Δευτέρα 22 Απριλίου 2019  11:04:17

Από την Αθήνα αρχίζει ο Μ. Βέμπερ την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία της Κομισιόν. Πιστεύει ότι η ΝΔ θα επιτύχει το υψηλότερο ποσοστό από όλα τα κεντροδεξιά κόμματα στη Ευρώπη. Ίσως κοντά στο 38-40%. Κύριο

Στενός φίλος του προέδρου της ΝΔ έλαβε μέρος και μίλησε στο Συνέδριο της ΝΔ τον περασμένο Δεκέμβριο. Θα αρχίσει την προεκλογική του εκστρατεία στην Ευρώπη τη Μεγάλη Τρίτη στο Ζάππειο Μέγαρο.

Επιλογή για δυναμική αφετηρία με έντονο τον συμβολισμό της επιτυχίας και των μεγάλων ποσοστών υπέρ της ΝΔ και της δικής του πανευρωπαϊκής υποψηφιότητας στις Ευρωεκλογές στις 26 Μαίου.Την ανακοίνωση ότι από την Αθήνα θα αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη 23 Απριλίου η προεκλογική εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έκανε από την τελευταία συνέντευξη του ΕΛΚ στο Στρασβούργο ο επικεφαλής της Ευρωομάδας, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Στη συνέντευξη με αφορμή την τελευταία ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο Μάνφρεντ Βέμπερ είπε ότι το ΕΛΚ φιλοδοξεί σε μεγάλη επιτυχία στις ευρωεκλογές του Μαΐου, τονίζοντας ότι αν εκλεγεί πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα χτίσει στο έργο του προκατόχου του, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Αυτή είναι η παράδοση του ΕΛΚ», τόνισε και παρά τις νέες εξελίξεις και το άγνωστο προς το παρόν μέλλον όσον αφορά το Brexit, θα την τηρήσει.

Τρεις είναι οι άξονες της προεκλογικής εκστρατείας του ΕΛΚ:

• Ασφάλεια, όπου πρότεινε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού FBI
• Μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι θα προσπαθήσει να δημιουργηθεί θέση επιτρόπου αρμόδιου για θέματα σχέσεων με την Αφρική, καθώς θεωρεί ότι μπορεί με τον τρόπο αυτό να βρεθεί λύση στις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική, μετά την επιτυχημένη όπως τη χαρακτήρισε συμφωνία με την Τουρκία αλλά και δημιουργία ενός σοβαρού προγράμματος επανεγκατάστασης των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη ή ήδη βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος.
• Οικονομική ανάπτυξη, μέσω της έρευνας, αλλά και των εμπορικών συμφωνιών, λέγοντας ότι πρέπει να δοθεί βάρος στις εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ.

Μάνφρεντ Βέμπερ: H Tουρκία δεν μπορεί να γίνει δεκτή στην Ε.Ε

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, σε συνέντευξη του στη γαλλική «Le Monde» δήλωσε πως η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς απομακρύνεται από τις αξίες της Ένωσης.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις ευρωεκλογές του Μαΐου και πρόεδρος της ευρωομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο τόνισε πως επιθυμεί να βάλει τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Τουρκία, σε περίπτωση που εκλεγεί Πρόεδρος της Επιτροπής. «Θα μεταβώ στην Άγκυρα για να προτείνω μια στενή οικονομική σχέση, εκπαιδευτικές ανταλλαγές, τη συνέχιση του κοινού αγώνα μας ενάντια στην τρομοκρατία κ.λπ. Όμως, αυτή η χώρα δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ένωσης, επειδή δεν έχει την υποστήριξη της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και επειδή η Τουρκία απομακρύνεται από τις αξίες της Ένωσης», σχολίασε χαρακτηριστικά.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα