Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019  14:30:28

Με δύο βλακώδη συνθήματα ο βανδαλισμός στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα, δίπλα στο Ζάππειο. Στον ύπνο πιάστηκε η αστυνομία κι εδώ. Κύριο

Νέος βανδαλισμός και στο ιστορικό άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην οδό Σταδίου, έξω από το κτίριο της Παλιάς Βουλής.

Μακρά, θλιβερή και βάρβαρη η παράδοση των βανδαλισμών στα δημόσια μνημεία. Ούτε δύο εβδομάδες δεν διατηρήθηκε καθαρό το έργο τέχνης στο κέντρο της Αθήνας.
Δύο εβδομάδες... άντεξε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα, δίχως να το βανδαλίσουν άγνωστοι με μηνύματα... χωρίς κανένα περιεχόμενο.

Άγνωστοι έγραψαν με κόκκινη μπογιά στη βάση του αγάλματος δύο «μηνύματα», θεωρώντας προφανώς πως με αυτόν τον τρόπο κάνουν κάποια εξυπνάδα, ή περνούν κάποιο ταξικό ή κοινωνικό-πολιτικό μήνυμα.

Η μία φράση ανέφερε «ο ήλιος της Βεργίνας καίει για μας τους γκέι» και η δεύτερη φράση ανέφερε «ο μεγαλέκος ήταν φονιάς των λαών και τώρα περηφάνια των μικροαστών». Τα συμπεράσματα δικά σας...

Το άγαλμα τοποθετήθηκε στις 17 Απριλίου, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Αμαλίας. Το έργο τέχνης είχε αποκτηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού το 1993 και ακολούθως δόθηκε ως δωρεά στον Δήμο Αθηναίων.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι το άγαλμα του Μακεδόνα βασιλιά φρουρείται (!) σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, αφού σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων βρίσκεται διαρκώς σταθμευμένο ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

«Ο ήλιος της Βεργίνας καίει για μας τους γκέι» - «Ο Μεγαλέκος ήταν ο φονιάς των λαών και τώρα περηφάνια των μικροαστών»
Παράλληλα, αντίστοιχες φθορές και αναγραφές έχουν προκληθεί για άλλη μια φορά και στο ιστορικό άγαλμα του Κολοκοτρώνη έξω από την παλιά Βουλή, επί της οδού Σταδίου. Κανένας και εδώ εντοπισμός ενόχων. Μάλλον «αναρχικών» κάθε είδους βανδάλων, που επιδίδονται χρόνια τώρα στην Αθήνα σε ανάλογες θλιβερές συμπεριφορές βαρβαρότητας και πρωτογονισμού και απρέπειας σε έργα τέχνης και εθνικής μνήμης.

Και σε αυτήν την περίπτωση ...άγνωστοι και ανεντόπιστοι έγραψαν συνθήματα στο βάθρο του αγάλματος, ενώ πέταξαν και μπογιές.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα