Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020  21:11:15

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος διαυγής και σε νέα παρέμβαση ουσίας: Η χώρα χρειάζεται αυτοδυναμία τη ΝΔ, Κυβέρνηση σταθερότητας και προοπτικής τετραετίας, για επιτύχει την ανόρθωση οικονομίας, διοίκησης και κοινωνίας. Κύριο

«Υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος να καταρρεύσει η ΔΕΗ» διαπιστώνει ανήσυχος ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Στο μείζον αυτό θέμα, για το οποίο η ΝΔ είχε από καιρό διατυπώσει ανησυχίες και είχε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση Τσίπρα, χωρίς αποτέλεσμα ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε ότι: «Υπάρχει μια μεγάλη ωρολογιακή βόμβα που λέγεται ΔΕΗ. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι οι Έλληνες αυτό, η ΔΕΗ έκλεισε πέρυσι με έλλειμμα ένα δισεκατομμύριο ευρώ, η μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλύσει τη ΔΕΗ. Ένα δισεκατομμύριο έλλειμμα τη στιγμή που παρέλαβαν τη ΔΕΗ το 2014 με 80-90 εκατομμύριο κέρδη» επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Η κατάσταση της ΔΕΗ είναι τραγική, θα πρέπει να υπάρξουν οι λύσεις με τις οποίες να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά η εταιρεία», υποστήριξε.

Γιατί εάν δεν υπάρξει κυβέρνηση στις 7 Ιουλίου η χώρα θα μπει σε περιπέτειες

«Εάν στις 7 Ιουλίου το βράδυ δεν υπάρχει κυβέρνηση στον τόπο, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες» σημείωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος και εξήγησε με σαφήνεια και πειστικότητα: «Είναι τόσο άσχημη η πραγματική κατάσταση της οικονομίας, σήμερα, είναι τόσο άσχημη, είναι τόσο μεγάλα τα προβλήματα που αν θέλουμε να κάνουμε πράξη αυτά που σας έλεγα πριν θα χρειαστεί η επιστράτευση -να μου επιτραπεί η λέξη- όλων των δημιουργικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της χώρας».

«Γι' αυτό ο πρόεδρος μας» σημείωσε ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη «έχει διευκρινίσει ότι σε κάθε περίπτωση θα σχηματίσει μια κυβέρνηση με τους αξιότερους των Ελλήνων για όλους τους Έλληνες και θα επιδιώξει τις μέγιστες δυνατές συγκλίσεις και συνεργασίες».

Για τα χρέη στην εφορία

«Δύο εκατ. συμπολίτες μας χρωστούν στην εφορία μέχρι 500 ευρώ. Για να χρωστάει κανείς 500 ευρώ σημαίνει ότι δεν έχει δυνατότητα να τα πληρώσει... Πάνω από ένα εκατ. συμπολίτες μας έχουν υποστεί κατασχέσεις. 250.000 συνταξιούχοι που έχουν βγει στη σύνταξη δεν εισπράττουν ακόμη τις συντάξεις τους, κρατιέται η σύνταξή τους για να μπορεί ο κ. Τσίπρας να μας λέει ότι έχει μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα και να δίνει ψίχουλα παραμονές των εκλογών μήπως υφαρπάξει τις ψήφους τους, μέθοδος η οποία απέτυχε παταγωδώς».

Το σύνθημα είναι δουλειές και επενδύσεις

«Αυτά είναι τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η σημερινή κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη. Ο Μητσοτάκης γνωρίζει αυτή την κατάσταση και είναι ξεκάθαρος στις δεσμεύσεις του. Το κεντρικό μας μήνυμα είναι δουλειές. Δουλειές μπορεί να γίνουν αν δημιουργηθούν επενδύσεις και επενδύσεις θα γίνουν αν μειωθεί η φορολογία. Η βασική δέσμευση της ΝΔ είναι η μείωση της φορολογίας ώστε να ενισχυθεί η υγιής επιχειρηματικότητα και δεύτερον οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ ώστε να ανακουφιστεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας» επισήμανε ακόμα ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Σε ό,τι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Είναι δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος, ας σταματήσουν τη διασπορά fake news σε όλη τη χώρα, ας σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων» είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

ΔΕΗ : ΝΕΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ
Κατέρρευσε η μετοχή της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο

Πτωτικά κινήθηκε το Χρηματιστήριο, υποχωρώντας κάτω από τα επίπεδα των 840 μονάδων, υπό το βάρος των έντονων ρευστοποιήσεων στη μετοχή της ΔΕΗ (-17,32%), μετά τις πληροφορίες για την πορεία των μεγεθών της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο του 2019. Σημαντικές πιέσεις δέχθηκαν και οι μετοχές των τραπεζών.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,67%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Σαράντης (+3,45%), της Jumbo (+1,97%) και Coca Cola HBC (+1,71%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ (-17,32%), της Εθνικής (-5,18%), της ΑΔΜΗΕ (-4,39%) και της Πειραιώς (-3,26%). Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+2,64%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+1,87%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-4,37%) και των Τραπεζών (-2,10%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η MIG διακινώντας 14.349.518 και 6.702.950 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Eurobank με 11,875 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 11,275 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινήθηκαν 54 μετοχές, 61 πτωτικά και 28 παρέμειναν σταθερές.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline