Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019  14:04:21

Η σαΐτα των πρώτων δηλώσεων του δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου έπληξε και ενόχλησε τον χώρο της ΝΔ. Κύριο

Σε αμηχανία στελέχη της Πειραιώς και προσπάθεια πολιτικής κερδοσκοπίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον υπουργό Νικ.Παππά.


"Κανένα έθιμο δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή", λένε γαλάζια στελέχη μάλλον αμήχανα και αιφνιδιασμένα, εξαιτίας τις πρώτες δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας και υποψηφίου περιφερειάρχη με τη ΝΔ μετά τον τραγικό θάνατο εικονολήπτη στο σαϊτοπόλεμο. Δηλώσεις αρκετά λαϊκίστικες.

Στη επανορθωτική δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας και υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων υποστηρίζοντας μετά τον τραγικό θάνατο εικονολήπτη ότι το έθιμο του σαϊτοπολέμου είναι στο... DNA των Μεσσηνίων, παραπέμπουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
"Ο κ. Νίκας έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη για τις αρχικές του δηλώσεις. Κανένα έθιμο δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή" έλεγαν ειδικότερα γαλάζια στελέχη.

Ο κ.Νίκας ο οποίος διεκδικεί την περιφέρεια Πελοποννήσου με τη στήριξη της ΝΔ, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αρχικές του δηλώσεις, υποστήριξε ότι παρεξηγήθηκαν όσα είπε και δήλωσε ότι δεν έχει κανέναν μέλλον ο "θεσμός" εάν δεν υπάρξει συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο για τους όρους διεξαγωγής του.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε δηλώσει πως: «Ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ωστόσο ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά».

Η δήλωση του προκάλεσε σάλο στον απόηχο του θανάτου του Κώστα Θεοδωρακάκη.

Ο κ.Νίκας θέλησε επίσης να αποσείσει τις ευθύνες του δήμου Καλαμάτας. Σε δηλώσεις του στον Ant1 είπε πως ο σαϊτοπόλεμος, στον οποίο αναφέρεται ως θεσμό, «κρατά πολλές δεκαετίες», ενώ πρόκειται για «εκδήλωση που γίνεται σε δέκα περιοχές της Μεσσηνίας και στηρίζεται από ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, που δεν μπόρεσε να σταματήσει η δικτατορία».
«Υπάρχει σωματείο με εγκεκριμένο καταστατικό από το Ειρηνοδικείο», εξήγησε, τονίζοντας πως «ποτέ δεν έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις χρηματοδότηση από το υπουργείο Οικονομικών».

Σημείωσε δε, πως τα μέτρα ασφαλείας που είχε λάβει ο Δήμος Καλαμάτας ήταν «καλύτερα από κάθε άλλη φορά» και ανέφερε χαρακτηριστικά την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στο σημείο και την αυτοοργάνωση των συμμετεχόντων. «Ήταν μία κακιά ώρα», είπε για το θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου πατέρα δύο παιδιών, υπογραμμίζοντας πως «μετά από αυτό, ο θεσμός περνά από δύσκολη καμπή». «Η Πολιτεία να λάβει μέτρα, να φτιάξει θεσμικό πλαίσιο», τόνισε επίσης.
Οι δηλώσεις του κ.Νίκα προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις και από στελέχη της ΝΔ.

Η σύζυγός του άτυχου οπερατέρ - "Σταματήστε την πολιτική εκμετάλλευση"

Μετά το ξέσπασμα του γιου του άτυχου άνδρα, ο οποίος επιτέθηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook στον δήμαρχο Καλαμάτας για τη στάση του, ακολούθησε το πρωί της Δευτέρας το δριμύ κατηγορώ της συζύγου του 53χρονου κατά της πολιτικής εκμετάλλευσης του συμβάντος.

Σε παρέμβασή της στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η γυναίκα ζήτησε να σταματήσει η «κομματική, πολιτική, επικοινωνιακή» εκμετάλλευση της τραγωδίας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η οικογένεια «δεν αντέχει άλλο».

«Σας παρακαλώ να σταματήσουν αυτές οι εικόνες, να σταματήσουν όλα δεν αντέχουμε άλλο», «και οι πολιτικοί δεν θέλω να το πιάνει ο ένας και να το τραβάει ο άλλος. Έλεος πια» τόνισε. Εκτός από την επιθυμία της να σταματήσει η μετάδοση εικόνων που δείχνουν τη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος, η σύζυγος του Κώστα Θεοδωρακάκη άφησε αιχμές για πολιτικούς και δημοσιογράφους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σχόλιο δημοσιογράφου πως ο σύζυγός της είχε ανοιχτά ταχθεί κατά του σαϊτοπόλεμου, εκείνη σχολίασε ότι «ο Κώστας είχε διαφωνήσει και με τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας εσείς οι δημοσιογράφοι».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα