρουρήσεων. Κάτι που οδηγεί πάλι σε «ανάλωση» μεγάλου τμήματος της ΕΛ.ΑΣ στην προστασία εκατοντάδων στόχων. Σε βάρος του ουσιαστικού έργου αστυνόμευσης για την προστασία των πολιτών, τις έρευνες για τις εξαρθρώσεις εγκληματικών οργανώσεων κλπ.

Κι αυτό λίγες ημέρες μετά από τη σύνταξη ενός άλλου εγγράφου όπου ζητούνταν έκτακτα μέτρα φρούρησης για όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες. Χωρίς πάλι να αποφευχθεί επίθεση σε αστυνομικό στόχο (σσ. στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης προ δέκα ημερών) που αιφνιδίασε και πάλι απόλυτα την ΕΛ.ΑΣ. Κι αυτές οι συνεχείς διαταγές για διαρκείς μαζικές φρουρήσεις «λόγω αδυναμίας να υπάρχει στοιχειώδης έλεγχος αλλά και ανοχής στη δράση ομάδων αναρχικών», όπως λένε συνδικαλιστές του σώματος.

Ετσι λοιπόν στο νέο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ ζητείται η προστασία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στελεχών του εν λόγω υπουργείου, σωφρονιστικών καταστημάτων _κυρίως του Κορυδαλλού και της Λάρισας_ μέχρι και τα σπίτια και τα γραφεία προσώπων που εμπλέκονται στη διαδικασία διαμόρφωσης του νέου ποινικού κώδικα! Επιπλέον ζητείται η προστασία όλων των δικαστηρίων, των δικαστών και μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα