Δευτέρα 22 Απριλίου 2019  12:11:50

Ο Αλ.Τσίπρας αναδιπλώνεται και δεν ομιλεί πλέον για νέες νίκες και πρωτιές του ΣΥΡΙΖΑ. «Κρίσιμες» οι τριπλές εκλογές τον Μάιο, αβέβαιο «ντέρμπι» οι βουλευτικές τον Οκτώβριο. Κύριο

Σχετικά με την αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση για τα σκάνδαλα, πιστεύει ότι από τη μία πλευρά υπάρχουν πραγματικά σκάνδαλα και από την άλλη υπάρχει "πετσιτολογία", ενώ συμπλήρωσε ότι "για πάσα νόσο και πάσα αστοχία υπάρχει ένας Πετσίτης". Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό.

«Είμαι συνηθισμένος να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στην κάλπη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον ΑΝΤ1 και επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην εξάντληση της τετραετίας. Στρεβλώνοντας την πραγματικότητα καθώς οι περισσότερες δημοσκοπήσεις και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ ως βέβαια πρώτο και νικητή των εκλογών.

Όπως πρόσθεσε, «είναι στρατηγική επιλογή που δεν θα αλλάξει γιατί συνιστά επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα». «Είχα δεχθεί και δέχομαι εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές γιατί θεωρούν ότι είναι η στιγμή να δρέψει τους καρπούς μίας θετικής πορείας. Οι κάλπες θα είναι για τις ευρωεκλογές, κρίσιμες εκλογές, για τις περιφερειακές και για τις δημοτικές ακόμη και για κοινοτάρχες», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η-τελική- εκλογική αναμέτρηση θα είναι ντέρμπι και πρόσθεσε ότι «χαίρομαι αν είναι η εκτίμηση των πολιτικών μας αντιπάλων είναι ότι θα είναι εύκολες γι αυτούς». «Το βουβό κύμα των πολιτών που αποφασίζουν με γνώμωνα τι είναι καλύτερο για τον τόπο, θα εκφραστεί στις εκλογές», είπε.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε: "έχουμε ιστορικό χαμηλό στις αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων (Ο κ. Μητσοτάκης διαψεύστηκε και σε αυτό όταν έλεγε όταν δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές), έχουμε φθηνό δανεισμό, έχουμε ρευστότητα, έχουμε το ΔΝΤ να αποχωρεί. Με βάση αυτά τα δεδομένα μπορούμε να προχωρήσουμε.
Όπως είπε, η αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ είναι πολύ σημαντική εξέλιξη, η δεύτερη πιο σημαντική μετά την έξοδο από τα προγράμματα τον Αύγουστο του 2018.

Πηγαίνουμε σε πολιτικές ελάφρυνσης, εφόσον οι δείκτες στην οικονομία συνεχίσουν να κινούνται θετικά, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι "θα εξετάσουμε τι παροχές θα κάνουμε με σχέδιο και με βάση τα δεδομένα της οικονομίας και όχι με ευκαιριακά και εκλογικά κρίτήρια". Σημείωσε ότι μετά το ταξείδι του στην Κίνα θα συνεδριάσει με τους οικονομικούς υπουργούς και θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις. Διαβεβαίωσε πάντως ότι σε καμία περίπτωση η χώρα δεν θα γυρίσει στην εποχή των ελλειμμάτων.

Επίσης, απέδωσε στα γραφειοκρατικά προβλήματα τις επενδύσεις που έχουν μπλοκάρει όπως το Ελληνικό και πρόσθεσε ότι υπάρχουν και τα θετικά που είναι η έκρηξη των άμεσων ξένων επενδύσεων που έφθασε στα επίπεδα του 2006 και πρόσθεσε ότι μία σειρά επενδύσεις προχωρούν.
Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι ακόμη και αν είχε κόστος, δεν το σκέφθηκε, ενώ πρόσθεσε ότι «όταν μου δόθηκε η ευκαιρία μετά από 30 χρόνια να επιλύσω μία διαφορά που στοίχιζε στην χώρα και τώρα δίνει πλεονεκτήματα δεν σκέφθηκα το κόστος». Είπε ότι ήταν καλή συγκυρία και ότι και οι προκάτοχοί του αν είχαν βρεθεί σε παρόμοια συγκυρία θα είχαν πράξει το ίδιο.

Σχετικά με την αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση για τα σκάνδαλα, είπε ότι από τη μία πλευρά υπάρχουν πραγματικά σκάνδαλα και από την άλλη υπάρχει "πετσιτολογία", ενώ συμπλήρωσε ότι "για πάσα νόσο και πάσα αστοχία υπάρχει ένας Πετσίτης". Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό, υπήρξε σπατάλη δημοσίων πόρων, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι "το ποιός και με ποιό τρόπο και μέσω ποιών προσώπων έγινε αυτό θα το ψάξει η δικαιοσύνη".

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα