Τρίτη 21 Μαϊου 2019  13:30:44

Άνετη πρωτιά με 35,12% της ΝΔ, αλλά χωρίς κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένει και στην τέταρτη δημοσκόπηση του το διεθνές Politico για ευρωεκλογές 2019. Κύριο

Η ΝΔ προηγείται με 9,3 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 25,8%.

Είναι η τέταρτη δημοσκόπηση για τις ευρωπαϊκές εκλογές την επομένη Κυριακή 26 Μαΐου. Το διεθνές Politico δίνει 35,12% στη ΝΔ και 25,8% στον ΣΥΡΙΖΑ – Στην τρίτη θέση το ΚΙΝΑΛ και ακολουθούν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

Ειδικότερα, με 9,3 ποσοστιαίες μονάδες συνεχίζει να προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την πρόβλεψη εκλογικού αποτελέσματος του διεθνούς Ιστότοπου «Politico». Πρόκειται για το τέταρτο γκάλοπ με τα ίδια σταθερά αποτελέσματα όχι μόνο για τα δυο πρώτα κόμματα αλλά και για τα υπόλοιπα, εκ των οποίων μόνο τρία προβλέπεται να ξεχωρίσουν στις Ευρωεκλογές. Ελπίδες δεν δίνονται σε κανένα άλλο από τα πέντε, δηλαδή από το σύνολο των 45 κομμάτων και πολιτικών κινήσεων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει τώρα ποσοστό 35,12%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 25,8%., ενώ στη προηγούμενη δημοσκόπηση στις 14 Μαΐου πάλι με προβάδισμα 9,5 μονάδων η ΝΔ συγκέντρωνε 35,22 με δυνατότητα εκλογής εννέα Ευρωβουλευτών και ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,14 με δυνατότητα εκλογής 7 Ευρωβουλευτών. Τελικά, θα εκλέξει μια έδρα παραπάνω Ευρωβουλευτή, αντί για τις έξη του 2014 αλλά ταυτόχρονα με μικρή πτώση ποσοστών από τότε, που είχε συγκεντρώσει ποσοστό 26,56%, Με αλματώδη την άνοδο της ΝΔ και της μεταξύ τους διαφοράς.

Τρίτο κόμμα έρχεται το «Κίνημα Αλλαγής» με 7,4%, στην τέταρτη θέση η «Χρυσή Αυγή» (7,28%), ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 6,3%.

Σύμφωνα με το Politico, εκτός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μένουν η ΛΑΕ, η Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι, η ΜέΡΑ25, οι ΑΝΕΛ (1,28) και η Πλεύση Ελευθερίας (1,07%).

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του ιστότοπου, η ΝΔ καταλαμβάνει εννέα έδρες στο νέο Ευρωκοινοβούλιο και ο ΣΥΡΙΖΑ 7. ΚΙΝΑΛ και Χρυσή Αυγή λαμβάνουν 2 έδρες, ενώ το ΚΚΕ μία έδρα.

Η εκτίμηση του Politico στηρίζεται στα στατιστικά δεδομένα εθνικών δημοσκοπήσεων σε συνδυασμό με έναν αλγόριθμο που προβλέπει το εκλογικό αποτέλεσμα κάθε κόμματος.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα