Δευτέρα 20 Μαϊου 2019  01:57:01

Αγανακτισμένοι οι πυρόπληκτοι- θύματα της τραγωδίας στο Μάτι εννέα μήνες μετά: «Ο Αλ.Τσίπρας δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα μας για συνάντηση». Όλα υποσχέσεις, όλα μένουν στη μέση.. Κύριο

Ηδη έχουν περάσει 20 μέρες από την τελευταία, σχετική επιστολή της ΣΕΚΜΑ στο γραφείο του πρωθυπουργού. «Οι κάτοικοι στο Μάτι αισθανόμαστε απόγνωση και αγανάκτηση».

Όλα γίνονται εύκολες υποσχέσεις, μεταβάλλονται σε αραιές επαφές και σε χαλαρό ενδιαφέρον, αργόσυρτη διαδικασία. Ηδη πέρασαν εννέα μήνες και .έχουν πολύ λιγότερα από το πλήθος των εξαγγελιών. Για καθημερινά προβλήματα που παραμένουν άλυτα, «καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είναι σε θέση να τα επιλύσουν», μιλούν οι πυρόπληκτοι στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά των 100 νεκρών από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018. Εννέα μήνες μετά την εθνική τραγωδία, η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων στο Μάτι (ΣΕΚΜΑ) αναφέρει ότι «παρά τις προσωπικές δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού για την αποκατάσταση της περιοχής με διαδικασίες fast track ο οικισμός παραμένει κατεστραμμένος» ενώ τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα για συνάντηση.

Συγκεκριμένα έχουν περάσει 20 μέρες από την σχετική επιστολή της ΣΕΚΜΑ στο γραφείο του πρωθυπουργού. «Οι κάτοικοι στο Μάτι αισθανόμαστε απόγνωση και αγανάκτηση. Η Συντονιστική Επιτροπή διαπιστώνοντας την αδράνεια και την αδυναμία των αρμόδιων υπηρεσιών, απέστειλε την από 30/3/2019 συνημμένη επιστολή προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας να τηρήσει την υπόσχεση, δέσμευση και εξαγγελία του και να επιληφθεί προσωπικά του θέματος. Δυστυχώς, 20 μέρες πέρασαν και ο Πρωθυπουργός δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημά μας για συνάντηση μαζί του...» ανακοίνωσε η ΣΕΚΜΑ.

Οι κάτοικοι ζητούν από την κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα επιβίωσης των εγκαυματιών, διαβίωσης των πληγέντων, έκδοσης αδειών και αποκατάστασης του οικισμού: «Καλούμε τον πρωθυπουργό να επιδείξει πως πράγματι έχει την απαραίτητη ευαισθησία, ώστε να γίνουν πράξη όσα υποσχέθηκε στους κατοίκους στην προ πέντε μηνών τελευταία του επίσκεψη στο Μάτι, στις 27 Νοεμβρίου 2018».

Στην τελευταία επιστολή τους προς τον Αλέξη Τσίπρα οι κάτοικοι επεσήμαναν μεταξύ άλλων ότι «μένουν αρκετές εκκρεμότητες, για την επίλυση των οποίων η κυβέρνηση και εσείς προσωπικά έχετε δεσμευτεί (...) Η Συντονιστική Επιτροπή των Κατοίκων στο Μάτι Αττικής με την παρούσα επιστολή επιθυμεί να σας επιστήσει την προσοχή στα ενδεικτικώς αναφερόμενα ακόλουθα θέματα, ζητώντας παράλληλα άμεση συνάντηση μαζί σας. 1. Η απομάκρυνση αμιαντούχων υλικών από ιδιοκτησίες έχει σταματήσει εδώ και 3 μήνες (...) 2. Οι αδειοδοτήσεις για επισκευές των κατοικιών προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς ενώ δεν προχωρούν καθόλου οι άδειες για τις ανακατασκευές κατοικιών (...) 3. Καμία πληροφόρηση δεν έχουμε όσον αφορά το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο (...) 4. Όσον αφορά στους εγκαυματίες εκκρεμούν ακόμη σοβαρά θέματα αποζημιώσεων και κάλυψης των αναγκών αποκατάστασής τους».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα