Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019  15:28:41

Οι νέοι ισχυρισμοί του Αλ. Τσίπρα ότι παρέλαβε «άδεια ταμεία» «καμμένη γη» και τη χώρα «στο χείλος της καταστροφής» προκαλούν σύντομα αντεπίθεση Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμαρά και ηγετικών στελεχών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κύριο

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όχι μόνο αμφισβητούν τους όψιμους και χωρίς καμία αυτοκριτική-αυτογνωσία προεκλογικούς ισχυρισμούς του απερχόμενου Πρωθυπουργού και όψιμου σωτήρα της χώρας αλλά έχουν πρόθεση να παραπέμψουν σε ειδική Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής την καταστροφική διαχείριση της οικονομίας (με βεβαιωμένη τη ζημιά προοπτικής τα 100 δις ευρώ), ιδιαίτερα κατά το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα, εκείνης που σφραγίσθηκε από την βλαπτική κακοδιοίκηση του Γιάννη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών.

Πολύ περισσότερο όταν διεθνώς πλέον αναγνωρίζεται ότι με ην διακυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου είχαν γίνει σημαντικά βήματα εξόδου από την κρίση, με αισθητές βελτιώσεις σε πολλούς τομείς των δημοσιονομικών, της οικονομίας, της αγοράς, της κοινωνίας. Επιτεύγματα ορατά και μετρήσιμα, μια επιτυχής κατάσταση «διεξόδου και ανάκαμψης» που ήλθε να επιδεινώσει από τον Ιανουάριο η διακυβέρνηση Τσίπρα με συνέπεια να επιβληθεί το καλοκαίρι αναγκαστικά το Τρίτο Μνημόνιο, μετά τον πολιτικό αυτοξευτελισμό του Δημοψηφίσματος..

Ιστορικό βήμα χαρακτήρισε την έξοδο από το μνημόνιο και όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας κατά την παρουσίαση του Προγράμματος Τετραετίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι εάν το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί.

ΟΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ

Θέτοντας το δικό του δίλημμα για τις εκλογές ο πρωθυπουργός είπε «το κρίσιμο ερώτημα, όμως, είναι αν αυτό το ιστορικό βήμα θα ολοκληρωθεί. Το κρίσιμο ερώτημα, όμως, είναι αν η Ελλάδα θα συνεχίσει, τώρα που ανοίγουν τα φτερά της, τη πορεία προς τα εμπρός. Αν θα φτερουγίσει για να πετάξει ή θα ξαναγυρίσει πίσω, με πεσμένα τα φτερά, στα δύσκολα και δραματικά χρόνια που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.»

» Η απάντηση θα δοθεί και πάλι από τον ίδιο τον ελληνικό λαό. Είναι ο μόνος που μπορεί να κλείσει οριστικά πίσω τη καταπακτή πίσω μας αλλά και να ανοίξει μπροστά μας διάπλατα το φεγγίτη για ένα μέλλον πιο φωτεινό. Είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει την απάντηση αν το πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα θα τελειώσει οριστικά. Ή αν οι θύτες θα επιστρέψουν ως εκδικητές».

Αμφισβητώντας τα όσα υπόσχεται η Αντιπολίτευση και κυρίως η ΝΔ, και αναφερόμενος στο βεβαρυμένο παρελθόν τους, τόνισε απευθυνόμενος στους πολίτες «Μην επιτρέψετε σε όσους κυβέρνησαν τόσα χρόνια χρεώνοντας γενιές του μέλλοντος, όλοι αυτοί που μας χρεοκόπησαν, να επιστρέψουν ως δήθεν λυτρωτές από τα δεινά που οι ίδιοι δημιούργησαν».

«Κανένας πια δεν μπορεί να εκβιάσει την Ελλάδα. Κανένας πια δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Και γι' αυτό, την ώρα που βρισκόμαστε μπροστά στο άλμα προς το μέλλον, όλοι οι Έλληνες βρισκόμαστε ενώπιον μιας ιστορικής απόφασης. Ή θα κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Ή θα την δώσουμε πίσω σε αυτούς που μας χρεοκόπησαν» τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Μας λένε οι υπαίτιοι της καταστροφής, ότι το κοντέρ μηδένισε. Ότι πλήρωσαν για τα λάθη τους το 2015. Όμως κάνουν μεγάλο λάθος. Το κοντέρ δε μηδενίζει. Η εκλογική ήττα δεν εξαγνίζει. Γιατί; Γιατί παραμένουν αμετανόητοι. Γιατί παραμένουν ίδιοι. Αυτοί που παρέδωσαν 13% έλλειμμα και μας οδήγησαν στα μνημόνια. Αυτοί που παρέδωσαν άδεια ταμεία και οδήγησαν ένα ολόκληρο έθνος έρμαιο κάθε εκβιασμού. Και τώρα έρχονται να μας σερβίρουν το ίδιο ξαναζεσταμένο φαγητό.»

» Το ίδιο πρόγραμμα που έστειλε τους Έλληνες στην ανεργία. Το ίδιο πρόγραμμα που καταδίκασε τις ελληνικές επιχειρήσεις σε αφανισμό. Το ίδιο πρόγραμμα που έστειλε τη νιότη αυτής της χώρας μαζικά στο εξωτερικό.»
» Μας λένε τώρα ότι το πρόγραμμα αυτό είναι δήθεν διαφορετικό. Και το ερώτημα είναι τι άλλαξαν; Γιατί δε πέτυχαν ποτέ και θα πετύχουν τώρα; Γιατί δεν έφεραν ποτέ την ανάπτυξη και τις φοροελαφρύνσεις και θα τις φέρουν τώρα; Γιατί δεν έφεραν ποτέ την επενδυτική άνοιξη, παρά μόνο το χειμώνα, και θα τη φέρουν τώρα; Γιατί δεν έφεραν ποτέ τη πρόοδο, τη δικαιοσύνη και το φώς, όπως τώρα υπόσχονται και θα τα φέρουν τώρα;»

» Εμείς προκαλούμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους να μιλήσουμε σε αυτή τη προεκλογική περίοδο όχι με συνθήματα, αλλά με επιχειρήματα. Να συγκρίνει ο ελληνικός λαός προγράμματα και θέσεις. Για αυτό και ξεκινάμε με το σχέδιό μας. Με το πρόγραμμά μας. Ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Γιατί αποδείξαμε ότι μπορούμε μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες. Ένα πρόγραμμα που δεν διαπνέεται μόνο από μέτρα και στόχους αλλά και από ένα όραμα για την Ελλάδα του αύριο.

Μια Ελλάδα ισχυρή ξανά.»

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας τόνισε: «η Αριστερά δεν έγινε κυβέρνηση για να επαναλάβει ό,τι έκαναν οι άλλοι. Αναγκάστηκε να ακολουθήσει δύσκολα μονοπάτια ακριβώς για να μην κάνει ό,τι έκαναν οι άλλοι. Για να πετύχει εκεί που οι άλλοι απέτυχαν. Και πέτυχε για αυτό και σήμερα είμαστε εκτός μνημονίων. Τώρα η Αριστερά δικαιούται να αποδείξει ότι ξέρει και μπορεί να κυβερνήσει διαφορετικά.»

» Αυτή η χώρα πρέπει να ξαναφτιαχτεί από την αρχή. Και θα τη ξαναφτιάξουμε. Ενωμένοι και αποφασισμένοι. Τώρα λοιπόν αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Τώρα αποφασίζουμε για το μέλλον μας. Και θα αποφασίσουμε να προχωρήσουμε μπροστά»

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα