Τρίτη 21 Μαϊου 2019  14:35:21

Νικος Μπίστης: «Δεν αποκλείω μια διαχειρίσιμη ήττα στις Ευρωεκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά έως πέντε μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία. Και τότε θα είμαι ικανοποιημένος». Ο Άδωνις Γεωργιάδης ομιλεί για διαφορά οκτώ μονάδων και άνω. Κύριο

Από τη δική της πλευρά η πρώην Ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα ομιλεί για ποσοστό 38-40% της ΝΔ και με πιθανή διαφορά δέκα και πλέον μονάδων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο προερχόμενος από την παραδοσιακή Αριστερά και μετά από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Εσωτερικών των Κυβερνήσεων Κ,. Σημίτη και επανενταχθείς στο ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μπίστης δεν αρκέστηκε χθες ούτε ξύλινες δηλώσεις σκοπιμότητας ούτε σε ξύλινες προβλέψεις. Ετσι, χθες, υποστήριξε πως δεν συμφωνεί με τα εξαιρετικά αισιόδοξα στελέχη της κυβέρνησης που μιλούν ακόμα και για νίκη στις Ευρωεκλογές και είπε πως εκείνος θα ήταν ικανοποιημένος με μία διαχειρίσιμη ήττα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Μπίστης είπε χαρακτηριστικά: «Βλέπω ότι Πριν από 2-3 μήνες η αισιοδοξία της ΝΔ είχε μία βάση. Έχει αλλάξει άρδην το κλίμα και λόγω της αντεπίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ με όλα τα μέσα που διαθέτει. Στη ΝΔ ο κ.Μητσοτάκης δεν είναι δυνατό όπλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από 3 μήνες δεν μπορούσε να κάνει αυτές τις συγκεντρώσεις.

Το βέλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι προς τα πάνω. Έχει ανέβει η συσπείρωσή του. Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς ποια θα είναι τα ποσοστά. Το σίγουρο είναι ότι κλείνει η ψαλίδα. Δεν ξέρω αν μπορεί να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του είναι εξαιρετικά αισιόδοξα ως προς αυτό, εγώ το θέλω, από την άλλη πλευρά μιλάω προσωπικά αυτή τη στιγμή και μία διαχειρίσιμη ήττα δεν θα με έβλαπτε. Στο 5% διαφορά με τη ΝΔ, όλοι θα λένε είναι μια χαρά το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι η ΝΔ προέβλεπε νίκη 14-15 μονάδων».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ίδια εκπομπή είπε ουδέποτε η ΝΔ ομίλησε για τόσο μεγάλη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά περί 15 μονάδων υποστήριξε δημοσκόπηση στην ΑΥΓΗ από τον γνωστό δημοσκόπο, με τον οποίο τερμάτισαν τη συνεργασία τους μαζί του. Πάντως ο κ.Γεωργιάδης ομιλεί για διαφορά οκτώ μονάδων και άνω και για εκλογικά αποτελέσματα έκπληξη για το κυβερνητικό κόμμα..

- Από τη δική της πλευρά η πρώην Ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα ομιλεί για ποσοστό 38-40% της ΝΔ και με πιθανή διαφορά δέκα και πλέον μονάδων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα