Δευτέρα 22 Απριλίου 2019  03:48:17

Πως Ταμεία- Υπουργεία βασανίζουν τους ασφαλισμένους. Η θαρραλέα έκθεση του Συνηγόρου Σ. Ποττάκη στα κόμματα της Βουλής. Ποιά είναι τα πλέον βασανιστικά ασφαλιστικά Ταμεία. Κύριο

ΝΔ: Πρωταθλητής στην κακοδιαχείριση, την αδιαφάνεια και τη γραφειοκρατία ο τομέας του Ασφαλιστικό.

Ασφαλιστικά ταμεία, όπως ο ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ και ο ΕΟΠΥΥ, φορείς κοινής ωφελείας όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και τα ΕΛΤΑ, δήμοι, αλλά και υπουργεία (Εσωτερικών, Παιδείας) είναι οι «πρωταθλητές» στα φαινόμενα κακοδιοίκησης και για το 2018, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Η 20ή κατά σειράν έκθεση παραδόθηκε από τον Συνήγορο του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη, στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και αποδέκτες όλα τα κόμματα. Συντεταγμένη με παρρησία, αντικειμενικότητα και σοβαρή τεκμηρίωση προκειμένου να υπάρξουν διορθώσεις και βελτιώσεις από τα αρμόδια Υπουργεία και Οργανισμούς, όπως τα ασφαλιστικά Ταμεία και οι ΔΕΚΟ.. Ο πρόεδρος της Βουλής, κατά την παραλαβή της έκθεσης, τόνισε τη σημασία του θεσμού στη χώρα μας και διεθνώς καθώς και τη συμβολή του στη θωράκιση των δικαιωμάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Ποττάκης χαρακτήρισε το 2018 «χρονιά-ορόσημο για την κοινωνία, την οικονομία και τη διοίκηση», σημειώνοντας ότι με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων δημοσιονομικής πολιτικής η χώρα μπήκε σε διαδικασία ανασύνταξης των διοικητικών δομών.
Για το 2018 ο αριθμός των αναφορών έφτασε τις 15.644 πλησιάζοντας τα επίπεδα-ρεκόρ του 2014 (16.339). Οι περισσότερες αναφορές, για ακόμη μία χρονιά, αφορούσαν ασφαλιστικά θέματα, χωροθέτηση, αδειοδότηση, φορολογία, είσοδο και παραμονή αλλοδαπών αλλά και φυλετικές διακρίσεις.

ΝΔ: Πρωταθλητής στην κακοδιαχείριση, την αδιαφάνεια και τη γραφειοκρατία ο τομέας του Ασφαλιστικό

«Η ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2018, αποτελεί κόλαφο για το υπουργείο Εργασίας, καθώς επιβεβαιώνει απόλυτα την κακοδιαχείριση, την αδιαφάνεια, τις αδικίες, την γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία των πολιτών». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης προσθέτει ότι « σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η συντριπτική πλειοψηφία των καταγγελιών των πολιτών σε σχέση με υποθέσεις κακοδιοίκησης, αφορούν το υπουργείο Εργασίας και το ασφαλιστικό σύστημα. Πιο συγκεκριμένα, από τις 15.644 αναφορές – καταγγελίες που υποβλήθηκαν το 2018, οι 1.834 ή 5,3% αφορούν τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση (αδιαφάνεια, ταλαιπωρία του πολίτη) από το 2015 έχουν αυξηθεί κατά 36%!»
«Δυστυχώς, τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την κριτική, τις ανησυχίες μας, αλλά και την μεγάλη ζημιά που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση με αποκλειστικά δική της ευθύνη στο ασφαλιστικό σύστημα» τονίζει ο κ. Βρούτσης.

«Μόνιμα θύματα αυτής της ανερμάτιστης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι συνταξιούχοι, οι ασφαλισμένοι, οι εργοδότες, αλλά και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας που διαλύεται συστηματικά από μια κυβέρνηση που συνειδητά κινείται στις ράγες του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Μια κυβέρνηση που εξαπατά τους πολίτες και τελικά ενδιαφέρεται μονάχα για την ικανοποίηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων» καταλήγει ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα