Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020  02:48:32

Οι υπερφίαλες απαιτήσεις του Αλέξη Τσίπρα όταν νίκησε την ΝΔ στις Ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου του 2014 με διαφορά μόλις...3,84%. Απαιτούσε πρόωρες εκλογές, με διάβημα στον Πρόεδρο Καρ. Παπούλια. Τώρα ο Κυρ. Μητσοτάκης σε ανάλογη διεκδίκηση. Κύριο

Τώρα αναδιπλώθηκε ομιλεί για μια ακόμη... απλή δημοσκόπηση, που δεν έχει την αξία των εθνικών εκλογών, παρά τις έως πρόσφατα διαφορετικές δηλώσεις ότι έχουν βαρύνουσα πολιτική σημασία.

Και μάλιστα με ποσοστά διαφοράς ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ κάτω από το..4%. Τώρα, η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα εκτιμάται από ορισμένους ότι θα είναι διπλάσια και αντίστροφη. Λίγα 24ωρα μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2014, ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας ότι υπάρχει τέτοια δυσαρμονία ανάμεσα στην κοινή γνώμη και την κυβέρνηση, που δεν της επιτρέπεται να λάβει καμιά απόφαση.

Στις ευρωεκλογές του 2014 ο ΣΥΝ είχε βγεί νικητής καθώς το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είχε λάβει 26,56% έναντι 22,72% της Νέας Δημοκρατίας, εκλέγοντας αντίστοιχα έξι και πέντε Ευρωβουλευτές..

Λίγες ημέρες μετά ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτονταν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και έλεγε ότι «απαιτείται η προσφυγή στον λαό, που πρέπει να συντελεστεί με ομαλό τρόπο, προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο». Σήμερα ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για δημοσκόπηση και επιμένει ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά τον Οκτώβριο. Σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που τον καλεί, σε περίπτωση ήττας, σε αυτές τις ευρωεκλογές που τις έχει χαρακτηρίσει δημοψήφισμα, να πάει αμέσως στο Ζάππειο και να υποβάλει την παραίτησή του.

Σε δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε μείνει μόνο στο αίτημα για πρόωρες εκλογές. Είχε απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις προς τον Αντώνη Σαμαρά «να μην διανοηθεί» να προχωρήσει σε άλλα μέτρα, ενώ με τον ίδιο υψηλό τόνο ζήτησε από τον πρωθυπουργό να «μην διανοηθεί» να διορίσει νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και επίτροπο στην ΕΕ, χωρίς προηγούμενη συμφωνία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε αμέσως μετά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο ότι τα αποτελέσματα των εκλογών δημιουργούν ένα νέο τοπίο στη χώρα και πρόσθεσε ότι συντελέστηκε μια ιστορική ανατροπή και δημιουργήθηκε ένας νέος συσχετισμός δύναμης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος που λίγους μήνες μετά, θα οδηγήσει στις πρόωρες εκλογές...

ΟΙ ΥΠΕΡΦΙΑΛΕΣ-ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ

Απευθυνόμενος τον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας είχε πεί ότι στην πολιτική και στη ζωή, καλό είναι ξέρει κανείς να κερδίζει και να χάνει και κάλεσε τον κ. Σαμαρά:

Να μην διανοηθεί να πάρει νέα σκληρά μέτρα που έχει ήδη στο συρτάρι του για περικοπές σε μισθούς, συντάξεις κλπ.
Να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις, κυρίως στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
Να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας, παραλιών ή περιοχών- φιλέτων και περιοχών με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος.
Να μην διανοηθεί να προχωρήσει στον διορισμό νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και νέου επιτρόπου στην ΕΕ χωρίς συμφωνία και ευρύτερη συναίνεση και να μην λάβει αποφάσεις που θα δεσμεύσουν το μέλλον της χώρας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline