Δευτέρα 22 Απριλίου 2019  12:16:48

Το διεθνές Bloomberg για υπόθεση-φούσκα Novartis: Δεν βρέθηκαν στοιχεία για δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων στα ταμεία της εταιρείας. Όπως δεν βρέθηκαν σε ελληνικές και ξένες Τράπεζες για του «Δέκα» πολιτικούς. Κύριο

Ψευδολογίες οι συνεχείς διαρροές ότι βρέθηκαν λογαριασμοί προσωπικοί ή συνεργατών ορισμένων από τους Δέκα. Η ΝΔ ομιλεί για σκευωρία και «μεγαλύτερο σκάνδαλο του ΣΥΡΙΖΑ» και πιστεύει ότι τελειώνει άκαρπο το ανακριτικό έργο της εισαγγελέως Διαφθοράς κ. Ελ.Τουλουπάκη.

Επανέρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση Novartis ενώ πλησιάζουν οι ελληνικές εκλογές, όπως γράφει το αμερικανικό πρακτορείο «Bloomberg».

«Η εσωτερική έρευνα της φαρμακοβιομηχανίας δεν βρήκε ίχνος στοιχείων που να δείχνουν δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων», σχολιάζει.

«Η υπόθεση της δωροδοκίας έρχεται ξανά στο προσκήνιο καθώς οι εκλογές στην Ελλάδα πλησιάζουν, ωστόσο η έρευνα δεν έχει τελειώσει για τις αρχές στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ», προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα.

Ωστόσο, επιβαρυντικά στοιχεία χρηματισμού πολιτικών δεν βρέθηκαν ούτε από την Επιτροπή της Βουλής ούτε από την ανάκριση, οι «μαρτυρίες» των ανώνυμων μαρτύρων έχουν αποδυναμωθεί με την αοριστία τους, ενώ οι κομματικές προσδοκίες για «μέγα σκάνδαλο» που είχαν επενδυθεί από Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ( μετά μάλιστα τη δημόσια δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης κ, Δημ. Παπαγγελόπουλου ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη ιστορία της Νεώτερης Ελλάδος) δεν δικαιώθηκαν. Το αντίθετο συνέβη μέχρι σήμερα.

«Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis AG ανακοίνωσε ότι η εσωτερική έρευνα που διενήργησε, δεν εντόπισε αποδεικτικά στοιχεία που να «δένουν» την υπόθεση δωροδοκίας Ελλήνων αξιωματούχων».

Όπως αναφέρει το Bloomberg, «η Ελλάδα ερευνά την υπόθεση της Novartis μία υπόθεση «υψηλού προφίλ» που εμπλέκει δύο από τους πρώην πρωθυπουργούς της χώρας και έναν Επίτροπο της Ε.Ε. Οι ΗΠΑ διερευνούν παρόμοιες καταγγελίες».

Η Novartis δεν έλαβε προνομιακή μεταχείριση από το ελληνικό Δημόσιο και μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να εντοπίσει τυχόν ακατάλληλες πληρωμές σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, όπως δήλωσε τοπικός εκπρόσωπος σε email.

Η έρευνα των ελληνικών αρχών συνεχίζεται, όπως και της Novartis. Λεπτομέρειες για την υπόθεση, η οποία δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2017, έρχονται ξανά στο προσκήνιο καθώς η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης της χώρας προετοιμάζονται για τις πρώτες εκλογές μετά τη λήξη του μνημονίου τον περασμένο Αύγουστο.

Στην έρευνα φέρεται να εμπλέκονται τουλάχιστον δέκα πολιτικοί, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος είναι τώρα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», όπως γράφει το Bloomberg.

ΝΔ για Novartis: Εξελίσσεται στο μεγαλύτερο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητά από την κυβέρνηση να απαντήσει για τις φαρμακοβιομηχανίες και τις τιμές φαρμάκων

Μετά την υπόθεση της Novartis που από «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» εξελίσσεται στο μεγαλύτερο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, επιχείρησε σήμερα να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για το rebate στα φάρμακα» σημειώνει σε ανακοίνωσή της ΝΔ.

Όπως αναφέρει, «όλως τυχαίως, το Bloomberg είχε δημοσιοποιήσει λίγο νωρίτερα την έρευνα της Novartis από την οποία δεν προκύπτει κανένα απολύτως στοιχείο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων. Να είναι άραγε fake news και αυτό το δημοσίευμα;» διερωτάται η Πειραιώς.
Στο πλαίσιο αυτό, συνιστά στην κυβέρνηση «αντί να παριστάνει τον κατήγορο, οφείλει να απαντήσει επιτέλους γιατί μόλις πριν από λίγες μέρες κατέθεσε τροπολογία που χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις φαρμακοβιομηχανίες και αυξάνει τις τιμές των φαρμάκων για τους πολίτες».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν αρκείται στην ταύτισή της με τη Novartis. Αυτογελοιοποιείται, πανηγυρίζοντας διότι η Novartis έλεγξε τον εαυτό της και έκρινε ότι δεν προκύπτουν στοιχεία για χρηματισμό Ελλήνων αξιωματούχων... από τη Novartis!» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
«Εφόσον αυτό είναι αρκετό για τη ΝΔ, μπορεί να ζητήσει δημόσια να σταματήσει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Μάλλον έχουν πάθει όλοι Novartis στη Νέα Δημοκρατία...» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα