Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019  15:06:46

Ανάδελφη δημοσκόπηση με προβάδισμα, μόνο, 6 μονάδων στη ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Την φιλοξενεί και πάλι Ιστοσελίδα που έχει ιδρυθεί και λειτούργησε επί χρόνια από Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δίνουν διπλάσιο προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές. Τη διενήργησε η Palmos Analysis για λογαριασμό του Tvxs.gr.

Ανάδελφη δημοσκόπηση, χωρίς οι περισσότερες να της προσομοιάζουν. Στην κατηγορία της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ φαίνεται να προηγείται κατά σχεδόν 6 ποσοστιαίες μονάδες, με ποσοστό 23,4%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 17,5%, το ΚΙΝΑΛ 6,2%, το ΚΚΕ 5,8%, ενώ ακολουθεί στην πέμπτη θέση η Χρυσή Αυγή με 3,6%.

Χαμηλές «πτήσεις» για Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ενωση Κεντρώων
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis, πολύ χαμηλά ποσοστά συγκεντρώνουν τρία κόμματα που σήμερα έχουν έδρες στο κοινοβούλιο.

Πρόκειται για το Ποτάμι (0,5%), τους ΑΝΕΛ (0,3%) και την Ενωση Κεντρώων (1,3%).

Νέα δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα ΝΔ -9% στις ευρωεκλογές, 9,5% στις εθνικές

Μικρά είναι και τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης (2,5%) της Λαϊκής Ενότητας (1,1%), της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,1%) και της Πλεύσης Ελευθερίας (1%).

Πάνω από 19% οι αναποφάσιστοι
Ενα από τα ενδιαφέροντα ευρήματα της δημοσκόπησης της Palmos Analysis για το Tvxs.gr, είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστων που αγγίζει το 19,2%.

Συνολικά, η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 31,4%.

Κατά την ίδια έρευνα, η συσπείρωση ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζεται στο 42%, ενώ για τη ΝΔ στο 76%.

Με οικονομικά κριτήρια και με σκοπό να στείλει πολιτικό μήνυμα θα ψηφίσει το 60%
Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια των πολιτών για τη ψήφο τους, όπως αναφέρει η Palmos Analysis, από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι οι περισσότεροι εστιάζουν στα θέματα της οικονομίας και την οικονομική τους κατάσταση.

Συγκεκριμένα, ένα ποσοστό άνω του 60% δηλώνει πως θα ψηφίσει είτε με βάση τα οικονομικά του και την οικονομία (33%), είτε για να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα (30%).

Μόλις το 22% των ερωτηθέντων απάντησε πως προτεραιότητα για τη ψήφο τους έχουν τα ευρωπαϊκά ζητήματα και το μέλλον της Ευρώπης.

Ας σημειωθεί ότι η πρόσφατη δημοσκόπηση του Ευρωκοινοβουλίου έδωσε 12 μονάδες τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, διπλάσια δηλαδή.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα