Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020  13:53:57

Για την κατάργηση των «μειονοτικών ζωνών» στην Αλβανία δεσμεύτηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης, με πρώτη την περιοχή της Χιμάρας. Ήδη έχει καταγγείλει με αυστηρότητα για τις αήθεις μεθόδους του καθεστώτος Εντι Ράμα σε βάρος της ελληνικής ομογένειας. Κύριο

Θεωρεί ότι δεν πρέπει να διευκολυνθεί η Αλβανία στην επιδίωξη της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εάν δεν έχει επιδείξει συγκεκριμένα μέτρα υπέρ της ελληνικής μειονότητας.

Με εκπροσώπους της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας, συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους οποίους συζήτησε εκτενώς τα ζητήματα που απασχολούν τη μειονότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το έντονο ενδιαφέρον του και την αμέριστη συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα των ομογενών μας.
Κατέστησε ακόμη μία φορά σαφές ότι η πρόοδος στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Αλβανίας και η έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη της γείτονος στην Ε.Ε., εξαρτώνται άμεσα από τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας και ιδιαίτερα από την προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων των μελών της και την κατάργηση των λεγόμενων «μειονοτικών ζωνών». Αυτά άλλωστε αποτελούν και ρητές δεσμεύσεις της Αλβανίας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε, επίσης, πώς στον νέο νόμο που θα φέρει η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε αντικατάσταση του νόμου Κατρούγκαλου, θα διορθώσει τις άδικες για τους ομογενείς μας στην Αλβανία πρόνοιες της σημερινής νομοθεσίας που δημιουργούν προσκόμματα στη θεμελίωση πλήρους δικαιώματος εθνικής σύνταξης».
Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τις περιοχές που διαβιεί η μειονότητα στην Αλβανία το αμέσως προσεχές διάστημα.

30.3.2019.Μητσοτάκης: Αυστηρό μήνυμα στην Αλβανία
Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline