Τρίτη 7 Ιουλίου 2020  04:02:05

Κατεδαφίζει και τα ερείπια του στην Παιδεία, ο ληξιπρόθεσμος Υπουργός Κ. Γαβρόγλου, που αποσύρεται από την πολιτική. Χθεσινό του επίτευγμα :Ξήλωσε το θρήσκευμα στα απολυτήρια των μαθητών Κύριο

Με μία ακόμη απόφαση βάσει της οποίας απαλείφεται το θρήσκευμα από τα απολυτήρια των μαθητών, ο υπουργός Παιδείας προκαλεί το κοινό αίσθημα και επιβεβαιώνει πόσο ατυχής και αποτυχημένη επιλογή υπήρξε για τη θέση αυτή.

Αντιδράσεις δικαιολογημένες και υψηλού πολιτικού κόστους για τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προκαλέσει, τόσο στα κόμματα όσο και στην Εκκλήσια, η απόφαση του Κώστα Γαβρόγλου για το θρήσκευμα στα απολυτήρια. Συγκεκριμένα, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, και με τον υπουργό Παιδείας να μην προτίθεται να κατέβει ξανά στις εκλογές, αποφασίστηκε τα απολυτήρια στους απόφοιτους μαθητές να μην εμπεριέχουν το θρήσκευμα.

Ουσιαστικά το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που έστειλε λίγο πριν τη λήξη του σχολικού έτους προς όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια καλεί τους Διευθυντές τους, πριν εκδώσουν τους τίτλους σπουδών, να καταχωρήσουν στο πληροφοριακό σύστημα myschool το επώνυμο μητέρας και όχι το γένος, όπως ίσχυε πριν την έκδοση των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων.

Επίσης, δεν μπορεί να αναγραφεί το θρήσκευμα στα απολυτήρια αν δεν υπάρχει πρώτα υπεύθυνη δήλωση, όπως προκύπτει από απόφαση του υπουργείου Παιδείας, η οποία ορίζει τα εξής: «Στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή στα πιστοποιητικά γέννησης δεν καταχωρίζονται στα υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εκτός αν δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α" 75) των γονέων ή του/των κηδεμόνα/ων του/της μαθητή/τριας».

Σε περίπτωση που κάποιος γονέας επιθυμεί να αναγράφεται το θρήσκευμα στο απολυτήριο του παιδιού του, θα πρέπει να καταθέσει υπεύθυνη δήλωση στο σχολείο. Σε περίπτωση που το σχολείο δεν λάβει κάποια υπεύθυνη δήλωση, τότε το απολυτήριο θα εκτυπωθεί άνευ του θρησκεύματος.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline