Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020  19:17:42

Βαθειά εσωτερική κρίση, στη Χρυσή Αυγή, που γνωρίζει πτώση και χάνει την τρίτη θέση. Παραιτήθηκαν και οι τρεις ευρωβουλευτές με αιχμές εναντίον του φυρερίσκου Μιχαλολιάκου. Οικογενειοκρατία και «μαύρο χρήμα». Κύριο

Στις Ευρωεκλογές του 2014 η ΧΑ είχε συγκεντρώσει ποσοστό 9,36% και εκλέξει τελικά τρείς Ευρωβουλευτές. Τώρα με προβλεπτό ποσοστό 5-6 % δεν της αναλογεί παρά ένας Ευρωβουλευτής.


Κρίση βαθειά και σοβαρή, αξιοπιστίας και απογοήτευσης, έχει ξεσπάσει στη Χρυσή Αυγή με αφορμή τις ευρωεκλογές, καθώς η προσπάθεια του αρχηγού Μιχαλολιάκου να τοποθετήσει απόλυτα ελεγχόμενους υποψηφίους οδηγεί σε παραιτήσεις εν ενεργεία ευρωβουλευτών.

Τελευταίο κρούσμα είναι η παραίτηση του ευρωβουλευτή Λάμπρου Φουντούλη, που επιτέθηκε μάλιστα στον αρχηγό της οργάνωσης.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να τοποθετήσει τον Γιάννη Λαγό επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ναζιστικής οργάνωσης, αλλά όχι μόνο. Θέλει να αποσύρει από το ψηφοδέλτιο και όσους μπορούν να απειλήσουν τον Γιάννη Λαγό στην συλλογή ψήφων, προκαλώντας έτσι την κρίση.

Πρώτα ήρθε η ανεξαρτητοποίηση του Ελευθέριου Συναδινού που έχει αποχωρήσει εδώ και έναν χρόνο και έχει ιδρύσει το δικό του «κόμμα», το «ΠΑΤΡΙΕ». Είναι τώρα υποψήφιος με τον Γιώργο Καρατζαφέρη στις ευρωεκλογές. Μετά ήρθε η αποχώρηση του Γιώργου Επιτήδειου, που επίσης κόπηκε από το ευρωψηφοδέλτιο λόγω του υπόδικου Λαγού και τώρα ήρθε η ώρα του ευρωβουλευτή Λάμπρου Φουντούλη. Που δεν έκρυψε την οργή του για τον αποκλεισμό του από το ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής.

Ο Λάμπρος Φουντούλης, απο τα δυνατά ονόματα της οργάνωσης, αφού μέχρι πρότινος προβαλλόταν ως ο «πατέρας του ήρωα συναγωνιστή» τους, που δολοφονήθηκε από τρομοκράτες έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με δήλωσή του εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που ελήφθη η απόφαση, αφήνοντας αιχμές εναντίον του «Αρχηγού» αν και όπως λέει η απόφασή του είναι «σεβαστή».

Ο Λ. Φουντούλης, χρησιμοποιώντας τα λόγια του Ν. Μιχαλιάκου: «Η Χρυσή Αυγή δεν θα σας προδώσει, εσείς μην προδώσετε τη ΧΑ», έσπευσε να τονίσει: «Όσον αφορά εμένα, ένα είναι σίγουρο: πως εγώ δεν πρόδωσα τη Χρυσή Αυγή...» Αφήνοντας να εννοηθεί οτι την Χρυσή Αυγή την πρόδωσε ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Στη δημόσια δήλωσή του, ο ευρωβουλευτής της Χ.Α. δεν κρύβει την πικρία του καθώς -όπως τονίζει- «άξιζα μια προσωπική επαφή για να μου ανακοινώσει την απόφασή του, για τους όποιους λόγους τον οδήγησαν σ' αυτή...» και ανακοινώνει την απόφασή του να μην ασχοληθεί πλέον ενεργά με την πολιτική. Οπως φαίνεται και εγράφη και στον τύπο (βλ. Εφημερίδα των Συντακτών), η ναζιστική οργάνωση και τα κορυφαία στελέχη της, βλέποντας οτι έρχονται καταδίκες στην δίκη που ακόμα είναι σε εξέλιξη, ψάχνει τρόπους για να προστατεύσει όσους κινδυνεύουν με φυλακή.

ΑΛΛΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Ενας από αυτούς τους τρόπους είναι η ασυλία που παρέχει το Ευρωκοινοβούλιο. Γι' αυτόν τον λόγο ο Μιχαλολιάκος τοποθέτησε τον Γιάννη Λαγό επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, αποπέμποντας όσους μπορούσαν να τον απειλήσουν.

Ο Μιχαλολιάκος προσπάθησε πρόσφατα να δικαιολογήσει το "κόψιμο" τω υποψηφίων ευρωβουλευτών, κάνοντας λόγο για την ανάγκη "ανανέωσης" του ευρωψηφοδελτίου, αφού "η θητεία είναι πενταετής και πρέπει να υπάρχει αλλαγή". Πρόκειται ωστόσο για πρόσχημα, αφού σε όλες τις άλλες εκλογικές αναμετρήσεις η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή κατεβάζει τους ίδιους υποψηφίους. Οπως δηλαδή και στις προηγούμενες εκλογές κατεβάζει τον Ηλία Κασιδιάρη για δήμαρχο Αθήνας, τον Ηλία Παναγιώταρο για περιφερειάρχη Αττικής και τον Ματθαιόπουλο για δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Μια σειρά σοβαρότατων καταγγελιών κατά της Χρυσής Αυγής, κάνει ο πρώην ευρωβουλευτής της, Ελευθέριος Συναδινός, ο οποίος μιλά για «μαύρα χρήματα» στα ταμεία του κόμματος.
Ο Ελευθέριος Συναδινός, μιλώντας στην τηλεόραση του AΡΤ τόνισε ότι το κόμμα της Χ.Α. έχει εισπράξει μέχρι σήμερα ένα εκατομμύριο ευρώ από τις παρακρατήσεις μισθών των ευρωβουλευτών και των συνεργατών τους.

Υποστήριξε μάλιστα, ότι μετά τον νέο κανονισμό, που απαγορεύει την χρηματοδότηση κομμάτων από βοηθούς ευρωβουλευτών, ο Νίκος Μιχαλολιάκος ζήτησε να μπουν «μαύρα» χρήματα στα ταμεία της Χρυσής Αυγής: «Δεν με ενδιαφέρει, εγώ θέλω να έρθουν τα χρήματα, έστω και μαύρα» είπε ο αρχηγός της οργάνωσης, σύμφωνα με τον Ελ. Συναδινό. «Τότε εγώ βγήκα από τα ρούχα μου, τους έστειλα επιστολή και τους είπα: "Το παράνομο, είναι παράνομο, είτε μαύρα, είτε άσπρα"».

Ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελευθέριος Συναδινός, ο οποίος τον Απρίλιο του 2018 παραιτήθηκε από το κόμμα καταγγέλλοντας «κύκλο άεργων στελεχών» είπε ακόμη ότι το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου, έβαλε υποψήφιο ευρωβουλευτή τον νυν βουλευτή Γιάννη Λαγό για να τον φυγαδεύσει στις Βρυξέλλες, καθώς του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. «Αν του επιτρέψουν να μεταβεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τότε είναι σίγουρο ότι θα τα έχουν κάνει πλακάκια με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε.
Ακόμη έκανε λόγο για εκμετάλλευση των δολοφονιών Καπελώνη και Φουντούλη.

Τόνισε ακόμη ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα στο οποίο επικρατεί οικογενειοκρατία, αφού όπως είπε, ο Μιχαλολιάκος έχει διορίσει συμβούλους, επιστημονικούς συνεργάτες αρκετά άτομα από την οικογένειά του.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline