Δευτέρα 22 Απριλίου 2019  11:26:57

Μόνος από όλους τους βουλευτές ο Άδωνης Γεωργιάδης ξεσκεπάζει ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα για τις μειώσεις των φόρων-εισφορών κατά...50% στους εφοπλιστές. Πλήρης η αποσιώπηση-συγκάλυψη της υπόθεσης. Κύριο

Την αποκάλυψη για την απαράδεκτη αναδίπλωση-μείωση, που έκανε από 1.3, πρώτη και μόνη η Ιστοσελίδα μας. (το δημοσίευμα στη συνέχεια).

Προεκλογικές νομιμοποιήσεις σε αιγιαλό και παραλία προωθεί το υπ. Οικονομικών

Αποκάλυψη και καταγγελία δημόσια μετά δύο περίπου μήνες.«Ο Τσίπρας μείωσε την εθελοντική προσφορά των εφοπλιστών από τα 140 εκατ. ευρώ στα 75 εκατ. ευρώ... Καλά ρε παιδία από το Μέγαρο Μαξίμου μέσα σας δεν αισθάνεστε ότι λέτε αρλούμπες», τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης

Την «δεξιά» μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ με την υιοθέτηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών επικρότησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τις διατάξεις για τον αιγιαλό και την μείωση της εθελοντικής προσφοράς των εφοπλιστών.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε συμφωνήσει με τους εφοπλιστές ώστε οι δεύτεροι να εισφέρουν εθελοντικά 140 εκατ. ευρώ. Εγώ τότε διαφωνούσα γιατί είμαι κατά των φόρων. Πριν από λίγες ημέρες ο Τσίπρας με τον πρόεδρο των εφοπλιστών τον κ. Βενιάμη υπέγραψαν συνυποσχετικό που κατεβάζει την εθελοντική προσφορά από τα 140 εκατ ευρώ στα 75 εκατ. ευρώ. Μπράβο στον Τσίπρα που μειώνει την εισφορά 50%.» είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει «όμως ρε παιδία απο το Μέγαρο Μαξίμου ξεκίνησαν 70 εκατ ευρώ και εδώ στην Βουλή η ρύθμιση που φέρνετε προβλέπει 40 εκατ ευρώ. Καλά ρε παιδία μέσα σας δεν αισθάνεστε ότι λέτε αρλούμπες».

Σχετικά με τις διατάξεις για τον αιγιαλό είπε «το 2014 ο τότε υπουργός Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας έφερε μια αντίστοιχη ρύθμιση και έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ τότε το έλα να δεις. Όχι μόνο στην Βουλή αλλά οργανώσατε στους δήμους ομιλίες κατά του άρθρου που θα κατέστρεφαν τους αιγιαλούς. Πέρασαν 5 χρόνια να φθάσουμε στο 2019 για να προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που θα είχε κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου 5 χρόνια πριν και θα είχαν γλιτώσει οι άνθρωποι την ταλαιπωρία και θα είχε κερδίσει χρήματα το Δημόσιο. Εγώ το βρίσκω θετικό αυτό που φέρνετε. Κάνετε μια τεράστια μεταβολή στην ιδεολογία σας και σας συγχαίρω. Είναι καλό να ξεκινάς ακροαριστέρος και να πηγαίνεις δεξιότερα. Καλό ειναι κάποια στιγμή μπορεί να γίνεται και δεξιοί και να είστε κανονικοί άνθρωποι».

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΜΑΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΝ 1Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Εφοπλιστές σε συμπαιγνία με Τσίπρα- Κουβέλη- Τσακαλώτο: Eίχαν υποχρέωση να δώσουν από το νόμο 140 εκατ. ευρώ. Θα δώσουν.... εθελοντικά τα μισά, 75 εκατ. (αλλά κάποτε και μέχρι 40 εκατ). 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019

Μειώθηκε στα μισά τα οφειλόμενα ποσά με τον νόμο με το συνυποσχετικό για «αυτοφορολόγηση» των εφοπλιστών υπέγραψαν Τσίπρας - Βενιάμης.
Η εκκαθάριση θα γίνεται από τη Δ.Ο.Υ. Πλοίων κάθε δύο χρόνια. Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με την κυβέρνηση συμφώνησαν ότι το ελάχιστο ανά χρόνο συνολικό ποσό θα είναι τα 40 εκατομμύρια ευρώ -αν και η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου ανεβάζει το ποσό στα 75 εκατ. ευρώ ετησίως.
Εάν δεν καλυφθεί το ελάχιστο ποσό, τότε θα συμπληρώνεται η διαφορά από εισφορές για πλοία που θα διαχειρίζονται οι εταιρείες με έδρα την Ελλάδα. Τα πέντε χρόνια που ίσχυσε η εθελοντική εισφορά των εφοπλιστών στον κρατικό «κορβανά» υπολογίζεται ότι έμπαιναν κάθε χρόνο 70 εκατ. ευρώ.

Με το νέο Συνυποσχετικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου, «πλέον καθίσταται μόνιμη η καταβολή ποσού που αντιστοιχεί στο 10% των εισαγόμενων μερισμάτων των μελών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών» - Βενιάμης: Στο 95%-96% η συμμετοχή των Ελλήνων εφοπλιστών - Τσίπρας: Θα μπορούσατε να έχετε αποφύγει οπoιαδήποτε συνεισφορά.

Συνυποσχετικό για την «αυτοφορολόγηση» των Ελλήνων εφοπλιστών στην ελληνική οικονομία, αορίστου διάρκειας, υπέγραψαν σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης.

Με το νέο Συνυποσχετικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, «πλέον καθίσταται μόνιμη η καταβολή ποσού που αντιστοιχεί στο 10% των εισαγόμενων μερισμάτων των μελών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Με βάση το ύψος των δηλωθέντων μερισμάτων των τελευταίων ετών, το ποσό που θα εισρέει στα δημόσια ταμεία θα είναι κατ' ελάχιστο 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως».

Η «αυτοφορολόγηση» των Ελλήνων εφοπλιστών αφορά ένα σταθερό ποσοστό 10% επί των εισαγομένων μερισμάτων που δικαιούνται φυσικά πρόσωπα από τις ναυτιλιακές εταιρείες στις οποίες συμμετέχουν, αντί της εθελοντικής εισφοράς, που ίσχυε μέχρι το τέλος του 2018. Η καταβολή του 10% επί των μερισμάτων έχει αόριστη χρονική διάρκεια, σε αντίθεση με την εθελοντική εισφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκκαθάριση θα γίνεται από τη Δ.Ο.Υ. Πλοίων κάθε δύο χρόνια. Κατά πληροφορίες, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με την κυβέρνηση συμφώνησαν ότι το ελάχιστο ανά χρόνο συνολικό ποσό θα είναι τα 40 εκατομμύρια ευρώ -αν και η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου ανεβάζει το ποσό στα 75 εκατ. ευρώ ετησίως.

Εάν δεν καλυφθεί το ελάχιστο ποσό, τότε θα συμπληρώνεται η διαφορά από εισφορές για πλοία που θα διαχειρίζονται οι εταιρείες με έδρα την Ελλάδα. Τα πέντε χρόνια που ίσχυσε η εθελοντική εισφορά των εφοπλιστών στον κρατικό «κορβανά» υπολογίζεται ότι έμπαιναν κάθε χρόνο 70 εκατ. ευρώ.
Μετά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, δήλωσε ότι η σημερινή μέρα «είναι μια προσπάθεια που κάναμε μαζί με την κυβέρνηση να μείνουμε οικειοθελώς στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για να βοηθηθεί η εθνική οικονομία. Είναι κάτι που είχαμε συμφωνήσει και στην τελευταία τετραετία, οι δύο προηγούμενες συμφωνίες που είχαμε υπογράψει με την κυβέρνηση έληξαν και τώρα υπογράψαμε τη νέα που έχει αόριστη διάρκεια».
«Ευχαριστούμε τον πρωθυπουργό για την συνεργασία που είχαμε μέσα σε ένα πολύ πολιτισμένο περιβάλλον» προσέθεσε ο κ. Βενιάμης.

Η ΝΟΜΙΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΘΗΚΕ

Ναι είπαν χθες οι εφοπλιστές στην παράταση για ακόμα ένα έτος (2018) της εθελοντικής εισφοράς, εγκρίνοντας ομόφωνα την πρόταση του προέδρου της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θόδωρου Βενιάμη και του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία κατατέθηκε έπειτα από την απαίτηση των δανειστών.
Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΕΕΕ η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Ιδρυμα Ευγενίδου.
Αμέσως μετά, η Ενωση σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι τα μέλη της ενέκριναν την πρόταση του Θ. Βενιάμη και του Δ.Σ. για την επέκταση «υπό τις απαιτούμενες διαδικασίες της διάρκειας ισχύος του συνυποσχετικού οικειοθελούς παροχής μεταξύ ναυτιλιακής κοινότητας και πολιτείας για ένα ακόμη έτος, δηλαδή και το 2018, προκειμένου να συνδράμουν στην επίτευξη των επιδιωκόμενων δημοσιονομικών στόχων».

Υπενθύμιζαν δε ότι «το συνυποσχετικό αποτέλεσε πρωτοβουλία της ΕΕΕ στην οποία η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα ανταποκρίθηκε στη συντριπτική της πλειοψηφία θετικά, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ενότητα και σύμπνοια του κλάδου, καθώς και την επιθυμία του να στηρίξει έμπρακτα τον τόπο του σε δύσκολες περιόδους».

Σημειώνεται ότι η εθελοντική εισφορά των εφοπλιστών προβλέφθηκε με το άρθρο 42 του νόμου 4301/2014 με το οποίο κυρώθηκε το συνυποσχετικό σύμφωνο οικειοθελούς προσφοράς προς το ελληνικό Δημόσιο για την τετραετία 2014-2017 και βάσει της συγκεκριμένης συμφωνίας στα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου τα τρία αυτά χρόνια θα εισρεύσουν 420 εκατ. ευρώ, δηλαδή κάθε χρόνο περίπου 140 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης τα μέλη της Ενωσης ενημερώθηκαν επίσης για την πορεία της έρευνας που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ισχύον φορολογικό σύστημα της Ελλάδας στη ναυτιλία και εάν αυτό δημιουργεί συνθήκες ανταγωνισμού.
Ο Θ. Βενιάμης εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία μεταξύ ελληνικής πολιτείας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα, η οποία, όπως τόνισε, «σε κάθε περίπτωση θα σέβεται τις θεμελιώδεις αρχές του θεσμικού πλαισίου της ελληνόκτητης ναυτιλίας και κυρίως τη συνταγματική κατοχύρωση αυτού».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα