Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019  00:40:33

Μετά το απόλυτο στραπάτσο του «αρχηγέτη των ταξιτζήδων» Θύμιου Λυμπερόπουλου στις Ευρωεκλογές και τις Περιφέρειες, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με fake news να κερδίσει το χώρο των ταξί. Κύριο

Οι καταγγελίες του γενικού γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη για ένα επίμονο και ....επίφοβο ισχυρισμό της Κουμουνδούρου και ταξιτζήδων του ΣΥΡΙΖΑ.

Παλαιότερα οπαδός και φανατικό στέλεχος της ΝΔ ο Θύμιος Λυμπερόπουλος μετακινήθηκε στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ με φανατισμό όψιμου, φανατισμό τόσο μεγάλο ώστε να ασπάζεται δημόσια τον Σαλ, Τσίπρα και Υπουργούς και να δηλώνει δημόσια πως θα μετατρέψει τα ταξί σε εκλογικά κέντρα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις Ευρωεκλογές όσο και στις Περιφερειακές εκλογές., Για να αποδειχθεί στις κάλπες με πρώτα δείγματα τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, όπου η επιρροή Τσίπρα- ΣΥΡΙΖΑ- ταξιτζήδων ήταν απελπιστικά μικρή, χωρίς σοβαρό αντίκρυσμα. Επιπλέον πώς ο άλλοτε αρχηγέτης των ταξιτζήδων δεν εκπροσωπεί μειοψηφία και επιπλέον ψηφίζεται τελικά παρά από μικρό αριθμό συναδέλφων του, 2.0000 περίπου σε σύνολο 17.000.

Για fake news κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Λευτέρης Αυγενάκης, υποστηρίζοντας πως διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ για τα ταξί.

«Με fake news και προπαγάνδα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εισχωρήσει στον κλάδο των ταξί, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις της ΝΔ οι οποίες είναι απολύτως ξεκάθαρες», δήλωσε ο Λευτερης Αυγενάκης κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στα γραφεία του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Ν. Ηρακλείου.

Ο γραμματέας της ΝΔ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Στέφανο Σμυρνιωτάκη καθώς και με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις πάγιες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας «είμαστε αντίθετοι με εταιρείες τύπου Uber, οι οποίες έρχονται και ανταγωνίζονται αθέμιτα τους επαγγελματίες αδειούχους ταξιτζήδες, οι οποίοι έχουν επενδύσει στο επάγγελμα».

Ωστόσο όπως πρόσθεσε «δεν έχουμε κανένα ζήτημα με την εθελοντική συμμετοχή σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες, που θα κάνουν τη δική σας τη δουλειά καλύτερη και θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία, για να μπορείτε να αναβαθμίσετε τις υπηρεσίες σας και να γίνετε πιο ανταγωνιστικοί σε ένα μεταφορικό περιβάλλον το οποίο αλλάζει» και υπογράμμισε: «Στόχος μας είναι η στήριξη των επαγγελματιών του κλάδου, δεδομένου ότι συμβάλουν και ενισχύουν το τουριστικό μας προϊόν. Είμαστε δίπλα σας και σας ζητώ να εμπιστευθείτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την επόμενη κυβέρνηση για να γίνουν πραγματικές τομές στον κλάδο σας, με τη δίκη σας συμμετοχή και ουσιαστικό ρόλο».

Η περίπτυξη του Τσίπρα με τον Θύμιο Λυμπερόπουλο δεν ήταν έκπληξη. Για ένα κόμμα με τον απεγνωσμένο εκλογικό πανσεξουαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ, καμία περίπτυξη δεν είναι πια έκπληξη. Βετεράνοι του Καμμένου και ορφανά του ΓΑΠ, Ρηγάδες και ταριφοπατέρες – όλοι χωράνε στη συριζαϊκή αγκαλιά.

Η εγκόλπωση του Θύμιου ερμηνεύτηκε στερεοτυπικά: Σαν προσπάθεια αλίευσης στη δεξαμενή της λαϊκής Δεξιάς ή σαν άλωση της επιδραστικής συντεχνίας των οδηγών ταξί. Θα χρειαζόταν, όμως, πολύ μεγάλη δόση αυθαιρεσίας για να ταυτίσει κανείς τον Λυμπερόπουλο με τον κλάδο του, πόσο μάλλον με κάποιο πολιτικό χώρο.

Αν υπάρχει ένα μέγεθος που αποτυπώνει ποιους έχει καταλήξει να εκπροσωπεί ο αειθαλής συνδικαλιστής, αυτό είναι μάλλον το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών (Απρίλιος 2019) στο σωματείο του: Πήρε 2.232 ψήφους σε σύνολο 3.807 ψηφισάντων. Την ίδια ώρα, η Beat –η εταιρεία που αγαπά να μισεί ο Λυμπερόπουλος– συνεργάζεται με 7.000 οδηγούς.

Ο Λυμπερόπουλος είναι πια κάτι σαν τον εσχάτως ανανήψαντα Μιχάλη Ρακιντζή: χαριτωμένος, επειδή είναι παρωχημένος. Επειδή λειτουργεί σαν ζωντανό ενθύμιο. Μασκότ της παρακμής του.

Γι' αυτό, δεν έχει νόημα να ρωτάμε τι εκπροσωπεί ο Θύμιος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τι εκπροσωπεί για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι σημαίνει η στρατολόγηση του αρχαιοσυνδικαλιστή για ένα κόμμα που κατηγορεί τους αντιπάλους του ως το «παλιό» που θέλει «να μας γυρίσει πίσω»; Τι σημαίνει η υπεράσπιση των προνομίων ενός κλειστού επαγγέλματος για ένα κόμμα που αυτοδιαφημίζεται ως κόμμα των πολλών;

Το παράδειγμα των ταξί είναι διαφωτιστικό. Ο Λυμπερόπουλος –που καταγγέλλει τις «πολιτικές της Ξαφάς» και εγκωμιάζει τις «νομοθεσίες του (sic) Σπρίτζη»– υπερασπίζεται ένα επάγγελμα που μπορεί σε δέκα-δεκαπέντε χρόνια να μην υπάρχει καν• που είναι από τα πρώτα υποψήφια να αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη. Οποιος βλέπει μόνο σε ορίζοντα πενταμήνου –σε ορίζοντα επόμενης κάλπης– ξορκίζει αυτές τις αναπόφευκτες αλλαγές σαν νεοφιλελεύθερες δυστοπίες.

Εντάξει. Είναι πολύ εξεζητημένο να μιλάει κάποιος για το μέλλον των υπηρεσιών, όταν το παρόν ορίζεται από τις «νομοθεσίες Σπρίτζη»• όταν έχει εκδηλωθεί συστηματικά η προσπάθεια να καθηλωθεί ένας κλάδος στα μέτρα των παραγόντων που επιδιώκουν να τον μονοπωλήσουν, αποκλείοντας τον ανταγωνισμό.

Πρόκειται, τηρουμένων των αναλογιών, για την ίδια λογική που υπαγορεύει τη διοχέτευση των δημόσιων πόρων σε αυτούς που ήδη έχουν εισόδημα –που ήδη λαμβάνουν μία σύνταξη– και όχι στη διευκόλυνση εκείνων που περιμένουν να μπουν στην αγορά εργασίας.

Ο Θύμιος αρμόζει στο «κόμμα των πολλών». Στο κόμμα των παλιών και των κλειστών.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline