Δευτέρα 20 Μαϊου 2019  02:11:01

Η κ. Μπέττυ Μπαζιάνα συμπαραστάθηκε ως « γυναίκα και μάνα» στη μητέρα του Π. Φύσσα, του οποίου η δίκη καθυστερεί επί 4 χρόνια, με ευθύνη της Κυβέρνησης του Αλ. Τσίπρα. Κύριο

Καταγγελίες από όλα τα κόμματα, πλην Χ.Α. για τις πρωτοφανείς καθυστερήσεις αυτές σε μια δίκη που άρχισε στις 21 Απριλίου 2015 και ακόμα δεν έχει εξαντληθεί ο κατάλογος των μαρτύρων.

-Και όλα αυτά, επειδή η Κυβέρνηση δεν έχει λύσει (σκοπίμως κατά τους επικριτές της, για να πάμε στις νέες εκλογές χωρίς καταδικασμένους τους πρωτεργάτες και τη οργάνωση της Χ.Α. που κατηγορείται ως εγκληματική συμμορία) δύο-τρία κρίσιμα θέματα. Πρώτο να μην υπάρχει άλλη παράλληλη απασχόληση-υποχρέωση των μελών του δικαστηρίου(που συνεδριάζουν τελικά μια φορά την εβδομάδα), να λύσει το θέμα των υποδομών, της διεξαγωγής της δίκης σε ειδική αίθουσα του Εφετείου και όχι στην πεπαλαιωμένη του Κορυδαλλού.

- Δίκη σημαντική αλλά τόσο αργόσυρτη, που προκαλεί απαξίωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κατηγορούμενοι –και πρώην προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό- βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο αρχηγός της Ν. Μιχαλολιάκος δεν έχουν πατήσει ούτε μια ημέρα στο δικαστήριο. Επικοινωνιακό σόου και καταγγελίες της ΝΔ. Αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα που ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται εκτός φυλακής, την ώρα που άλλα «μπουμπούκια» της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για επιθέσεις κατά μεταναστών απολαμβάνουν τον αέρα της ελευθερίας, η σύντροφος του πρωθυπουργού θυμήθηκε να εμφανιστεί σήμερα στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Με τη δική της Χρυσής Αυγής να έχει «βαλτώσει» για καιρό παρά τις δραματικές εκκλήσεις της μάνας του Παύλου Φύσσα, Μάγδας και άλλων συγγενών θυμάτων της νεοναζιστικής οργάνωσης για επίσπευση των διαδικασιών καθώς αύριο συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από το ξεκίνημά της, η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα αποφάσισε να βρεθεί στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να παρακολουθήσει τη δίκη, η οποία έχει εισέλθει στη φάση των καταθέσεων.

Την ώρα που ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται εκτός φυλακής, την ώρα που άλλα «μπουμπούκια» της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για επιθέσεις κατά μεταναστών απολαμβάνουν τον αέρα της ελευθερίας, την ώρα που τα «τάγματα της Χρυσής Αυγής» συνεχίζουν τη δράση τους, η σύντροφος του πρωθυπουργού, θυμήθηκε να εμφανιστεί σήμερα στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού όπου μεταξύ άλλων είχε συνομιλία με τη μητέρα του άτυχου μουσικού ο οποίος δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013.

Μάλιστα η σύντροφος του πρωθυπουργού συνοδευόταν και από μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας έτσι να δείξει – τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο – ότι το κυβερνών κόμμα δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την εξέλιξη της δίκης, μίας δίκης που είναι ίσως η σημαντικότερη στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.
Η κ. Μπαζιάνα μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού αγκάλιασε και φίλησε τη μητέρα του Παύλου Φύσσα. Παρακολούθησε για λίγο τη διεξαγωγή της δίκης και στο πρώτο διάλλειμα μίλησε πάλι με την μητέρα του Φύσσα και άλλους παράγοντες της πολιτικής αγωγής. Με γελοίες υπερβολές και κολακείες ήταν το εκτενές ρεπορτάζ της ΕΡΤ στην επίσκεψη αυτή της κ,.Μπαζιάνα στην αίθουσα της δίκης και οι λυρικές αναφορές σχετικά ως « γυναίκα και μάνα» που συμπονά και συμπάσχει και μετέβη χθες εκεί ως προβληματισμένο πολιτικά άτομο.

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της δίκης, το κεντρικό αίτημα των συγγενών όλων των θυμάτων της Χρυσής Αυγής και της Μάγδας Φύσσας παραμένει η παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων.

Και σίγουρα με τους ασπασμούς της κ. Μπαζιάνας, δεν θα έρθει γρηγορότερα. Αυτό σε ένα ευνομούμενο κράτος, θα έπρεπε να είχε γίνει, λόγω της σοβαρότητας της δίκης και των κατηγοριών πολύ νωρίτερα, ώστε να έχουμε αποφύγει να κυκλοφορεί ελεύθερος ο κατ΄ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα.
Είναι προφανές ότι η κ. Μπαζιάνα χρησιμοποιείται από το πρωθυπουργικό επικοινωνιακό επιτελείο προκειμένου να εξωραϊστεί η εικόνα μιας κυβέρνησης που δεν έκανε τίποτε για να ολοκληρωθεί μια δίκη – σταθμός για τη Δημοκρατία. Και να μας κάνει να ξεχάσουμε τον «εναγκαλισμό» του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή στις πλατείες της οργής.

Για την κωλυσιεργία στη δίκη της Χρυσής Αυγής έχει ευθύνη και η κυβέρνηση καθώς δεν κατάφερε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας παρά τις σχετικές υποσχέσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η μητέρα του Παύλου Φύσσα είχε ζητήσει την παρέμβαση τόσο του πρωθυπουργού όσο και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μόλις είχε γίνει γνωστή η αποφυλάκιση, δε, του Γιώργου Ρουπακιά λόγω παρέλευσης του ανώτατου επιτρεπτού ορίου προσωρινής κράτησης, η οικογένεια Φύσσα είχε ξεσπάσει δημοσιεύοντας το παρακάτω βίντεο προκειμένου να θυμούνται όλοι τη δολοφονική δράση κατ΄ ομολογίαν δολοφόνων αλλά και τους μισαλλόδοξους λόγους βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Οι χθεσινές ανακοινώσεις

Καταγγελίες διαρκείς υπήρξαν επί χρόνια από όλα τα κόμματα, πλην Χ.Α. για τις πρωτοφανείς καθυστερήσεις αυτές σε μια δίκη που άρχισε στις 21 Απριλίου 2015 και ακόμα δεν έχει εξαντληθεί ο κατάλογος των μαρτύρων..

-Και όλα αυτά, επειδή η Κυβέρνηση δεν έχει λύσει (σκοπίμως κατά τους επικριτές της, για να πάμε στις νέες εκλογές χωρίς καταδικασμένους τους πρωτεργάτες και τη οργάνωση της Χ.Α. που κατηγορείται ως εγκληματική συμμορία) δύο-τρία κρίσιμα θέματα. Πρώτο να μην υπάρχει άλλη παράλληλη απασχόληση-υποχρέωση των μελών του δικαστηρίου(που συνεδριάζουν τελικά μια φορά την εβδομάδα), να λύσει το θέμα των υποδομών, της διεξαγωγής της δίκης σε ειδική αίθουσα του Εφετείου και όχι στην πεπαλαιωμένη του Κορυδαλλού.

«Αύριο, 20 Απριλίου, κλείνουν ακριβώς τέσσερα χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, την οποία προκάλεσε η ΝΔ με στοιχεία που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη ήδη από το 2013.

Προφανώς την «επέτειο» της πρωτοφανούς αυτής καθυστέρησης που οφείλεται αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ, πήγε να τιμήσει σήμερα στο δικαστήριο η σύζυγος του πρωθυπουργού».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να εξηγήσει για ποιον λόγο όλα αυτά τα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ συμπορεύτηκε με τη ΧΑ. Στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, στις πλατείες της αγανάκτησης, στο δημοψήφισμα παρωδία, στις κοινές επισκέψεις βουλευτών τους στα νησιά, στην προσπάθεια να επιβάλλουν απλή αναλογική, στον διορισμό της κ. Θάνου στην Ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού».

«Έχει και η υποκρισία τα όρια της» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: Θράσος της ΝΔ να πιάνει στο στόμα της τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δίκη των νεοναζιστών

«Ούτε έξω από τη δικαστική αίθουσα δεν έχουν περάσει για να αντιληφθούν τη φρίκη που σκόρπισαν οι νεοναζιστές»

Για «θράσος» της ΝΔ κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Όπως υποστηρίζει, «το κόμμα που συμπορεύτηκε και συνεχίζει να συμπορεύεται με τη Χρυσή Αυγή, το κόμμα που έστρωσε το έδαφος για την άνοδό της, το κόμμα που έδειξε διαχρονικά προκλητική ανοχή στα δεκάδες της εγκλήματα, το κόμμα που προσπάθησε να ξεπλύνει τη φασιστική της δράση με την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, το κόμμα που είχε χρεώσει στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τ. Μπαλτάκο, τις επαφές μαζί της, το κόμμα που έχει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό τον Μ. Βορίδη, διάδοχο του Μιχαλολιάκου στην ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ, το κόμμα που δεν λέει λέξη για τις τωρινές φασιστικές πρακτικές απέναντι σε στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσχημα τη συμφωνία των Πρεσπών, έχει το θράσος να πιάνει στο στόμα του τον ΣΥΡΙΖΑ και να μιλά για τη δίκη των νεοναζιστών».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στη ΝΔ πλήρη άγνοια για την πορεία της δίκης και τις σχετικές ενέργειες του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. «Ούτε έξω από τη δικαστική αίθουσα δεν έχουν περάσει για να αντιληφθούν τη φρίκη που σκόρπισαν οι νεοναζιστές» αναφέρει η Κουμουνδούρου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα